Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  12:13: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024 23:29

Πώς μπορείς να διαστρεβλώσεις τα πάντα μέσω social media

Αν μπει κάποιος στο X (ή twitter στο παλιότερο όνομα) μπορεί να βρει ένα άρθρο -καταπέλτη κατά της κυβέρνησης που λέει: «Χαστούκι» Κομισιόν στην κυβέρνηση -Φταίτε εσείς για το ακριβό ρεύμα» με υπότιτλο "Απορρίπτονται τα επιχειρήματα της επιστολής Μητσοτάκη περί ευθύνης της Ουκρανίας για τις υψηλές τιμές".

Αν ξεπεράσεις το γεγονός ότι είναι παντού με printscreen και δεν είναι πουθενά ολόκληρο το άρθρο, θα πρέπει να το αναζητήσεις στο δίκτυο και να διαπιστώσεις ότι είναι στο Sofokleousin.gr (ελληνικά: Σοφοκλέουσιν!) που έχει αναπαραγωγή στα social media μόνο.

Οπότε, κάνεις την ανάγκη φιλοτιμία και μπαίνεις να διαβάσεις τι λέει το άρθρο και πως κατετροπώθη ο Μητσοτάκης, όμως διαβάζεις τα παρακάτω:

-οι πραγματικές θέσεις της Κομισιόν εκφράσθηκαν με «διαρροή» από στέλεχος της Επιτροπής που δεν κατονομάζεται.
-προκύπτει ότι η Κομισιόν συνεργάζεται μεν με την Αθήνα για να βρεθούν λύσεις στο πρόβλημα της υπερβολικής επιβάρυνσης ευάλωτων καταναλωτών.
-δεν υπάρχει περίπτωση(σ.σ. δεν θέλει η Κομισιόν) να γίνουν δεκτές προτάσεις περί επιβολής πλαφόν στις τιμές.

Πως μπορείς να διαστρεβλώσεις τα πάντα μέσω social media

-η Κομισιόν δεν θα είχε αντίρρηση αν επιβαλλόταν από την ελληνική κυβέρνηση ένα πλαφόν(σ.σ. για να φάει η κυβέρνηση την φθορά από τις διεθνείς εταιρείες).
-οι τιμές στην Ελλάδα ήταν χαμηλότερες του ευρωπαϊκού μέσου όρου πριν το καλοκαίρι(!) και αποδίδει τις υψηλές τιμές των θερινών μηνών σε ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης και έλλειψη ευελιξίας στο σύστημα(σ.σ. κοινώς, καμία σχέση με τον τίτλο!).
-το πρόβλημα των υψηλών τιμών δημιουργήθηκε το καλοκαίρι με τους παρατεταμένους καύσωνες, καθώς η ζήτηση ενέργειας ήταν πολύ μεγάλη τις πρώτες βραδινές ώρες, λόγω της λειτουργίας των κλιματιστικών(σ.σ. καμία σχέση επί δύο!).
-η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει άλλες στρεβλώσεις, διαρθρωτικού χαρακτήρα, για να επιτύχει μεσοπρόθεσμα τη μείωση των τιμών!

Τα συμπεράσματα δικά σας, αν έχει καν σχέση το κείμενο με την φωτο που πάει παντού.

Είναι η σύγχρονη λαϊκ(ίστκ)η δημοσιολογία...

Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 69 φορές