Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:48: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 15:33

Κραυγή αγωνίας από τα νησιά του Αιγαίου μας

γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
 

Έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων των Δωδεκανήσων και των νησιών μας του ΒΑ Αιγαίου για την άνευρη και αναποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική και της σημερινής κυβερνήσεως της ΝΔ και του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη…

Ωστόσο, στο μάτι του τουρκικού κυκλώνα, περισσότερο από όλα τα νησιά μας, έχουν μπει η Ρόδος και η Κως. Αφού η Άγκυρα εκτός των άλλων προκλήσεων έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιους μήνες με απόλυτα στοχευμένες ενέργειες, προσπάθειες για δημιουργία “τουρκικών μειονοτήτων”, που δεν υφίστανται. Αλλά το περίεργο είναι πως δεν αντιδρούν οι ελληνικές κυβερνήσεις, κάνοντας πως δεν βλέπουν και δεν ακούν.

Τα διεθνή (φροντίζει η τουρκική διπλωματία να τα γνωστοποιεί παντού) Συμπόσια της Τουρκίας (με τελευταίο στη Σμύρνη 10-11 Οκτωβρίου) παίρνουν και δίνουν! Με αναφορές πάντα την Ρόδο και την Κω, υποστηριζόμενες από το Σύνδεσμο Πολιτισμού και Αλληλεγγύης των μουσουλμάνων Ρόδου – Κω και Δωδεκανήσου και με την υποστήριξη διαφόρων τουρκικών πανεπιστημίων!

Έχει κάποια σχέση το ιερατείο της λέσχης Μπίλντερμπεργκ με την απόφαση της Υπουργού Παιδείας για νομιμοποίηση των τζαμιών;

Πώς αντιδρά λοιπόν η σημερινή ελληνική κυβέρνηση; Προ αυτής της αθρόας και ανεξέλεγκτης εισόδου παράνομων μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου μας, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων (;;;) Νίκη Κεραμέως, έλαβε μια τρελή, όσο και επικίνδυνη απόφαση! Παρόμοια σε επικινδυνότητα για την Πατρίδα με την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης μας καρατόμησε θέτοντας στη σύνταξη τους νόμιμους Μουφτήδες και όρισε Τοποτηρητές – Μουφτήδες, εκλεκτούς του Τούρκου Σουλτάνου Ρ. Τ. Ερντογάν…

Πιο συγκεκριμένα η κ. Νίκη Κεραμέως με απόφασή της έδωσε άδεια σε 3 τζαμιά στην Κω (Ντεφτερντάρ τζαμί και Χασάν Πασά τζαμί) και στη Ρόδο (τέμενος Ιμπραήμ Πασά), ανακηρύσσοντας ως νόμιμους λειτουργίας τους μουσουλμανικούς χώρους λατρείας. Θεωρώντας ότι σύμφωνα με τα κατατεθέντα έγγραφα και δικαιολογητικά τεκμαίρεται η ύπαρξη και η χρήση των ως χώρου λατρείας, ήδη προ του 1955 μέχρι και σήμερα!

Ωστόσο οι πληροφορίες που μας έρχονται από την Κω, άλλα λένε:

«Τα τζαμιά Ντεφτερντάρ και Χασάν Πασά λειτουργούσαν παράνομα επί σειρά δεκαετιών. Τα οποία επλήγησαν ανεπανόρθωτα (σ.σ. όπως σας είχα ενημερώσει παλαιότερα) από τον μεγάλο σεισμό που έπληξε την Κω την 21η Ιουλίου 2017. Ενώ λοιπόν τα εν λόγω τζαμιά οδηγούντο ένεκα των μεγάλων βλαβών που υπέστησαν σε κατεδάφιση, αυτή η υπουργική απόφαση κατοχύρωσε την ολοσχερή κατεδάφισή τους και την ανέγερση νέων και ίσως μεγαλύτερων τζαμιών. Υπάρχει δε ο άμεσος κίνδυνος “να ανοίξει διάπλατος δρόμος” για τη λειτουργία κι άλλων τζαμιών στο νησί. Όπως:

