Δευτέρα, 16η Σεπτεμβρίου 2024  6:59: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 31 Αυγούστου 2024 20:06

Le Figaro: «Οι παράνομες μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 222% σε σχέση με το 2023»!

H γαλλική εφημερίδα Le Figaro πραγματοποίησε εκτενές ρεπορτάζ για τις ροές των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα και όπως αποκαλύπτει έχουν αυξηθεί κατά… 222% σε σχέση με το παρελθόν έτος 2023.

Να σημειωθεί ότι η αύξηση αυτή ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς το έτος που διανύυμε δεν έχει τελειώσει!

Την ίδια στιγμή αύξηση 155% παρουσιάζουν οι ροές παρανόμων μεταναστών προς την Ισπανία.

Αντίθετα, 0ι παράνομοι μετανάστες που φθάνουν στην Ιταλία μειώθηκαν κατά 65% σε σχέση με το παρελθόν έτος!

Η Le Figaro αναφέρει:

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση προβάλλεται η εβδομαδιαία ενημέρωση του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών για την μετανάστευση.

Ο υπουργός Ματτέο Πιαντενόσι, στενός φίλος και πρώην σύμβουλος του Ματτέο Σαλβίνι, είναι το πρόσωπο της μάχης εναντίον της παράνομης μεταναστεύσεως της οποία ηγείται η Πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

Και η ικανοποίησις αυτή είναι απολύτως δικαιολογημένη. Η αντιμετώπισις της μεταναστεύσεως αποτελούσε προτεραιότητα για την Μελόνι και την κυβέρνησή της.

Αρχικά όμως τα αποτελέσματα ήσαν πενιχρά, καθώς κατά το 2023 οι προσπάθειες παρανόμων αφίξεων στην Ιταλία σχεδόν διπλασιάσθηκαν με τον Πιαντενόσι να δηλώνει στην La Stampa ότι τα δεδομένα στις 31 Δεκεμβρίου 2023 «δεν συνάδουν με τους στόχους που είχε θέσει η κυβέρνηση».

Ο ίδιος όμως πλέον, επιβεβαιώνει ότι οι διπλωματικές προσπάθειες που έχει αναλάβει η Τζώρτζια Μελόνι ήδη αποδίδουν καρπούς. Τονίζει ότι «η συνεργασία με τις Αρχές της Τυνησίας και της Λιβύης κατέστησε δυνατή την ανακοπή κατά το ήμισυ τουλάχιστον των αφίξεων μεταναστών».

Η Ιταλία λοιπόν επέτυχε, εκεί που η Ελλάς και η Ισπανία αποτυγχάνουν.

Πρόκειται δηλαδή για ζήτημα κυβερνητικής αποτελεσματικότητος.

Η ιταλική κυβέρνησις είναι αποτελεσματική, η ελληνική δεν είναι. Ούτε η ισπανική, εδώ όμως μας νοιάζει η ελληνική γιατί με αυτή ζούμε…

Η Ιταλία ακολούθησε πολιτική διττής προσεγγίσεως. Αφ’ ενός μέτρα προστασίας των συνόρων και αφ’ ετέρου διπλωματικές πρωτοβουλίες συνεργασίας με τις χώρες από τις οποίες εκκινούν οι παράνομοι μετανάστες.

Ως προς το πρώτο σκέλος, πέρα από την καθαρά αστυνομική πτυχή της προστασίας των συνόρων, έθεσε ένα πολύ περιοριστικό πλαίσιο για αυτούς που υπό την «βιτρίνα» ΜΚΟ προέβαιναν σε διακίνηση παρανόμων μεταναστών.

Ο υποκριτικός ανθρωπισμός τους αντιμετωπίσθηκε επιτυχώς από τις ιταλικές αρχές, οι οποίες μάλιστα εξέθεσαν τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Στην Ελλάδα απεναντίας οι ΜΚΟ κάνουν ότι θέλουν.

Οι διακινητές παρανόμων μεταναστών, δεν μπορούν να επιτελέσουν το εγκληματικό τους έργο αν δεν έχουν συνεργάτες στις χώρες στις οποίες προσπαθούν να τους αποβιβάσουν.

Το δεύτερο σκέλος είναι καθαρά διπλωματικό και απευθύνεται προς χώρες όπως η Τυνησία και η Λιβύη, τις οποίες ανέφερε ο Ματτέο Πιαντενόσι.

Δεν έχει επιδιώξει και δεν έχει πίεση με κανένα τρόπο τις χώρες αυτές να αναγκαστούν να συνάψουν συμφωνίες επαναπατρισμού των παράνομων αλλοδαπών που προέρχονται από αυτές ή εισέρχονται από αυτές.

Το μόνο που έχει κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι να υπογράψει συμφωνία με την Τουρκία την οποία η Άγκυρα δεν την τηρεί ποτέ.

Η Τζόρτζια Μελόνι έχει προχωρήσει και σε άλλο σχέδιο για την υποσαχάρια Αφρική με το «Σχέδιο Ματτέι» το οποίο προβλέπει ιταλικές επενδύσεις στην Αφρική ώστε να υπάρχουν εργασίες και να αποτραπεί η οικονομική εξαθλίωση των ανθρώπων και να μην σχεδιάζουν να έρθουν στην Ελλάδα με το σκεπτικό ότι από εδώ θα μπορέσουν να εισέλθουν στην ΕΕ.

pronews.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 114 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 31 Αυγούστου 2024 20:13