Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:06: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 20:36

«Ξέσπασε» η Γεννηματά: Νιώθω οργή! – Απών από τη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ ο Ανδρουλάκης (βίντεο)

Από το βήμα της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά επιχείρησε να απαντήσει στους εσωκομματικούς επικριτές της ότι επιχειρεί να «στραγγαλίσει» το ΠΑΣΟΚ ή να το μετατρέψει σε ένα κόμμα-σφραγίδα. Αφορμή η απόφασή της για διεξαγωγή Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς εκλογή συνέδρων, αλλά με ορισμό τους, καθώς και για παράταση της θητείας της ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Η Φώφη Γεννηματά δεν έκρυψε την ενόχλησή της για την ανοιχτή κριτική που δέχεται. «Νιώθω τεράστια οργή για αυτούς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το συναίσθημα των αγνών ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ. Ένα συναίσθημα που μας ενώνει όλους εμάς, που είμαστε σήμερα εδώ. Και που μείναμε. Μείναμε εδώ και δώσαμε, δίνουμε και θα δίνουμε τη μάχη».

Υπερασπιζόμενη της απόφασής της να μην εκλεγούν σύνεδροι, η Φώφη Γεννηματά είπε: «Η απάντηση είναι σαφής. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει οργανώσεις βάσης, επομένως δεν μπορεί να εκλέξει τώρα συνέδρους. Και δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε νέες. Θα ήταν σε ευθεία αντίθεση με τις μέχρι σήμερα αποφάσεις μας».

Οι οποίες αποφάσεις είναι -κατά την κυρία Γεννηματά- να μην εγκαταλειφθεί η στρατηγική επιλογή συγκρότησης του Κινήματος Αλλαγής. «Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, παραμένει ζωντανό, μέσα από το Κίνημα Αλλαγής και το ζητούμενο σήμερα είναι ο τρόπος προσαρμογής του καταστατικού και της λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ στην απόφαση, για την λειτουργική ενοποίηση του Κινήματος Αλλαγής», είπε η κυρία Γεννηματά, σημειώνοντας πως αυτή είναι και η επιλογή όσων ψήφισαν για εκλογή Προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής. «Αυτή την εντολή δεν θα την προδώσουμε. Είναι η εντολή των 220.000 πολιτών που προσήλθαν πριν δυο χρόνια στη διαδικασία εκλογής του επικεφαλής των 65.000 μελών που ψήφισαν για εκλογή συνέδρων και των 4.500 δημοκρατικά εκλεγμένων μελών που συμμετείχαν στο Συνέδριο», τόνισε η κυρία Γεννηματά.

Απευθυνόμενη στους διαφωνούντες – ο κυριότερος «εκφραστής» των οποίων Νίκος Ανδρουλάκης δεν ήταν παρών στην συνεδρίαση–  η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως οτιδήποτε άλλο θα οδηγήσει σε δυισμό και αυτοϋπονόμευση. «Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε με δυο παράλληλους κομματικούς μηχανισμούς σε τοπικό, νομαρχιακό, περιφερειακό, κεντρικό επίπεδο. Είναι διαλυτικό από κάθε άποψη. Όλα τα υπόλοιπα είναι προσχηματικά και μετατρέπουν τις αυτονόητες επιλογές σε τεχνητή κρίση. Όλοι οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον δημόσιο διάλογο σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ», συνέστησε σε βουλευτές και στελέχη η κυρία Γεννηματά και συνέχισε: «Κάποιοι που μέχρι χθες μιλούσαν για διάλυση του ΠΑΣΟΚ, σήμερα κάνουν σημαία την ΠΑΣΟΚολαγνεία. Πόσες θέσεις θα αλλάξουν ακόμα προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους; Είναι προσωπικοί; Είναι πολιτικοί; Ποιους εκφράζουν στην παράταξη; Ταυτίζονται με την πλειοψηφία της λαϊκής μας βάσης; Προφανώς όχι».

Δείτε την ομιλία της Φώφης Γεννηματά στην ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ:

newsit.gr