Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:44: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019 13:04

Σήκωσε τα μανίκια η νέα δημοτική αρχή Μεσολογγίου

Πλήθος κόσμου στην τελετή ορκωμοσίας – Με πολλά μηνύματα η ομιλία του Κ. Λύρου 

Πολλή δουλειά, έργο με διαφάνεια και νομιμότητα, συνεργασία με όλες τις υγιείς δυνάμεις και τους φορείς του δήμου, υποσχέθηκε ο νέος δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος στην ομιλία του στο πλαίσιο της τελετής ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής.

Η εκδήλωση έγινε χθες το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου, όπου παραβρέθηκαν εκατοντάδες πολίτες, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, δήμαρχοι του νομού Αιτωλοακαρνανίας και εκπρόσωποι αρχών και φορέων. Τον αγιασμό και την ορκωμοσία έκανε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, που, αφού έδωσε τις καλύτερες ευχές του στην νέα διοίκηση του δήμου, υπογράμμισε ότι η συνεργασία της εκκλησίας είναι δεδομένη όπως άλλωστε έκανε και με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, προκειμένου ο δήμος της Ιερής Πόλης να δει προκοπή και πρόοδο.

Ο κ. Λύρος αφού ευχαρίστησε τους δημότες που εμπιστεύτηκαν τις τύχες τους στον ίδιο και στους συνεργάτες του αλλά και τις δημοτικές δυνάμεις που στήριξαν την προσπάθειά του, τόνισε ότι, οι πολίτες, βλέποντας την κρίση που διανύει ο δήμος σε επίπεδο διαχείρισης οικονομικών, διοίκησης, διαχείρισης έργων και αποτελεσματικότητας, στάθμισαν τα δεδομένα έδειξαν τον δρόμο. «Με την ψήφο τους έκριναν προγράμματα, συμπεριφορές και πρόσωπα και τώρα αναμένουν να ανταποκριθούμε στους ρόλους που μας ανέθεσαν και να υλοποιήσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις», είπε μεταξύ άλλων ο νέος δήμαρχος. Συνεχίζοντας τόνισε ότι: «η μετάβαση στην νέα πραγματικότητα δεν είναι εύκολη υπόθεση, ούτε αλλάζει με ένα μαγικό ραβδί. Με την σημερινή μας ορκωμοσία καλούμαστε να υπερκεράσουμε μια ζοφερή πραγματικότητα, να ανταποκριθούμε στις τρέχουσες εκκρεμότητες, και στις προκλήσεις του μέλλοντος. Αποτελεί υποχρέωση όλων των υγιών και δημιουργικών δυνάμεων να συμβάλλουμε στην αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής και να χαράξουμε από κοινού μια δημιουργική πορεία, πάνω σε στέρεες βάσεις και αντιλήψεις. Αν θέλουμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας οφείλουμε να σπάσουμε τα δεσμά του παρελθόντος. Καθήκον μας είναι να διεκδικήσουμε όσα μας στέρησαν, να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου μας να αναβαθμίσουμε τον τόπο μας και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών».

Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται πολλή δουλειά και σύγκρουση με τις κατεστημένες καταστάσεις, χωρίς συμβιβασμούς και ιδιοτέλεια, η οποία δεν έχει θέση στις προσπάθειες που ξεκινούν άμεσα. Το πρώτο που θα γίνει είναι η αλλαγή νοοτροπίας με νέο ύφος και ήθος στην εξουσία. «Δεν νοείται στον τόπο των πέντε Πρωθυπουργών, της Θυσίας και της Ελευθερίας, να μιλάμε για έλλειμμα δημοκρατίας και απουσία πολιτικής ηθικής», πρόσθεσε με νόημα. Υποσχέθηκε ότι ο ίδιος προτίθενται να βαδίσει στα χνάρια του Χαρίλαου Τρικούπη για να λειτουργήσει η τοπική δημοκρατία και να αποκατασταθεί η πολιτική ηθική. Οι αιρετοί, κατά τον κ. Λύρο, πρέπει να αποτελούν πρότυπο σεβασμού και παράδειγμα πολιτικού πολιτισμού.

Ξεκινώντας την δημαρχιακή του θητεία θα βάλει ως προτεραιότητα την καταγραφή της παρούσας κατάστασης και της ενημέρωσης των πολιτών. Συγχρόνως αναφέρθηκε και στις δράσεις που θα υλοποιηθούν άμεσα. Παράλληλα θα αξιοποιηθεί και η παραμικρή δυνατότητα που προσφέρεται για την ανάπτυξη και προβολή του δήμου όπως είναι ο επετειακές εκδηλώσεις του 2021, που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και θα μπουν οι βάσεις για το 2026 και τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου. «Το Μεσολόγγι δικαιούται να είναι πρωταγωνιστής και δεν πρέπει να αφήσουμε τις ευκαιρίες αυτές να πάνε χαμένες για να μας μείνουν πράγματα πέρα από τις εκδηλώσεις», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Η εκδήλωση έκλεισε με μια μικρή δεξίωση που δόθηκε στον χώρο, όπου ο κ. Λύρος δέχθηκε τις εγκάρδιες ευχές για καλή θητεία όλων των παρευρισκομένων.

aixmi-news.gr / Βάσω Βήττα

Δείτε φωτορεπορταζ ΕΔΩ