Τετάρτη, 14η Μαίου 2025  7:07: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 14 Μαϊος 2025 13:52

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, για διάφορα επίκαιρα θέματα

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση του σ/ν Υπουργείου Δικαιοσύνης «Παρεμβάσεις στο νομοθετικό πλαίσιο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, στον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών και στον Κώδικα Συμβολαιογράφων και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης»

Η ΝΔ εξελέγη το 2019 με διάφορα συνθήματα και ένα πρόγραμμα. Στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης ψήφισε 27 ν/σ για την Δικαιοσύνη και στην δεύτερη περίοδο έχει ψηφίσει 12 ν/σ, εκ των οποίων τα 10 δικά σας κε. Φλωρίδη. Και ρωτώ, πόσα ν/σ θα χρειαστούν για να αποκτήσουμε μια εύρυθμη δικαιοσύνη; Η πολυνομία από αρχαιοτάτων χρόνων οδηγεί στην αναρχία, γιατί οι παρανομούντες εκμεταλλεύονται τα διάφορα παράθυρα στους νόμους και συνεχίζουν να παρανομούν.

Φέρατε ένα νόμο για τον γάμο ομοφυλοφίλων. Το οικογενειακό δίκαιο ορίζει ότι ο γάμος σημαίνει υιοθεσία. Ο νόμος που φέρατε όμως απαγορεύει την εισαγωγή παρένθετης μητέρας για τους άνδρες. Δηλ. δύο γυναίκες θα μπορούν να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας. Και έρχεστε τώρα να διορθώστε τις αβλεψίες. Αυτό σημαίνει ότι είτε νομοθετείτε στο πόδι είτε είστε εκτός τόπου. 

Μας λέτε να σας εμπιστευτούμε. Δεν σας εμπιστευόμαστε. Στην υπόθεση του «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ», εσείς μου κουνούσατε πέρυσι τα χαρτιά, όταν σας έλεγα ότι ο νόμος εξαιρεί από την υποχρέωση δήλωσης: μετρητά άνω των 30.000, έργα τέχνης, κοσμήματα, κινητά μεγάλης αξίας. Είχατε πει ότι θα φέρετε νομοτεχνική. Ένα χρόνο μετά ακόμα την περιμένουμε.

Μας λέτε να εμπιστευτούμε εσάς και την δικαιοσύνη. Δεν σας εμπιστευόμαστε. Τα ίδια μας λέγατε και με τα εμβόλια και τώρα κάθονται στο σκαμνί οι ένοχοι στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα. Όπως κάθεται στο σκαμνί και η φίλη σας. Ορίστε! (δείχνει φωτο). Ευρωπαϊκό δικαστήριο κρίνει ένοχη την φον ντερ Λάϊεν για τα sms των εμβολίων για τον covid. Πώς να σας εμπιστευτούμε, αφού λέτε συνεχώς ψέμματα! Βάλατε εκατομμύρια Έλληνες να πάνε να εμβολιαστούν, επιβάλατε πρόστιμα σε συνταξιούχους που δεν πήγαν να εμβολιαστούν, λέγατε εμάς ψεκασμένους εδώ μέσα, γιατί ζητούσαμε να είναι προαιρετικό το εμβόλιο και γιατί λέγαμε ότι η φον ντερ Λάϊεν θα καταδικαστεί.

Η ετυμηγορία, λοιπόν, του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ αποφάνθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέκρυψε  παράνομα τα γραπτά μηνύματα που ανταλλάχθηκαν μεταξύ της Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Pfizer, Άλμπερτ Μπούρλα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19. Τα μηνύματα, που στάλθηκαν προηγήθηκαν της συμφωνίας για προμήθεια εμβολίων αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Παρότι ζητήθηκαν από δημοσιογράφους, δεν αποκαλύφθηκαν. Το δικαστήριο έκρινε ότι αυτή η άρνηση παραβίαζε τους νόμους περί διαφάνειας της ΕΕ. Η ετυμηγορία πλήττει σοβαρά την αξιοπιστία της διεφθαρμένης φον ντερ Λάϊεν και αναζωπυρώνει τις υποψίες για τις παρασκηνιακές συναλλαγές της με τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες κατά τη διάρκεια της πιο δαπανηρής διαπραγμάτευσης για τη δημόσια υγεία στην ιστορία της ΕΕ.

Και πάμε στα Τέμπη. Μας κατηγορεί η ΝΔ για εργαλειοποίηση του ζητήματος των Τεμπών. Και μας φέρνετε το δήθεν πόρισμα του ΕΜΠ. Όχι δεν είναι πόρισμα και δεν είναι το ΕΜΠ. Είναι ένα συμπέρασμα, μία υπόθεση που έχει εκφράσει ο κος Καρώνης και η οποία έχει αντιφάσεις. Πώς λοιπόν εμείς να τον πάρουμε στα σοβαρά.

