Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:17: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019 18:36

Και επίσημα η Τόνια Αράχωβα, υποψήφια με τη ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία

Τρεις υποψήφιους ευρωβουλευτές που θα είναι υποψήφιοι και στις εθνικές εκλογές ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία.

Τη μάχη του σταυρού στις εθνικές εκλογές θα δώσουν ο πρώην βουλευτής Γιώργος Αμυράς στα Ιωάννινα, η Τόνια Αράχωβα που επελέγη από το μητρώο στελεχών, στην Αιτωλοακαρνανία, και ο καθηγητής Δημήτρης Καιρίδης στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών.

Και τα τρία πρόσωπα σηματοδοτούν με την υποψηφιότητά τους το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας σε ευρύτερους πολιτικούς χώρους αλλά και στην κοινωνία των πολιτών, όπως αναφέρει η ενημέρωση της ΝΔ.

Η Τόνια Αράχωβα, με καταγωγή από το Αγγελόκαστρο , γεννήθηκε στην Αθήνα, έχει πτυχίο Ελληνικής Φιλολογίας από το ΕΚΠΑ και δύο μεταπτυχιακά, στη Δημόσια Διοίκηση και Δημόσια Πολιτική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Επικοινωνία και τα ΜΜΕ από το ΕΚΠΑ. Η Διδακτορική της διατριβή έχει ως θέμα «Στρατηγικές για την Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος». Έχει διατελέσει για τρια χρόνια Λειτουργική Γενική Διευθύντρια στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος της οποίας είναι στέλεχος.

Από το 1995 ενώ τον Μάρτιο του 2017 εκλέχθηκε μέλος του Governing Board της Διεθνούς Ένωσης Βιβλιοθηκών (IFLA) στη Χάγη. Είναι μέλος της επταμελούς Διεθνούς Επιτροπής για το Βραβείο IFLA International Libraries Marketing Award. Aπό το 2007 έως το 2010 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Γενικών Αρχείων του Κράτους. Τον τελευταίο χρόνο είναι αποσπασμένη στην Προεδρία της Δημοκρατίας με έργο την οργάνωση βιβλιοθήκης.

agriniopress.gr