Πέμπτη, 19η Σεπτεμβρίου 2024  10:12: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 15:48

Ομιλία του Κ. Βελόπουλου στην βουλή για διάφορα επίκαιρα θέματα

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή,κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Παρεμβάσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, στον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας σε εναρμόνιση με την ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας με τον ν. 5108/2024 - Διατάξεις για τη δικαστική αστυνομία».

Αναφορικά με το θέμα της άρσης ασυλίας της κας Ακρίτα σχετικά με την σύζυγο του πρωθυπουργού, εμείς συμφωνούμε ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού δεν είναι πολιτικό πρόσωπο. Επομένως γιατί ο κος Βορίδης πηγαίνει να καταθέσει ως μάρτυρας; Γιατί τέτοια πρεμούρα; Γιατί ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει για το θέμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ;

Και επειδή μιλάμε για ακίνητα, εκείνο το «πόθεν έσχες» θα το καταθέσει ο πρωθυπουργός; Θα τα δηλώσει τα ακίνητα στα Ζαγοροχώρια; Αυτό θέλουμε να μας πείτε.

Και να πάμε στις εξαγγελίες του κου Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ. Ανακοίνωσε λοιπόν ένα κοινωνικό πακέτο ύψους 1,8 δις ευρώ, εκ των οποίων τα περισσότερα θα αρχίσουν να δίνονται από το 2025. Όμως έως τώρα πήραν από τους Έλληνες και τα έδωσαν σε: τράπεζες 5,5 δις, παρόχους ενέργειας 4 δις, διυλιστήρια 4,5 δις, σούπερ μάρκετ 1,5 δις, για φάρμακα και παροχές υπηρεσιών δόθηκαν πάνω από 20 δις. Από αυτά δόθηκαν πίσω στον λαό περίπου 3 δις με την μορφή επιδομάτων, δλδ διαφόρων pass. Με άλλα λόγια πήρατε από τον λαό 21 δις, του δώσατε 3 δις και το 2025 θα του δώσετε άλλα 2 δις. Άρα πήρατε συνολικά 16 δις. Και αυτό εσείς το ονομάζετε ανάπτυξη της χώρας και ευημερία του λαού!

Η αλήθεια είναι άλλη: Η πλουτοκρατία και ο καπιταλισμός πιούν το αίμα του λαού. Όπως έλεγε ο Γάλλος διαφωτιστής Ετιέν ντε λα Μποετί, «μόλις ο τύραννος μοιράσει λίγα σιτηρά, λίγο κρασί και μερικά νομίσματα, όλοι ξεδιάντροπα φωνάζουν «ζήτω ο βασιλιάς». Οι ανόητοι δεν καταλαβαίνουν ότι απλά τους επιστρέφεται ένα μερίδιο του δικού τους πλούτου και ότι ο τύραννος δεν θα μπορούσε να τους δώσει τίποτα, αν προηγουμένως δεν το είχε πάρει από αυτούς».

Απόδειξη είναι οι πύρινες αντιδράσεις των αστυνομικών για τα ψίχουλα που τους υπόσχεται ο κος Μητσοτάκης. Η απάντησή τους είναι: «το 20% που είναι μόλις 0,55 ευρώ μεικτά, κρατήστε το»!

Απόδειξη της αποτυχίας είναι το χειρόφρενο στα ταξί, λόγω της 24ωρης απεργίας του ΣΑΤΑ, γιατί:

-1) ο νέος φορολογικός νόμος οδηγεί σε ασύμφορη εργασία και οικονομική καταστροφή τους ταξιτζήδες

-2) το ασφαλιστικό σφίγγει τη θηλιά γύρω από το λαιμό των επαγγελματιών αυτοκινητιστών

-3) ο αθέμιτος ανταγωνισμός από τα ιδιωτικά αυτοκίνητα, οι πολυεθνικές εφαρμογές και η πειρατεία οδηγούν τους ταξιτζήδες στην ανεργία

-4) η εμμονή της κυβέρνησης για μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση από το 2026, είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου για το επάγγελμα.

Είστε η κυβέρνηση όχι του επιτελικού κράτους, αλλά των επιτελικών σκανδάλων. Απόδειξη είναι ότι θα δοθούν 150 εκατ. για επισκευές στο ΟΑΚΑ. Μα τόσα θα μας κοστίσει να χτιστεί ένα νέο γήπεδο από τα θεμέλια! 98 εκατ. κόστισε το MIKUNI WORLD STADIUM KITAKYUSU στην Ιαπωνία. Και ρωτάμε: πόσα από αυτά τα 150 εκατ. θα «χαθούν» στο δρόμο για «μίζες»; Μπορούσατε να κάνετε 2 γήπεδα. Να κάνετε γήπεδο για τον ΑΡΗ, για τον ΠΑΟΚ, για τον ΗΡΑΚΛΗ, αλλά προτιμάτε να κάνετε αυτό.

