Τρίτη, 25η Αυγούστου 2026  2:41: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2026 17:08

Συντριβή ελικοπτέρων στην Ψάθα: Ο επίγειος συντονιστής είχε αποχωρήσει δεκαπέντε λεπτά νωρίτερα!

Κατά τη διάρκεια της εναέριας επιχείρησης πυρόσβεσης στην περιοχή της Ψάθας, δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Όπως είναι γνωστό δύο μισθωμένα ελικόπτερα τύπου Bell συγκρούστηκαν στον αέρα ενώ επιχειρούσαν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που έπληξε Βοιωτία και Δυτική Αττική στις αρχές Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, ο αξιωματικός που είχε την ευθύνη του επίγειου συντονισμού των εναέριων μέσων στην περιοχή της Ψάθας είχε αποχωρήσει τουλάχιστον δεκαπέντε λεπτά πριν από τη μοιραία σύγκρουση.

Τα πληρώματα των δύο ελικοπτέρων δεν είχαν μεταξύ τους καμία οπτική επαφή. Από τη σύγκρουση σκοτώθηκαν ο Δανός κυβερνήτης και ο Έλληνας σύνδεσμος-μεταφραστής του ενός αεροσκάφους, ενώ ο Βρετανός πιλότος και ο Έλληνας σύνδεσμος του δεύτερου διασώθηκαν με ελαφρά τραύματα.

Η χώρα μας δέσμευσε ποσό 148 εκατομμυρίων ευρώ για τα μισθωμένα εναέρια μέσα. Ένα ποσό που υποτίθεται ότι εγγυάται τόσο την ασφάλεια των πληρωμάτων όσο και τον σωστό συντονισμό τους την ώρα που επιχειρούν για την κατάσβεση.

Στην Ελλάδα της «ετοιμότητας» και του επιτελικού κράτους, η ευθύνη αναζητείται αφού έχουν ήδη θρηνηθεί δύο θύματα.

Η εύκολη λύση της κυβέρνησης, ώστε να κλείσει κάθε παρόμοιο θέμα, είναι να αποδώσει τα αίτια της τραγωδίας σε «ανθρώπινο λάθος».

Ανθρώπινο λάθος ήταν και στα Τέμπη, και στο Μάτι, και στην αποκλεισμένη από τα χιόνια Αττική Οδό.

Πολιτικό λάθος και ανάληψη πολιτικής ευθύνης είναι έννοιες που αγνοούνται από την πολιτική ηγεσία.

pronews.gr

Πολυμέσα

Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call

Διαφημιστική Προβολή στα site της West Media Group