Δευτέρα, 23η Σεπτεμβρίου 2024  1:21: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2024 13:58

Μάριος Σαλμάς: Τιμή μου η διαγραφή για τα «κόκκινα δάνεια» που αδυνατεί να πληρώσει ο κόσμος

Ο Μάριος Σαλμάς που αποτελεί παρελθόν για τη ΝΔ μετά τη διαγραφή του με συνοπτικές διαδικασίες προχώρησε στις πρώτες δηλώσεις του αφήνοντας σαφείς αιχμές.

Ο ίδιος, όπως σημειώνει το thetoc.gr,  αρνήθηκε να απολογηθεί και αφού έμαθε γιατί κατηγορείται, έφυγε από την αίθουσα όπου συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας και έκανε δηλώσεις στους δημοσιoγράφους.

Από τα πρώτα του λόγια είναι σαφές ότι δεν κάνει πίσω στις καταγγελίες του για σκανδαλώδεις αναθέσεις σε εταιρείες, ότι δεν θα σωπάσει, ενώ η εκτίμησή του είναι ότι διεγράφη για να σταλεί μήνυμα και σε άλλους βουλευτές, να μην τολμήσουν να κάνουν κριτική στην Κυβέρνηση. Και ειδικά στους βουλευτές της "Κίνησης των 11" που χτύπησαν ήδη μια πρώτη φορά, με την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια.

Η δήλωση του Μάριου Σάλμα:

Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην «γουόκ ατζέντα» για τα ομόφυλα ζευγάρια, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου. Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο.

Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού, που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δηλώσει και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία του λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν είναι λόγος διαγραφής.

Θα παραδώσετε την έδρα;

Νομίζετε πως πρέπει να σταματήσω να αγωνίζομαι για τους πολλούς;

Σύμφωνα με τον κ. Σαλμά και τα όσα είπε στους δημοσιογράφους, όταν μπήκε σtην αίθουσα της Επιτροπής Δεοντολογίας, εκείνος τους ρώτησε γιατί διαγράφεται και εκείνοι του απάντησαν:

"Πες μας εσύ"

Στην συνέχεια του έδωσαν το άρθρο 20 του Καταστατικού και αυτός τους ρώτησε σε ποιο σημείο η συμπεριφορά του ήταν αντισυναδελφική ή αντικοινοβουλευτική- όπως κατηγορείται- και εκείνοι δεν απάντησαν.

Μόλις ένα λεπτό μετά, ο κ. Σαλμάς που γνώριζε ότι η απόφαση της διαγραφής του είναι ειλημμένη, αποχώρησε.

sinidisi.gr