Θέλετε κι άλλη απόδειξη ότι είστε βουτηγμένοι στα σκάνδαλα; Είναι αλήθεια ή όχι ότι τα τηλέφωνα του δημοσίου θα τα δώσετε στην εταιρεία του κου Μανωλόπουλου; Η εν λόγω εταιρεία είναι αυτή που κάνει τις εκλογές και βγάζει τα αποτελέσματα. Και ξαναρωτώ: αυτό είναι ηθικό; Είναι ηθικό οι κολλητοί του πρωθυπουργού να παίρνουν εκατομμύρια από τον πρωθυπουργό; Την ίδια ώρα στους εκλογικούς καταλόγους υπάρχουν 300 χιλιάδες νεκροί εγγεγραμμένοι!

Είστε βουτηγμένοι στα σκάνδαλα και απόδειξη είναι ότι έχετε υπογράψει 70.000 συμβάσεις, εκ των οποίων 50.000 είναι απ’ ευθείας αναθέσεις! Καμμία δημοκρατία δεν μπορεί να έχει απ’ ευθείας αναθέσεις. Γιατί αυτό λέγεται μίζα.

Και αυτή η ιστορία με ενοχλεί γιατί τρέφετε απέχθεια για τους Έλληνες; Βλέπουμε εδώ ότι η ημερήσια αποζημίωση για σίτιση ενός μετανάστη είναι στα 5,80 ευρώ, για έναν φοιτητή είναι στα 3 ευρώ και για έναν στρατιώτη είναι στο 1,80 ευρώ! Γιατί; Γιατί τέτοια απαξίωση για τον στρατό μας και για τα παιδιά μας που σπουδάζουν; Δεν τα βλέπετε εσείς; Μόνο η Ελληνική Λύση τα βλέπει αυτά και εσείς όχι; Κάτι πάει στραβά τότε.

Και έχετε τους υπουργούς σας να λένε ό,τι τους έρθει, αλλά τα ΜΜΕ θάβουν τις ανοησίες τους. Ο υπ.οικο. είπε ότι «η ακρίβεια είναι γρίπη και κάνει τον κύκλο της». Αυτό δεν είναι γρίπη, κύριοι, είναι πανούκλα! Ο ίδιος είπε ότι «θέλουμε επενδύσεις και όχι κατανάλωση, γι΄αυτό και δεν μειώνουμε τους φόρους που την ενισχύουν». Θα μπορούσε κάποιος, πιο έξυπνος από εμένα, να μου εξηγήσει γιατί η κατανάλωση εμποδίζει τις επενδύσεις; Ποια οικονομική θεωρία το λέει αυτό; Και βγαίνει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και λέει ότι θα μειώσει τους φόρους! Ή ο ένας πρέπει να παραιτηθεί ή ο άλλος. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Είπε ο κος Βορίδης ότι «οι παρεμβάσεις στην ακρίβεια είναι έμμεσου χαρακτήρα λόγω της ελεύθερης αγοράς». Δηλ. βαφτίσατε «ελεύθερη αγορά» τα μονοπώλια των καρτέλ ενέργειας και βιομηχανίας τροφίμων! Πού είναι ο ανταγωνισμός όταν υπάρχει χρηματιστήριο ενέργειας και προσυμφωνημένη τιμή στο ρεύμα;

Πριν κάποιους μήνες με δηλώσεις του πρωθυπουργού μας είπατε ότι θα φτιάξετε το PANIC BUTTON για να καταπολεμήσετε τον σχολικό εκφοβισμό, αλλά την ίδια ώρα απαγορεύετε τη χρήση κινητού ακόμα και στο διάλειμμα! Είναι σοβαρή κυβέρνηση αυτή; Ο Χατζηχρήστος, ο Ηλιόπουλος, ο Μουστάκας αν ζούσαν θα έκαναν την καλύτερη επιθεώρηση της ζωής τους!