Έχουμε την απόρρητη έκθεση της ΔΕΕ. Την έκθεση της έβγαλε η αστυνομία και απαγορεύτηκε η δημοσιοποίησή της. Η έκθεση αναφέρεται στα βίντεο Καπερνάρου. Καταθέτω την έκθεση στα πρακτικά. Λέει μέσα ότι δεν εντοπίστηκε καταγραφή που να αφορά την 28η 2/2023. Δεν εντοπίστηκαν εγγραφές, που να καταδεικνύουν την πρωτογενή μεταφόρτωση.

Η υπόθεση Καρώνη αναφέρεται στα 3 βίντεο που απεικονίζουν τη διέλευση της εμπορικής αμαξοστοιχίας (και υποτίθεται ότι αποτελούν ακριβή αντίγραφα (γνήσια) αρχείων βίντεο από τις αντίστοιχες κάμερες ασφαλείας) και λέει ότι κατόπιν παρακολούθησης των σχετικών βίντεο, παρατηρείται ότι οι 3 ανοιχτές φορτάμαξες δεν έφεραν κάτι άλλο. Ότι δεν εντοπίζεται στα μεταλλικά ελάσματα (τις λαμαρίνες) κάποιο αντικείμενο που θα μπορούσε να παραπέμπει σε δεξαμενή αποθήκευσης κάποιου υγρού.

Και λέει η υπόθεση Καρώνη ότι, όσον αφορά την καύση είναι λογικό να υποτεθεί ότι τα έλαια σιλικόνης συμμετείχαν στην πυρκαγιά, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν μετά την ανάπτυξη της πύρινης σφαίρας. Υποθέτει; Ποιος; Η επιστήμη; Στην επιστήμη δεν υπάρχει υπόθεση, αλλά πείραμα και απόδειξη.

Και αν αποδεχθούμε ότι τα έλαια σιλικόνης των μετασχηματιστών προκάλεσαν την φωτιά, τότε υπάρχουν ποινικές και αστικές ευθύνες εναντίον της κατασκευάστριας εταιρείας (SIEMENS), που χρησιμοποιεί τους επικίνδυνους μετασχηματιστές και φυσικά εναντίον του κράτους, που έκανε τις σχετικές συμβάσεις. Γιατί κινδυνεύουμε, όχι μόνο εμείς αλλά και χιλιάδες τραίνα στο εξωτερικό. Αντιλαμβανόμαστε ότι η ΝΔ κρύβει την SIEMENS. Την εταιρεία που λάδωνε κόμματα μέσω των Τσουκάτων.

Και ρωτήστε τον κο. Καρώνη, πήγε στο πείραμα που έγινε για να δούμε αν καίγονται τα έλαια σιλικόνης; Όχι δεν πήγε! Ο κος Καρώνης δεν πήγε στο πείραμα, δεν πήγε στον τόπο του δυστυχήματος, αλλά έχει μακροσκοπική άποψη. Εκ του μακρόθεν. Και για του λόγου το αληθές καταθέτω στα πρακτικά, την έκθεση του Χημείου του Κράτους.

Αυτό, πάντως, που μας αποδεικνύει η υπόθεση Καρώνη, είναι ότι όταν μαγειρεύεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε σιγανή φωτιά, με έλαια σιλικόνης, στο τέλος η συνταγή πετυχαίνει…

Η πρότασή μας είναι να κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, οι συγγενείς, οι πραγματογνώμονες, το κράτος και να συμφωνήσουμε σε μία ατζέντα. Να γίνει πραγματογνωμοσύνη υπό την αιγίδα 3 πανεπιστημίων ειδικών στην περίσταση αυτή και όποιο αποτέλεσμα βγει να μην μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Για να μην υπάρχουν συγκρούσεις και μομφές ότι κάτι συγκαλύψαμε. Αυτό όμως έπρεπε να το προτείνει η κυβέρνηση, όχι εμείς!

Ό,τι και να λέει ο πρωθυπουργός και η κα. Μελόνι, για καινούργια τραίνα, η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι γραμμές, δεν μπορεί να σηκώσει τα σύγχρονα τραίνα. Δεν έχουν εγκατασταθεί συστήματα πέδησης, δεν έχουν ανακαινιστεί οι σταθμοί που είναι σε άθλια κατάσταση. Άρα πρέπει να γίνουν όλα αυτά.

Υπάρχει παντελής απουσία κοινωνικής δικαιοσύνης. Παντού βλέπουμε αδικίες, από ένα κράτος άδικο.

