Δευτέρα, 16η Σεπτεμβρίου 2024  6:54: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 13 Αυγούστου 2024 19:04

Β.Πούτιν: «Το Κίεβο με τη βοήθεια των δυτικών αφεντικών του προσπαθεί να επιβραδύνει την προώθηση των ρωσικών δυνάμεων»

Μια ημέρα αφότου ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν καταφέρθηκε εναντίον της Δύσης λέγοντας ότι αυτή η τελευταία υποστηρίζει την αιφνιδιαστική επιδρομή του Κιέβου στη ρωσική επικράτεια, οι Ουκρανοί εξαπέλυσαν σήμερα νέες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη ρωσική μεθοριακή περιφέρεια του Κουρσκ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η αντιαεροπορική άμυνά του κατέστρεψε 12 μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την περιφέρεια του Κουρσκ, στην οποία η Ουκρανία επιτέθηκε πριν από μία εβδομάδα και ισχυρίζεται πως είχε καταλάβει μέχρι χθες, Δευτέρα, έκταση 1.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταστράφηκε επίσης πάνω από την περιφέρεια του Βορονέζ και άλλο ένα πάνω από την περιφέρεια του Μπέλγκοροντ.

Ο Πούτιν υποστήριξε χθες, Δευτέρα, πως η επιδρομή της Ουκρανίας -η μεγαλύτερη αφότου η Μόσχα εξαπέλυσε το 2022 την εισβολή στην Ουκρανία- έχει στόχο να βελτιώσει τη διαπραγματευτική θέση του Κιέβου πριν από ενδεχόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες.

Στα πιο λεπτομερή μέχρι σήμερα σχόλιά του σχετικά με τις επιθέσεις, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι το Κίεβο, «με τη βοήθεια των δυτικών αφεντικών του», προσπαθεί να επιβραδύνει την προώθηση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Ο ίδιος αναρωτήθηκε τι είδους διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να γίνουν με έναν εχθρό, τον οποίο κατηγόρησε ότι ανοίγει πυρ αδιακρίτως εναντίον Ρώσων αμάχων και πυρηνικών εγκαταστάσεων.

pronews.gr

Πολυμέσα