Δευτέρα, 16η Σεπτεμβρίου 2024  6:53: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2024 20:45

«Σταματήστε να στηρίζετε το Ισραήλ για να αποφευχθεί ο πόλεμος», το μήνυμα του προέδρου του Ιράν στην Δύση

Την ώρα που εντείνονται οι προσπάθειες «ανίχνευσης» των προθέσεων του Ιράν, ο πρόεδρος της χώρας Μασούντ Πεζεσκιάν έστειλε μήνυμα στην Δύση μέσω του Γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν.

Με σαφήνεια και ευθύτητα κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον Ε.Μακρόν, αναφέρθηκε στο γεγονός πως το Ιράν δεν μάχεται μόνο εναντίον του Ισραήλ αλλά ολόκληρης της Δύσης.

Δυτική Ελλάδα: Υγιεινά και οικονομικά γεύματα για ηλικιωμένους - δοκιμάστε τώρα!WallStreet Viral

Δουλειά σε νοσοκομείο σε ΗΠΑ ή Καναδα. Οι μισθοί είναι εξωφρενικοίHospital Jobs in US & CA | Search Ads

Προέτρεψε μάλιστα τις χώρες της Δύσης να σταματήσουν να στηρίζουν το Ισραήλ προκειμένου να αποφευχθεί ο περιφερειακός πόλεμος που τόσο ανησυχεί την Δύση:

«Εάν οι ΗΠΑ και οι δυτικές χώρες θέλουν να αποφύγουν τον πόλεμο και την ανασφάλεια στην περιοχή, θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως να πωλούν όπλα και να στηρίζουν το σιωνιστικό καθεστώς», είπε ο Μ.Πεζεσκιάν, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας του με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Οι παραπάνω πληροφορίες δόθηκαν στην δημοσιότητα επισήμως καθώς η ιρανική προεδρία εξέδωσε δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με τον Ιρανό πρόεδρο, «αυτές οι χώρες» – όπως τις αποκαλεί –  «στηρίζουν ένα καθεστώς που δεν εφαρμόζει κανέναν διεθνή νόμο και κανόνα».

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θεωρεί ότι το να αποφύγει τον πόλεμο και να προσπαθήσει να εγκαθιδρύσει την ειρήνη και την ασφάλεια παγκοσμίως είναι μία από τις θεμελιώδεις αρχές της» ανάφερε  ο Μ. Πεζεσκιάν στον Ε. Μακρόν, σύμφωνα με την ιρανική προεδρία, διευκρίνισε ωστόσο πως  «στο πλαίσιο των διεθνών συνθηκών και νόμων, δεν θα παραμείνει ποτέ σιωπηλή μπροστά στις παραβιάσεις των συμφερόντων της και της ασφάλειάς της».

Την αντίδραση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, δημοσιοποιεί το Reuters.

Αποκαλύπτεται, λοιπόν, πως ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε από τον Μ.Πεζεσκιάν «να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποφευχθεί μια νέα στρατιωτική κλιμάκωση, η οποία δεν θα ήταν προς το συμφέρον κανενός».

Ακόμη, ο Μακρόν δήλωσε ότι «το Ιράν πρέπει επίσης να αναλάβει την υποχρέωση να καλέσεις τους αποσταθεροποιητικούς παράγοντες που υποστηρίζει να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί η ανάφλεξη».

Ο Γάλλος πρόεδρο είπε ακόμη στον Ιρανό ομόλογό του ότι ο κύκλος των αντιποίνων πρέπει να σταματήσει.

pronews.gr