Δευτέρα, 16η Σεπτεμβρίου 2024  7:01: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 06 Αυγούστου 2024 19:14

Το Μπέλφαστ «φλέγεται» κατά των παρανόμων μεταναστών: Η αντιπολίτευση καταλαβαίνει – ο Κ.Στάρμερ αμετανόητος

Καθώς τα βίαια επεισόδια συνεχίζονται στη Μεγάλη Βρετανία, φαίνεται πως παρόμοιες σκηνές ακολουθούν και στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου το περασμένο Σαββατοκύριακο ξέσπασαν ταραχές μετά από μια διαδήλωση κατά της παράνομης μετανάστευσης στο Μπέλφαστ.

Οι διαδηλώσεις δεν άργησαν να εξελιχθούν σε βανδαλισμούς από παράνομους μετανάστες και ακροαριστερούς, αφού πολλές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας καφετέριας, κάηκαν και καταστράφηκαν.

Νωρίτερα, η υπουργός Δικαιοσύνης Ναόμι Λονγκ υπερασπίστηκε την αντίδραση της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Βόρειας Ιρλανδίας (PSNI) εν μέσω της «δύσκολης κατάστασης» του Σαββατοκύριακου.

Την ίδια ώρα, ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ δήλωσε πως υπάλληλοι των αστυνομικών δυνάμεων βρίσκονται σε ετοιμότητα σε όλη τη χώρα για να καταστείλουν τις βίαιες αναταραχές από τους «ρατσιστές ακροδεξιούς», παραμένοντας αμετανόητος στο αφήγημα του για την προέλευση της βίας. 

Σημειωτέον πως οι διαδηλώσεις έχουν συσπειρώσει χιλιάδες ανθρώπους από ποικίλες πολιτικές ιδεολογίες.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα πως στη Βόρεια Ιρλανδία, καθολικοί και προτεστάντες διαδήλωσαν κυριολεκτικά χέρι με χέρι, βάζοντας στην άκρη τις διαφορές τους.

Εξαιτίας των μεγάλων καταστροφών που έλαβαν χώρα σε πολλά μαγαζιά και της «ανεπανόρθωτης» ζημιάς που προκλήθηκε ως αποτέλεσμα των βίαιων επιθέσεων στη φήμη της πόλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Μπέλφαστ ενέκριναν τη Δευτέρα 5 Αυγούστου πρόταση σχετικά με την παροχή οικονομικής στήριξης σε επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια των ταραχών.

Ο ηγέτης του κόμματος Ulster Unionist Party (UUP) Νταγκ Μπίτι δήλωσε ότι η βία ήταν «τρομακτική».

«Ήταν ξεκάθαρο ότι υπήρχαν άνθρωποι που είχαν ξεσηκωθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, όχι μόνο στη Βόρεια Ιρλανδία», είπε.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει μια «ειλικρινής και σοβαρή συζήτηση» στη χώρα σχετικά με την παράνομη μετανάστευση και την εγκληματικότητα που προκαλεί.

pronews.gr

Πολυμέσα