Δευτέρα, 31η Μαρτίου 2025  11:36: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2025 22:20

Ο Ν.Τραμπ απαίτησε από τον Β.Ζελένσκι να περάσουν οι ουκρανικές ενεργειακές υποδομές υπό αμερικανικό έλεγχο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απαίτησε από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν, να περάσουν οι ουκρανικές ενεργειακές υποδομές υπό αμερικανική ιδιοκτησία, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Λευκού Οίκου, την οποία υπογράφουν ο υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, και ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, Μάικ Γουόλτς, ο Τραμπ είπε στον Ζελένσκι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι «ιδιαίτερα χρήσιμες στη διαχείριση αυτών των μονάδων χάρη στην τεχνογνωσία τους στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας».

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε, σύμφωνα με το Associated Press, ότι «η αμερικανική ιδιοκτησία αυτών των εγκαταστάσεων θα μπορούσε να αποτελέσει την καλύτερη προστασία για αυτή την κρίσιμη ενεργειακή υποδομή».

Θυμίζουμε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι οι διαπραγματευτές ΗΠΑ-Ρωσίας είχαν ήδη επισημάνει ορισμένα θέματα προς συζήτηση και σε αυτά ήταν και η ενέργεια.

«Θα μιλήσουμε για γη. Πολλή γη είναι πολύ διαφορετική από ό,τι ήταν πριν από τον πόλεμο, όπως γνωρίζετε. Θα μιλάμε για γη, θα μιλάμε για σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα», υπογράμμισε.

pronews.gr

Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call