Δευτέρα, 16η Σεπτεμβρίου 2024  6:57: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 03 Αυγούστου 2024 18:18

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ιράν: «Τις επόμενες ώρες ο κόσμος θα γίνει μάρτυρας σημαντικών εξελίξεων»

«Τις επόμενες ώρες, ο κόσμος θα γίνει μάρτυρας εξαιρετικών και πολύ σημαντικών εξελίξεων», είπε ένας παρουσιαστής της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης σε ζωντανή εκπομπή που επικεντρώθηκε στα αντίποινα της Τεχεράνης κατά του Ισραήλ για την εξόντωση του αρχηγού της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη.

Πρακτικά πρόκειται για την κυβέρνηση του Ιράν, καθώς είναι απίθανο να λεχθεί μία τέτοια φράση από έναν παρουσιαστή του κρατικού καναλιού στο Ιράν, χωρίς να έχει δοθεί εντολή από το καθεστώς.

Το τι θα ακολουθήσει είναι ερωτηματικό: Οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι οι Ιρανοί θα επιτεθούν για να απαντήσουν στην δολοφονία Ισμαήλ Χανίγια, στις… 12 Αυγούστου, προσπαθώντας πρώτα και κύρια να διασώσουν ότι μπορεί να διασωθεί από το κύρος του καθεστώτος που έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα μια και εξοντώθηκε φιλοξενούμενός της, πολιτικός ηγέτης στον αγώνα κατά του Ισραήλ.

Σύμφωνα με δυτικές μυστικές υπηρεσίες, τα σχέδια της Τεχεράνης για το πλήγμα θα αφορούν την ιερή μέρα των Εβραίων, Tisha B’Av, που ξεκινά στις 12 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 13 Αυγούστου και συμβολίζει την καταστροφή του πρώτου Ναού του Σολομώντα και του δεύτερου.

Επιθέσεις με… ραντεβού είναι γνωστό που καταλήγουν: Σε εκτοξεύσεις βαλλιστικών βλημάτων ή drone χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ας δούμε αν αυτή την φορά οι Ιρανοί μπορέσουν να κάνουν κάτι παραπάνω από το να ρίχνουν «στρακαστρούκες»…

Πάντως η Turkish Airlines ανέβαλε τις πτήσεις της προς το Ιράν το βράδυ της Παρασκευής, αναφέρει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Οι Τούρκοι, κάτι ξέρουν…

pronews.gr

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Αυγούστου 2024 18:26