Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:37: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 02 Ιουνίου 2019 11:38

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τα δίδυμα του β΄γύρου στην Αιτωλοακαρνανία

Σήμερα, Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, στις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών θα προσέλθουν ξανά οι ψηφοφόροι των περιοχών στις οποίες δεν αναδείχθηκε νικητής στον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Στην Αιτωλοακαρνανία θα λειτουργήσουν όλα τα εκλογικά τμήματα καθώς αύριο θα εκλεγεί ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας (Νεκτάριος Φαρμάκης-Απόστολος Κατσιφάρας στον β΄γύρο) και έξι δήμαρχοι καθώς από τον 1ο γύρο εξελέγη μόνο ο Σπύρος Κωνσταντάρας στον δήμο Θέρμου.

Ειδικότερα οι εκλογείς αύριο θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ των Γιώργου Παπαναστασίου-Χριστίνας Σταρακά στον δήμο Αγρινίου, Νίκου Καραπάνου-Κώστα Λύρου στον δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Βασίλη Γκίζα- Παναγιώτη Λουκόπουλου στον δήμο Ναυπατίας, Απόστολου Κοιμήση-Γιώργου Κατσούλα στον δήμο Αμφιλοχίας, Γιάννη Τριανταφυλλάκη-Ερωτόκριτου Γαλούνη στον δήμο Ξηρομέρου και Γιώργου Αποστολάκη-Αθανάσιου Κασόλα στον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 19:00. Οι ψηφοφόροι θα προσέλθουν στα ίδια εκλογικά τμήματα για να ψηφίσουν για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Επίσης, ίδιες θα είναι οι εφορευτικές επιτροπές και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Επιπλέον, οι ψηφοφόροι δεν σημειώνουν σταυρό προτίμησης, καθώς η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψήφιους περιφερειάρχες ή δημάρχους των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ποσοστό στον πρώτο γύρο. Παρόλα αυτά, τα ψηφοδέλτια στα οποία θα έχει μπει σταυρός δεν θα είναι άκυρα.

Τα αποτελέσματα του 1ου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών 

To αποτέλεσμα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Το αποτέλεσμα στις περιφερειακές εκλογές στην Αιτωλοακαρνανία

Το αποτέλεσμα στον δήμο Αγρινίου

Το αποτέλεσμα στον δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Το αποτέλεσμα στον δήμο Ναυπακτίας 

To αποτέλεσμα στον δήμο Ακτίου -Βόνιτσας 

Το αποτέλεσμα στον δήμο Ξηρομέρου:

Το αποτέλεσμα στον δήμο Αμφιλοχίας 

agrinionews.gr