Κύριοι της ΝΔ είστε σε αποδρομή και αποσάθρωση. Δημοσιεύματα σε δύο άκρως φιλοκυβερνητικά μέσα για τον κο. Δένδια αναφέρουν ότι θα αναλάβει ΠτΔ. Ο υπουργός εξοργισμένος απαιτεί διάψευση. Το Μαξίμου διαψεύδει, με επίσημη ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά παρά την διάψευση ο κος Κικίλιας επανέρχεται και λέει ότι ο κος Δένδιας θα ήταν ιδανικός για ΠτΔ. Και αυτό διότι ο κος Κικίλιας είναι λέει δελφίνος και θέλει να ξεφορτωθεί τον κο. Δένδια. Την ίδια στιγμή δύο κορυφαίοι υπουργοί μέσα στο Μαξίμου σφάζονται! Αλλά και οι δύο δεν έχουν καμμία σχέση με τη ΝΔ! Ταυτόχρονα στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού, που ποτέ δεν ασχολήθηκε με το αντικείμενό του, απαιτεί δημοσιεύματα που να διαψεύδουν ότι θα φύγει από το Μέγαρο.

Και έχουμε και το τσίρκο – Κουμουνδούρου προς χάριν των νταβατζήδων. Βγαίνει ο κος Κασσελάκης και ζητά επιπλέον φορολόγηση των παρόχων ενέργειας. Μισή ώρα μετά βγαίνει ο αρχηγός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο κος Φάμελος και ζητά να φορολογηθούν τα διυλιστήρια, αλλά δεν λέει κουβέντα για τους παρόχους ενέργειας. Και ρωτάω γιατί δεν ζήτησαν να φορολογηθούν και οι πάροχοι και τα διυλιστήρια; Αλλά εδώ ισχύει ότι ότι κάθε δελφίνος έχει και τον ολιγάρχη του! Ο ένας έχει τους παρόχους και ο άλλος τα διυλιστήρια. Όπως είχε αποκαλύψει ο αείμνηστος Ιωάννης Καψής, του είχε πει ο αείμνηστος Πάγκαλος: «αν δεν έχεις χορηγό μην περιμένεις να εκλεγείς».

Εμείς λέμε: όσο οι άλλοι θα ψάχνουν για αρχηγό, Ελληνικέ λαέ, εμείς είμαστε εδώ για το καλό της Ελλάδος, για το καλό της πατρίδας!

Αλλά αυτά δεν ακούγονται, επειδή ελέγχετε τα πάντα μέσω του κρατικού χρήματος. Απόδειξη είναι το tweet του κου Γεωργιάδη για το MEGA, ο οποίος με περισσό πολιτικό θράσος είπε ότι «ο κος Μαλέλης αναγκάστηκε, μετά τις απολύτως δικαιολογημένες διαμαρτυρίες μου να με καλέσεις στις εξής εκπομπές: την πρωινή εκπομπή των Χασαπόπουλου – Βούλγαρη, την εκπομπή του Ευαγγελάτου και στην περεμιέρα της Γιάμαλη»!

Την ίδια ώρα εμάς ο ΣΚΑΪ, το MEGA κλπ μας εξαφάνισαν!

Θα το λέω συνέχεια: η ημέρα που θα φύγει η ΝΔ από την εξουσία θα είναι ημέρα γιορτής για όλους τους ΄Ελληνες. Θα είναι γιορτή της Δημοκρατίας. Είστε ό,τι χειρότερο συνέβη στη χώρα. Επιτέλους, απαλλάξτε μας από την παρουσία σας.

Απευθύνομαι στους Έλληνες με την ρήση του Τζωρτζ Όργουελ: οι λαοί που εκλέγουν διεφθαρμένους πολιτικούς, κλέφτες, απατεώνες και προδότες, δεν είναι θύματα αλλά συνένοχοι. Μην είστε συνένοχοι στο έγκλημα εναντίον του έθνους. Γίνετε συνοδοιπόροι της λύσης για την αναγέννηση του έθνους, με το μοναδικό εθνικό, κοινωνικό, λαϊκό, πατριωτικό κόμμα: την Ελληνική Λύση.

Και να έρθουμε στο θέμα της ενέργειας. Εμείς δεν είμαστε κατά των ανεμογεννητριών και των φωτοβολταϊκών. Εμείς είμαστε κατά του να στήνονται στα βουνά της Πίνδου και όχι μόνο άναρχα, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν οι φίλοι σας ολιγάρχες.

Ξέρετε, έχουμε ξεπεράσει τον ευρωπαϊκό στόχο στην παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, αλλά εσείς συνεχίζετε να στήνετε παντού ανεμογεννήτριες. Η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία, έχει εγκατεστημένη ισχύ σε ΑΠΕ γύρω στα 13,2 GW. Δηλαδή μέχρι το 2030 θα έχουμε πιάσει τους ευρωπαϊκούς στόχους κατά 1,5 φορές και πλέον! Όμως το ρεύμα εξακολουθεί να είναι πανάκριβο!