Το τζαμί Μορούκ, ένα από τα τζαμιά που σώζονται στην Κω και το οποίο χτίστηκε το 1892 επί Σουλτάνου Αβδούλ Χαμίτ του Β΄. Το Αττίκ τζαμί, το οποίο ανακαινίστηκε το ίδιο έτος, επί του ίδιου σουλτάνου και δίπλα στο οποίο υπήρχε τούρκικο νεκροταφείο. Το τζαμί Εσκί, το οποίο είναι στην άκρη της πυκνοδομημένης πρώην μουσουλμανικής συνοικίας των Χαλοβαζιών (ζαχαροπλαστείων)!

Μήπως λοιπόν η κ. Νίκη Κεραμέως με την απόφαση αυτή, έχει ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου στην Κω; Από τη στιγμή μάλιστα, που δεν επέδειξε καμιά ιδιαίτερη φροντίδα και ανάλογη ευαισθησία για τους δυο Ορθόδοξους Χριστιανικούς Ναούς, του Αγίου Νικολάου και της Αγίας Παρασκευής, που παραμένουν εγκαταλελειμμένοι και ετοιμόρροποι;»!

Θα προσθέσουμε εμείς! Μήπως στην εν λόγω απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, έπαιξε κάποιο ρόλο το ιερατείο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ;

Από τη στιγμή, που στο τελευταίο συνέδριό της (2 Ιουνίου 2019 στο Μοντρέ της Ελβετίας) συμμετείχε και η κ. Κεραμέως, λίγο πριν τις εθνικές εκλογές, όπου η ΝΔ βγήκε νικήτρια! Της Λέσχης, που κάθε χρόνο οργανώνει με κάθε διακριτικότητα μια διάσκεψη πολιτικών και οικονομικών παραγόντων από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και στην οποία συζητούνται χωρίς ποτέ να ανακοινώνονται δημόσια τα αποτελέσματά της! Στο ίδιο πολιτικοοικονομικό Συμπόσιο συμμετείχε (όπως πάντα) και ο ανθέλληνας πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χένρυ Κίσινγκερ, αλλά και ο επίσης ανθέλληνας (φίλος της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ) Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ!

Έτσι, καλόπιστα ρωτάμε! Μήπως;

Ευχαριστίες προς την Υπουργό από το Βακούφ Κω…

Όμως, αυτή η εξέλιξη οδήγησε τον “Οργανισμό Διαχειρίσεως Κτημάτων Βακούφ Κω” (ιδιοκτήτη όλων των μουσουλμανικών τεμενών και νεκροταφείων στη νήσο Κω), να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την ικανοποίηση του αιτήματός του:

«Με την διαπιστωτική πράξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που αποδεικνύει έμπρακτα και στηρίζει το Ισλάμ με τη νομοθεσία που έχει εφαρμόσει, λάβαμε την νόμιμη άδεια λειτουργίας των μουσουλμανικών χώρων λατρείας, τόσο για το Τέμενος στο Πλατάνι, όσο και για το Τέμενος Ντεφτερντάρ στην πλατεία Ελευθερίας. Με αυτό τον τρόπο το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δείχνει πόσο στηρίζει και είναι κοντά στην μουσουλμανική κοινότητα του νησιού. Μετά και την αποκατάσταση των Τεμενών, θα τεθούν σε λειτουργία και τα δυο νόμιμα. Ευχαριστούμε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τον Γ.Γ. κ. Καλαντζή Γιώργο και ιδιαίτερα την Υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως, για την άμεση υλοποίηση και ολοκλήρωση των αδειών λειτουργίας για τα δυο Τεμένη»!    

Στα “χαστούκια” του Ερντογάν, ο Δένδιας απαντά με χαμόγελα…

Την ίδια ώρα ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας από του Βήματος της Βουλής έστειλε μήνυμα φιλίας προς την Τουρκία, στις καταγγελίες της για καταπάτηση των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων της Ελλάδος:

«Οι Έλληνες μουσουλμάνοι των Δωδεκανήσων απολαμβάνουν στο ακέραιο τα ατομικά τους δικαιώματα…»!

