Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  9:09: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 17:26

Δ. Κωνσταντόπουλος: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη

Συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη πραγματοποίησε χθες ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Στη συνάντηση ο κ. Κωνσταντόπουλος ενημερώθηκε για τις βασικές προτεραιότητες που θέτει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που κατατέθηκε προς διαβούλευση για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, αλλά και γενικότερα για τις επόμενες πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει ο κ. Αυγενάκης στον τομέα του αθλητισμού.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε 6 βασικά σημεία:

1. Τήρηση δεσμεύσεων και διεθνών κανόνων που ακολουθούνται για την πάταξη της χειραγώγησης και των στημένων σε όλα τα αθλήματα.

2. Ναι στην πάταξη της γηπεδικής βίας. Όχι, όμως, μόνο με όρους καταστολής, αλλά και με μέτρα αποτροπής, απομόνωσης αυτών που τα προκαλούν και με κίνητρα στους φιλάθλους (δωρεάν εισιτήρια, εισιτήρια διαρκείας σε καλύτερη τιμή). Τα τελευταία γεγονότα στη γέφυρα Βρυούλων κτυπούν πάλι το καμπανάκι.

3. Ολοκληρωμένη εφαρμογή και εύρυθμη λειτουργία του θεσμού της ηλεκτρονικής κάρτας μέλους για την είσοδο στα γήπεδα.

4. Παροχή κινήτρων για να επιστρέψει η οικογένεια στα γήπεδα σε συνδυασμό με την παρουσία σχολείων και μαθητών σε ειδικούς χώρους.

5. Ενίσχυση του σχολικού αθλητισμού με καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι.

6. Με σεβασμό στους αθλητικούς παράγοντες κύρους που έχουν προσφέρει στις Ομοσπονδίες τους, η ανανέωση των οργάνων Διοίκησης των Ομοσπονδιών πρέπει να γίνει πράξη.

Δοθείσης της ευκαιρίας, στην ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Κωνσταντόπουλος έθεσε στον Υφυπουργό τα θέματα της στήριξης των αθλητικών υποδομών και της ενίσχυσης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της Αιτωλοακαρνανίας, τα οποία προσφέρουν πολύπλευρο έργο και καταγράφουν σημαντικές επιτυχίες σε πανελλαδικό επίπεδο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενίσχυση του σχολικού αθλητισμού, και στην ολοκλήρωση των γηπεδικών έργων για την ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού.

agriniopress.gr