Αδικία με τα ενοίκια. Κάθε μήνα αυξάνονται χωρίς έλεγχο. Σκοτώνετε τον θεσμό της οικογένειας έτσι. Κάθε μήνα μεγαλώνει η ψαλίδα με τις παγωμένες μέσες τιμές των ενοικίων στην ΕΕ. Τον Απρίλιο στην Ελλάδα το ποσοστό ήταν στο 10,8%, ενώ στην ΕΕ ήταν στο 3,1%.

Αδικία και στην αγορά του AIRBNB στην βόρεια Ελλάδα, όπου δρουν επαγγελματικά οργανωμένα κυκλώματα από τρίτες χώρες, που αγοράζουν σπίτια, προκειμένου να τα εκμεταλλευτούν μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης, διαθέτοντας «πακέτα φιλοξενίας» που δεν καταγράφονται πουθενά. Εσείς εδώ κυνηγάτε τους Έλληνες.

Αδικία και με το ελληνικό ταξί. Κυνηγάτε τα ελληνικά ταξί για χάρη της UBER.

Αδικία με τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Οι πάροχοι δεν πληρώνουν τα 3 ευρώ για την ΕΡΤ, όπως πληρώνουμε όλα τα κορόϊδα. Μαζεύουν οι πάροχοι τα χρήματα για την ΕΡΤ. Μα αυτό είναι υπεξαίρεση και η υπεξαίρεση τιμωρείται από το νόμο. Συνολικά 123,5 εκατ. ευρώ ζεστό χρήμα λείπουν από τα ταμεία της ΕΡΤ.

Παντού αποτυχίες και αδικίες. Καταστρέφετε τους μικρούς και προστατεύετε τους καρχαρίες. Βάλατε τους παραγωγούς να καταστρέψουν τη γη τους για να βάλουν φωτοβολταϊκά και τώρα επιβάλλεται κόφτης ενέργειας σε μικροπαραγωγούς φωτοβολταϊκών πάρκων. Τους καταστρέφετε τώρα. Οδηγείτε με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή χιλιάδες μικροεπενδυτές. Τους μεγάλους δεν τους αγγίζετε!

Σας μιλούσαμε για νοθεία και αδικία στις εκλογές και γελούσατε. Ορίστε εδώ έχω δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ στις 13 Μαΐου, που λέει: «έρχεται παρέμβαση για τους σταυρούς»!

Κάνατε τον Έλληνα επαίτη και μίζερο. Τον αφήσατε να πεινάει. Όμως εμείς λέμε στον Έλληνα: μιζέρια δεν είναι να πεινάς. Μιζέρια είναι να δέχεσαι το κόκκαλο από αυτόν που σου κλέβει το φαΐ. Και αυτοί που σου κλέβουν το φαΐ, Έλληνα, είναι εδώ μέσα. Και δεν πρέπει να επανεκλεγούν ποτέ!

Ξέρετε γιατί υπάρχει φτώχεια; Όχι γιατί δεν μπορούμε να ταΐσουμε τους φτωχούς Έλληνες. Αλλά γιατί δεν μπορούμε να χορτάσουμε τους πλούσιους καρχαρίες που κατασπαράσσουν τον πλούτο της χώρας. Και αυτή την αδικία μόνο μια ανεξάρτητη κυβέρνηση μπορεί να το κάνει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΦΛΩΡΙΔΗ

Κε. Φλωρίδη ανακατέψατε ψέμματα και εγκλήματα. Πείτε μου πότε είπα ότι υπήρχαν παραπάνω νεκροί; Αυτό ήταν κάτι που έλεγαν οι συγγενείς. Πότε μίλησα για παραπάνω βαγόνια; Αυτό ήταν σε άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Το έγγραφο της ΔΕΕ το κατέθεσα και αντί να το πάρετε ο ίδιος, έρχεστε και μας μέμφεστε και μιλάτε για μυγάκια, ενώ όλοι ξέρουμε πώς γίνεται η απάτη με τα βίντεο.

Ο κος Μητσοτάκης είπε πως υπάρχει κάτι περίεργο που κουβαλούσε το τραίνο. Και έρχεστε και με όσα λέτε μέμφεστε στον πρωθυπουργό σας; Είναι δυνατόν;

Και αν αποδειχθεί ότι τα έλαια σιλικόνης των μετασχηματιστών προκάλεσαν την φωτιά, θα κάνετε μήνυση στην SIEMENS; Αλλά, τι λέω; Ακόμα περιμένουμε να ζητήσετε τις αποζημιώσεις από τη SIEMENS.

Και σήμερα, ενώ σας δίνουμε πρόταση για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από 3 πανεπιστήμια, έρχεστε και ειρωνεύεστε. Αλλά, τα ίδια που λέτε σήμερα και προσπαθείτε να μας πείσετε ότι είναι αθώα η κυβέρνηση της ΝΔ, τα λέγατε και για τον Τσοχατζόπουλο και τον Παπαντωνίου όταν ήσαστε υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call