Πέμπτη, 19η Σεπτεμβρίου 2024  9:53: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 15:44

Η απάντηση του αρμόδιου υπουργείου στην ερώτηση του Κ. Βελόπουλου: «Αναγκαία η αύξηση πιστώσεων του Μέτρου 4, Υπομέτρου 4.1, Δράση 4.1.5. στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου»

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 26/06/2024

Του:               Βελόπουλου Κυριάκου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών

ΠΡΟΣ:           Τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ:          «Αναγκαία η αύξηση πιστώσεων του Μέτρου 4, Υπομέτρου 4.1, Δράση 4.1.5. στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου»

Κύριε Υπουργέ,

Συμφώνως εγγράφου του Παραρτήματος Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με Αρ. Πρωτ.: 228/30-04-2024, αιτείται το εν λόγω αύξηση πιστώσεων του Μέτρου 4, Υπομέτρου 4.1, Δράση 4.1.5.: «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων» (Σχέδια Βελτίωσης) στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου. Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. θεωρεί ότι οι αναφερόμενες Περιφέρειες είναι αδικημένες τόσο στην αύξηση του προϋπολογισμού όσο και στην αντίστοιχη απορρόφηση επί των αιτήσεων (βάσει του πίνακα κατανομής των αυξημένων πιστώσεων στις Περιφέρειες της χώρας).

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε όπως δια των ενεργειών σας ικανοποιήσετε το αίτημα του Παραρτήματος Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., «... ώστε οι ασχολούμενοι με ταν πρωτογενή τομέα και στις δύο Περιφέρειες να μην υφίστανται διαφορετική αντιμετώπιση έναντι των υπολοίπων συναδέλφων τους»;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην υπ’ αριθ. 5321/26-6-2024 Ερώτηση

Σχετικά με την παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κυρ. Βελόπουλος, σας πληροφορούμε τα εξής:

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης της δράσης 4.1.5 (Σχέδια Βελτίωσης) υποβλήθηκαν 6.901 αιτήσεις στήριξης με συνολική αιτούμενη δημόσια δαπάνη τα 404 εκατ. ευρώ. Ο αρχικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανερχόταν στα 180 εκατ. ευρώ και αυξήθηκε, με υπερδέσμευση, στα 305 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθούν κατά προτεραιότητα οι ανάγκες των υποψηφίων από περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και τις εκτεταμένες πλημμύρες του φθινοπώρου και στη συνέχεια οι ανάγκες των υποψηφίων από τις υπόλοιπες Περιφέρειες της Χώρας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και αξιολογώντας τις ιδιαίτερες κλιματικές και οικονομικοκοινωνικές συνθήκες κάθε περιοχής

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ 

ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