Ο πρώην υπουργός Μετανάστευσης και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης είπε ότι τα 2,5 ευρώ το λίτρο στη Λέσβο «δεν είναι κρίση» αλλά θα ήταν αν είχε φτάσει τα 5 ευρώ!
Κατηγόρησε μάλιστα για την ακρίβεια τον Ν.Τραμπ και την αποτυχία των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν!
Συγκεκριμένα στην εκπομπή «Αταίριαστοι» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας παραδέχθηκε πως τα 2,50 είναι «πάρα πολύ», αλλά τοποθέτησε τον πήχη της καταστροφής στο διπλάσιο.
«Ε, κοιτάξτε, το 2.5 ευρώ είναι πάρα πολύ, αλλά δεν είναι κρίση, δεν είναι κρίση, η κρίση είναι όταν θα πάει στα 5 ευρώ».
Για τον οδηγό στο νησί το γέμισμα των 50 λίτρων κοστίζει ήδη 125 ευρώ. Για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης κρίση υπάρχει μόνον όταν το ίδιο γέμισμα φτάσει στα 250.
Η συζήτηση δεν άνοιξε από το πρατήριο. Άνοιξε από το Ιράν και τον Περσικό. Ο Καιρίδης κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τον Ντόναλντ Τραμπ και μίλησε για κόστος που πληρώνει η Ευρώπη.
Είπε επί λέξει: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχουμε μια τεράστια αμερικανική αποτυχία στο Ιράν. Και μια αποτυχημένη προσπάθεια του προέδρου Τραμπ να απεγκλωβιστεί από αυτό το φιάσκο το οποίο το πληρώνουμε όλοι.
Διότι την ώρα που λέει αυτά για τους Ευρωπαίους θα μπορούσαν οι Ευρωπαίοι να του πουν ότι πρέπει να μας πληρώσεις διότι πληρώνουμε φόρο Τραμπ αυτήν τη στιγμή τουλάχιστον μια μονάδα έχει τσιμπήσει ο πληθωρισμός διεθνώς εξαιτίας αυτού που έγινε στον Περσικό κόλπο με το Ορμούζ και το πετρέλαιο. Η παγκόσμια οικονομία υποφέρει. Και εμείς πληρώνουμε πληθωρισμό Τραμπ».
Επτά χρόνια η κυβέρνηση αλλάζει το νόημα των λέξεων και μεταθέτει τον ορισμό της δυσκολίας πάντα ένα σκαλοπάτι πιο πάνω.
Οι αυξήσεις-«ψίχουλα» στις συντάξεις βαφτίζονται «αποκατάσταση». Οι προσωρινές εκπτώσεις στα ράφια βαφτίζονται ανάσχεση της ακρίβειας.
Τώρα και τα 2,5 ευρώ στο νησί βαφτίζονται ως κάτι ακριβό αλλά όχι τόσο τρομερό.
Η Λέσβος όμως δεν ζει με «πληθωρισμό Τραμπ». Ζει με το μεταφορικό κόστος, το ολιγοπώλιο καυσίμων και φόρους που δεν πέφτουν και όχι μόνο το νησί αλλά και όλη η Ελλάδα.
Το αυτοκίνητο εκεί δεν είναι χόμπι. Είναι για την δουλειά,το σχολείο, τον κτηνίατρο, το νοσοκομείο.
Ο Καιρίδης τα «φόρτωσε» στον Τραμπ και το Ορμούζ για να μην δείξει την κυβερνητική αποτυχία στον έλεγχο των τιμών στην περιφέρεια.


















