Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:40: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 17:19

Δήμος Αμφιλοχίας: σηκώνει το…γάντι της συνεργασίας η Σοφία Ανδρίκουλα

Koρυφώνονται οι διεργασίες στο δήμο Αμφιλοχίας για την κατάρτιση του σχήματος των αντιδημάρχων που προϋποθέτει βέβαια και τη συνεργασία μεταξύ παρατάξεων.
Οι φήμες περί ανάληψης σχετικού ρόλου από την Σοφία Ανδρίκουλα ενδεχομένως επιβεβαιωθούν καθώς η επικεφαλής του συνδυασμού που κατετάγη τέταρτος στον πρώτο γύρο επισήμως ανακοινώνει τη συνεργασία με τον (προερχόμενο από τον ίδιο πολιτικό χώρο) δήμαρχο Γ.Κατσούλα. Τρίτος φερόμενος συνεργαζόμενος συνδυασμός αυτός του Μάρκου Βασίλα.

Η ανακοίνωση της «Ανεξάρτητης Κίνησης Βαλτινών»

Στο δήμο Αμφιλοχίας, βάσει των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας της 26ης Μαΐου, εξελέγησαν 27 δημοτικοί σύμβουλοι προερχόμενοι από 5 δημοτικές παρατάξεις, με συνέπεια καμία εξ αυτών να μην διαθέτει πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.
Τα προβλήματα, όμως, που καλείται να αντιμετωπίσει ο Δήμος είναι σύνθετα και διαχρονικά. Λαμβάνοντας υπόψη την αναγκαιότητα αυτή, και με γνώμονα το καλό των δημοτών και του τόπου, μετά από πρόταση του Δημάρχου κ. Γιώργου Κατσούλα, προχωρήσαμε σε ένα πλαίσιο προγραμματικής συνεργασίας μεταξύ τριών παρατάξεων, που θα δοθεί στη δημοσιότητα με υπογραφές των τριών επικεφαλείς.
Με την ενέργειά μας αυτή θεωρούμε ότι ανταποκρινόμαστε, αφενός στις επιτακτικές ανάγκες του δήμου και αφετέρου στη βούληση της κοινωνίας για συνεργασία μεταξύ αυτών των παρατάξεων. Η συνεργασία μας αυτή στηρίζεται σε αρχές, τις οποίες πρέπει να ανακτήσουμε ως δήμος, αλλά και σε αξίες που πρέπει να αναδείξουμε ως κοινωνία.
Θα είναι σε ισότιμη βάση και με αμοιβαία αναγνώριση κάθε παράταξης. Η διατήρηση της αυτοτέλειας των παρατάξεων είναι καθήκον όλων μας απέναντι στους ψηφοφόρους μας. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει δυνατότητα ανάκλησης ή αποχώρησης σε περίπτωση διαφωνίας με ανάλογη ανακοίνωση – ενημέρωση.
Η έναρξη της νέας θητείας συνεπάγεται για το δήμο Αμφιλοχίας μία πρωτόγνωρη κατάσταση, καθώς η διοίκησή του θα περνά μέσα από τη συνεργασία τριών παρατάξεων και η πολιτική συμμετοχή των πολιτών θα ενισχύεται ακόμα περισσότερο, συμβάλλοντας με το τρόπο αυτό στον εκδημοκρατισμό του πολιτικού βίου.
Ο ορισμός των στελεχών που θα αναλάβουν την υλοποίηση του έργου ανά τομέα είναι ευθύνη της κάθε παράταξης. Η συνεργασία των τριών παρατάξεων στηρίζεται στην ειλικρίνεια, τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και την προτεραιότητα, που δίνουμε για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και του δημοσίου χρήματος χωρίς καμία έκπτωση.
Έχουμε υποχρέωση να σταθούμε με σεβασμό απέναντι στους ψηφοφόρους μας και να τους υποσχεθούμε πως μέσα από τη συνεργασία θα μπορέσουμε να λύσουμε προβλήματα της καθημερινότητας και θα συμβάλλουμε στην βελτίωση της λειτουργίας της αυτοδιοίκησης με προτάσεις και πρωτοβουλίες και της δικής μας παράταξης.

Με τιμή

Ανδρίκουλα Σοφία, επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΛΤΙΝΩΝ»

Χαρδαλιά Λαμπρινή
Ριζογιάννης Κων/νος
Κατσούλης Μάρκος