Δευτέρα, 16η Σεπτεμβρίου 2024  7:00: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 04 Αυγούστου 2024 17:48

«Ίσως και αύριο η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ» σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους του Λευκού Οίκου

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην Μέση Ανατολή παρακολουθώντας τις κινήσεις του Ιράν και των συμμάχων του, με την ανησυχία για κλιμάκωση του πολέμου, να ελλοχεύει.

Οι αναλυτές της Δύσης, μετά την επίθεση της Χεζμπολάχ με ρουκέτες, χθες το βράδυ, θεωρούν πως ο χρόνος πλέον μειώνεται και η απάντηση της Τεχεράνης μπορεί να γίνει ακόμα και μέσα στο επόμενο 24ωρο ή 48ωρο.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον και  την Ιερουσαλήμ που επικαλείται ο ειδησεογραφικός ιστότοπος «Axios», θεωρούν πως οι επιθέσεις από τους συμμάχους του Ιράν θα είναι καθημερινές και με το «σταγονόμετρο», θα «μετρήσουν» τα αμυντικά συστήματα του Ισραήλ και μετά θα επιτεθούν μαζικά.

Θεωρούν μάλιστα πως τα αντίποινα για τις δολοφονίες του στρατιωτικού αρχηγού της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ και του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια την περασμένη εβδομάδα θα είναι εκτεταμένης κλίμακας με ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 

Οι ΗΠΑ στέλνουν πολεμικά πλοία και  επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή ενόψει της αναμενόμενης επίθεσης μεγάλης κλίμακας από το Ιράν και αναμένεται να καταγραφεί η μεγαλύτερη συγκέντρωση πολεμικών πλοίων στην περιοχή μετά την 7η Οκτωβρίου, για να βοηθήσει στην άμυνα του Ισραήλ και να αντιμετωπιστεί η ιρανικής επίθεσης.

«Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ συντονίζουν έναν περιφερειακό και διεθνή συνασπισμό για να αποτρέψουν πιθανές επιθέσεις, όπως συνέβη όταν το Ιράν εκτόξευσε εκατοντάδες drones και πυραύλους στο Ισραήλ στις 13-14 Απριλίου», γράφουν οι Times of Israel.

pronews.gr