Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:06: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 10:27

Δυνατό «χαρτί» για τον Νεκτάριο Φαρμάκη ο οικονομολόγος Αργύρης Νταλιάνης

«Κρυφός άσσος» στο μανίκι του συνδυασμού “ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ” του Νεκτάριου Φαρμάκη, αποδεικνύεται η συμμετοχή του οικονομολόγου Αργύρη Νταλιάνη. Το γεγονός ότι είναι ένα φρέσκο και πολιτικά άφθαρτο πρόσωπο τον καθιστά συμπαθή στους κύκλους των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς, οι οποίοι δείχνουν να μην εμπιστεύονται πλέον τις ψευδολογίες ανθρώπων που έχουν κάνει την πολιτική επάγγελμα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Νταλιάνης διετέλεσε στέλεχος στον τομέα των οικονομικών αλλά και των δημοσίων σχέσεων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και ως οικονομολόγος συνεχίζει να κινείται στο πεδίο αυτό από τη θέση του οικονομικού διευθυντή στον ιδιωτικό τομέα. Είναι εξίσου αγαπητός όμως και σε ανθρώπους που συναντά ανά το νομό, καθώς και εκείνοι με τη σειρά τους θέλουν νέα πρόσωπα στο προσκήνιο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως πρόκειται για μια δυνατή υποψηφιότητα, η οποία θα παίξει πολύ δυνατά.

Ο Αργύριος Νταλιάνης γεννήθηκε το 1984 στη Θεσσαλονίκη , ενώ ζει και εργάζεται στο Αγρίνιο όπου και έζησε εκεί τα παιδικά του χρόνια. Είναι παντρεμένος με τη Σαλωμίδη Χ. Αρχοντούλα, ιδιοκτήτρια Παιδικού Σταθμού. Είναι κάτοχος πτυχίου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τίτλου Μεταπτυχιακών σπουδών στη «Διοίκηση & Οικονομική των Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων» από το ομώνυμο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ιδίου Πανεπιστημίου.
Είναι Οικονομολόγος, με ειδικεύσεις στην Οικονομική των Αγορών & των Επιχειρήσεων-Χρηματοοικονομική και την Οικονομική Πληροφορική, λόγοι για τους οποίους από το 2004 δραστηριοποιείται με επιτυχία σε σημαντικές θέσεις της επιστήμης, της συμβουλευτικής και της αγοράς, όπου και χειρίστηκε θέματα του ευρύτερου πεδίου του επιστημονικού του αντικειμένου, αξιοποιώντας παράλληλα την άριστη γνώση της Αγγλικής και Ιταλικής γλώσσας και των σύγχρονων ειδικών εργαλείων των νέων τεχνολογιών.

Ειδικότερα, στον επιστημονικό τομέα έχει παρακολουθήσει πλήθος εξειδικευμένων σεμιναρίων σχετικών με τις νέες τάσεις της οικονομίας, της τεχνολογίας και της αγοράς, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε επιστημονικές δημοσιεύσεις για τα ίδια αντικείμενα. Προς την κατεύθυνση αυτή κινούνται άλλωστε και οι ερευνητικές του μελέτες σε θέματα όπως το χρήμα, η φορολογία, οι επενδύσεις, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, η οικονομία και το περιβάλλον, αλλά και το διαρκές ενδιαφέρον του για παρακολούθηση της οικονομικής αρθρογραφίας και της γενικότερης πορείας της αγοράς.

Αναφορικά με τη δράση του στο πεδίο της Συμβουλευτικής, αυτή περιλαμβάνει θέσεις στελέχους/συμβούλου στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών, καθώς και στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε) του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου ως Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης εκπόνησε μελέτες και συμμετείχε στην υλοποίηση ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών έργων με αντικείμενο την εκπαίδευση και πιστοποίηση φοιτητών στην γνώση Η/Υ, την εκπαίδευση από απόσταση και την επιχειρηματικότητα. Επίσης, στο πλαίσιο και της πολιτικής του δράσης, διετέλεσε Τομεάρχης Οικονομίας ΟΝΝΕΔ στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ, συντάσσοντας το «Πληρώνω Δίκαια», έργο το οποίο μετουσιώθηκε σε LowTaxHeroCampaign με προτάσεις που αφορούσαν κυρίως τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Τέλος, στο χώρο της αγοράς, διετέλεσε στέλεχος στον τομέα των Οικονομικών αλλά και των δημοσίων σχέσεων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και ως οικονομολόγος συνεχίζει να κινείται στο πεδίο αυτό από τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή, με αρμοδιότητες που αφορούν το χειρισμό ειδικών οικονομικών θεμάτων, όπως η κοστολόγηση, η ανάλυση εμπορικής πολιτικής, ο έλεγχος χρηματοροών, η βέλτιστη διαχείριση οικονομικών και ανθρώπινων πόρων και η οικονομική ανάλυση και επικοινωνία συναρμοδίων τμημάτων των επιχειρήσεων.

Στην προσωπική του ζωή ασχολείται ενεργά με τα κοινά ως εκλεγμένο μέλος της Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, συμμετέχει σε διάφορες δράσεις οργανώσεων (Μ.Κ.Ο) εθελοντικής παροχής υπηρεσιών, είναι διακεκριμένος αθλητής σφυροβολίας και διαθέτει τον εναπομείναντα χρόνο του σε ενδιαφέροντα όπως τα ταξίδια, το διάβασμα και η μουσική.

Σήμερα, ο Αργύριος Νταλιάνης, συμμετέχοντας στο συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη ως Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, ζητά την εμπιστοσύνη και τη στήριξή σας για να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην υλοποίηση του χρέους όλων μας για τη δική μας Δυτική Ελλάδα των οραμάτων, των προσδοκιών και των ελπίδων! Το μέλλον αυτό ανήκει στα παιδιά μας και έχουμε ηθική υποχρέωση να το προσφέρουμε και να το εγγυηθούμε!

kalpi19.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Μαϊος 2019 09:43