Μετά τα λεγόμενα του Έλληνα ΥΠΕΞ – όπως έγραψε το usay.gr – ο Ρ. Τ. Ερντογάν εκδήλωσε ήδη με ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη την πρόθεσή του να εμφανιστεί ως προστάτης των δικαιωμάτων, όλων των μουσουλμάνων σε μια σαφή προσπάθειά του να καλλιεργήσει εντάσεις στην περιοχή…

Την ίδια ώρα, τα δυο νησιά μας (Ρόδος και Κως) έχουν μπει στο στόχαστρο του ψυχογενούς βουλιμικού Τούρκου Σουλτάνου, ο οποίος δρομολογεί τη δημιουργία “τουρκικής μειονότητας” στα νησιά μας! 

Την ίδια ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητά της στο Αιγαίο κατά της Ελλάδος, τεστάροντας τις αντοχές της ελληνικής κυβερνήσεως και γενικότερα του πολιτικού μας συστήματος, το οποίο είναι περιχαρακωμένο πίσω από το ψευδεπίγραφο και ανύπαρκτο “Διεθνές Δίκαιο” και “Ευρωπαϊκό κεκτημένο”!

Μια σπίθα αρκεί για να υπάρξει έκρηξη στη Σάμο…

Όμως, κραυγή αγωνίας υπάρχει και από άλλα νησιά, όπως από τη Σάμο! Όπου καθημερινώς σημειώνονται φοβερά επεισόδια από παράνομους μετανάστες που έχουν κατακλείσει το νησί μας, εμποδίζοντας ακόμη και τη διέλευση αστυνομικών δυνάμεων και πετώντας τους πέτρες, πετώντας στο δρόμο χημικές τουαλέτες, σκουπίδια και ότι άλλα αντικείμενα βρουν! Από τους εξαγριωμένους παράνομους μετανάστες, που φώναζαν συνθήματα για την ελευθερία τους, πολλά οχήματα δέχτηκαν πέτρες με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες φθορές…

Ακόμη οι κάτοικοι βιώνουν αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Αφγανών, Σύρων και λοιπών και στα σημεία των συγκρούσεων επικρατεί χάος. Και βέβαια οι πολίτες της Σάμου παρακολουθούν έντρομοι, αυτήν την εκτός ελέγχου κατάσταση… 

Προ αυτών των συνθηκών, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, με την υπ΄ αριθ. 813 – 19/12/2019 απόφαση του Δημάρχου, αποφάσισε την 19η Δεκεμβρίου τη διακοπή λειτουργίας του 1ου, 2ου Νηπιαγωγείου και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου, λόγω ρίψης δακρυγόνων και της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή…

Στο παραπάνω κλίμα, που δεν περιποιεί τιμή για κανένα πρόσωπο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα προσθέσω την τοποθέτηση της γνωστού δημοσιογράφου της Σαμιακής τηλεόρασης Β. Τριπόδη, στο (χθεσινό) ανατρεπτικό δελτίο στο Alert TV που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Καψαμπέλης και στο πάνελ του οποίου ήταν και ο υπογράφων, η οποία είπε, πως “αρκεί και μια σπίθα για να υπάρξει έκρηξη στο νησί”!

Και δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση, όχι μόνο στη Σάμο, αλλά και σε πολλά άλλα νησιά του ΒΑ Αιγαίου και των Δωδεκανήσων! 

Με μια κυβέρνηση που όχι μόνο αδυνατεί να ελέγξει την αθρόα παράνομη μετανάστευση στα νησιά μας, αλλά και με αποφάσεις της – για πολλούς ύποπτες – δυναμιτίζει περαιτέρω το εύφλεκτο κλίμα των νησιών μας!!  

*Ο Παναγιώτης Αποστόλου είναι πολιτικός αναλυτής

http://pronews.gr

photo credits: wepost.gr

Διαβάστηκε 1053 φορές