Δυστυχώς είστε όλοι στο κόλπο της πράσινης ανάπτυξης των ολιγαρχών. Και για να μην νομίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ότι δουλεύουν τον κόσμο, με την ψευτοπράσινη ανάπτυξη να τους πούμε ότι: χωρίς λιγνίτες και φυσικό αέριο (γιατί αγοράζουμε ρωσικό μέσω Τουρκίας) δεν έχουμε ρεύμα! Στις 10 το πρωί της 5ης Σεπτεμβρίου το φυσικό αέριο επέστρεψε στο 54%. Και το αγοράσαμε από την Τουρκία! Η κατανάλωση λιγνίτη ανέκαμψε φθάνοντας στο 19% και τον αγοράσαμε από τα Σκόπια! Ταυτόχρονα η λειτουργία των ΑΠΕ υποχώρησε στο 25%.

Εσείς γεμίζετε την Ελλάδα με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταΪκά για να κάνουν μπίζνες ο κος Μητσοτάκης και οι ολιγάρχες φίλοι του, αλλά χωρίς λιγνίτες και φυσικό αέριο δεν μπορούμε να έχουμε ρεύμα!

Κύριοι, χωρίς κρατική ΔΕΗ, όλο το χρυσάφι της χώρας πηγαίνει στους ολιγάρχες και την πλουτοκρατία.

Την ίδια ώρα η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού οδηγεί σε αύξηση της ζήτησης για τρόφιμα. Η αγροτική προσφορά, εκτός από τα προβλήματα λόγω του κλίματος, έχει να αντιμετωπίσει και το ότι παντού ξεφυτρώνουν φωτοβολταϊκά πάρκα. Δεν μπορεί στη μάνα γη που καρπίζει σπόρο να στήνεις φωτοβολταΪκά, που μέσα είναι γεμάτα τοξικά απόβλητα. Αν σπάσει το τζάμι τα μαύρο που έχουν τα τοξικά υγρά θα μολύνουν τη γη για 50.000 χρόνια. Αν συμβεί κάτι τέτοιο τι θα κάνουμε;

Πριν κλείσω θα ήθελα να πω ότι η παραγωγή με τον τίτλο «ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ», που επρόκειτο να προβληθεί από το NETFLIX απεσύρθη. Το ζήτησαν και το πέτυχαν οι Τούρκοι. Το εντυπωσιακό είναι ότι λίγες μέρες πριν είχε συναντηθεί ο πρωθυπουργός με τον CEO της NETFLIX. Τεντ Σαράντος λέγεται. Είναι Έλληνας και κατάγεται από την Σάμο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τον συνάντησε, αλλά οι Τούρκοι άσκησαν πίεση και τελικά δεν έπαιξε η σειρά. Και εσείς αντί να κάνετε επίσημο μποϋκοτάζ στο NETFLIX, κάνατε με 3.500.000 διαφήμιση στα ΜΜΕ για τις ξαπλώστρες. Τρεισήμισυ εκατομμύρια! Έχετε βρει τρόπους για να εξαργυρώνετε τη σιωπή των καναλιών.

Και όλα αυτά την ώρα που ο υπουργός παιδείας της Τουρκίας για την έναρξη του σχολικού έτους είπε: «τη Δευτέρα σχολεία στην Τουρκία θα ανοίξουν με έναρξη μαθήματος ‘άμυνα της πατρίδας από το Τσανάκαλε μέχρι την Γάζα’». Τσανάκαλε – Γάζα! Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά μέσα σε αυτό περιλαμβάνεται και η Κύπρος!

Και εσείς από την άλλη τι κάνετε; Εσείς διδάσκετε τα δικά μας παιδιά για τους ΛΟΑΤΚΙ και για τα 70 φύλα! Έχετε κάνει τα παιδιά μας πρόβατα επί σφαγή!

Εμείς καλούμε τους Έλληνες γονείς, να ζητήσουν απαλλαγή των παιδιών τους από το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής, μέχρι να αλλάξει ο νόμος.

Ολοκληρώνοντας θα αναφερθώ στο ανόητο αφήγημα της ΝΔ: «Δεν υπάρχει αντιπολίτευση (εννοώντας ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), οπότε αφήστε μας (ΝΔ) να κάνουμε ό,τι θέλουμε, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει χάος»!

Επιχειρείτε να κυβερνήσετε με τον φόβο και την τρομοκράτηση του λαού. Για εμάς όμως η Δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα, όταν ο ηγέτης δεν είναι ψεύτης και ο λαός δεν είναι ευκολόπιστος.

Έλληνες, μην τους πιστεύετε! Υπάρχει λύση. Υπάρχει ιδανική λύση και είναι η Ελληνική Λύση. Εμείς λέμε: όταν οι άλλοι θα ψάχνουν για αρχηγό, η Ελληνική Λύση θα είναι εδώ για τον Ελληνικό λαό!