Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:30: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019 17:49

Μαξίμου: Προχωράμε με τις μεταρρυθμίσεις – Θα τηρηθούν οι στόχοι

«Η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων θα διαφυλάξει τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας για το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο – Μητσοτάκης: Στόχος η ισχυρή ανάπτυξη και η δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας

Δύο ώρες διήρκησε η σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία εξετάστηκαν εκτενώς τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν στις συναντήσεις που θα έχουν στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ και άλλοι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών, την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη.

Παράλληλα εξετάστηκε και το περιεχόμενο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο αναμένεται να κατατεθεί αλλά όχι και να ψηφιστεί μέχρι τις 10 Αυγούστου.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης γίνεται μια προσπάθεια καθησυχασμού των Ευρωπαίων ότι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων «θα διαφυλάξει τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας για το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος».

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος, επίσης, για μεταρρυθμίσεις «αναπτυξιακού χαρακτήρα» που θα ανακοινωθούν στις προγραμματικές δηλώσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει ότι στόχος είναι «η ισχυρή ανάπτυξη και η δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της κυβέρνησης και η δημοσιονομική αποτύπωση του τρέχοντος και του επόμενου έτους ήταν το αντικείμενο σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου που έγινε στις 10 το πρωί υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταικούρας, οι υφυπουργοί κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, Γιώργος Ζαββός και Θόδωρος Σκυλακάκης, συζητήθηκαν εκτενώς οι μεταρρυθμίσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση και θα ανακοινωθούν στις προγραμματικές δηλώσεις το τριήμερο 20-22 Ιουλίου. 

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε ότι η υλοποίηση αυτών των μεταρρυθμίσεων θα διαφυλάξει τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας για το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, η υλοποίηση φιλοεπενδυτικών επιλογών και η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία αποτελούν βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης με στόχο την ισχυρή ανάπτυξη και τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας».

protothema.gr