Σάββατο, 7η Σεπτεμβρίου 2024  11:32: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 19:07

Επιλέξαμε να μην ανεβάσουμε την ένταση στο Αιγαίο, δηλαδή κάναμε την πάπια...

Κάνουμε πάλι διπλωματικό αγώνα, λέει, διότι η Τουρκία "ανέβασε πάλι το θερμόμετρο στο Αιγαίο".

Αυτό συνήθως σημαίνει ότι μας έκαναν τσαμπουκά κι εμείς το παίξαμε ψύχραιμοι...

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», η Τουρκία έστειλε πολεμικά πλοία μεταξύ Κάσου και Καρπάθου με πρόσχημα ότι προσέχουν το ιταλικό ερευνητικό πλοίο «Ievoli Relume» που ερευνά μελλοντική εγκατάσταση υποβρύχιων καλωδίων για τη διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου.

Η παρουσία του ερευνητικού πλοίου προκάλεσε σταδιακά την ανάπτυξη δύο φρεγατών και μιας κορβέτας από το τουρκικό ναυτικό και συγκεκριμένα των «Gokova», «Gokcu» και «Beykoz».

Αρχικά, από την ελληνική πλευρά στην περιοχή των ερευνών βρισκόταν μόνο η κανονιοφόρος «Αήττητος», ενώ μετά την ενίσχυση της τουρκικής παρουσίας κρίθηκε απαραίτητη η αποστολή και της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς» στα στενά Κάσου – Καρπάθου, σε ικανή δηλαδή απόσταση από τις έρευνες του ιταλικού πλοίου.

Μετά τις 7.00 χθες το απόγευμα στην περιοχή έφτασαν δύο ακόμη πυραυλάκατοι του τουρκικού ναυτικού, δίνοντας την αίσθηση ότι η Αγκυρα επιθυμεί ακόμη και να ακυρώσει τις έρευνες του υπό ιταλική σημαία πλοίου. Από την Αθήνα επελέγη να μη δοθεί σήμα κλιμάκωσης, γι’ αυτό και στη συνέχεια απλά κατέπλευσε στην περιοχή ένα περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος.

Δεν χρειάζεται να πούμε τι σημαίνει αυτό το "από την Αθήνα επελέγη να μη δοθεί σήμα κλιμάκωσης", έτσι; Κάναμε την πάπια και βάλαμε λυτούς και δεμένους προκειμένου να μην πέσει καμιά μπαταριά!

Διότι ο κατευνασμός για δεκαετίες, ακόμη και στην θάλασσα όπου το πλεονέκτημα είναι σε πολλά σημεία στο μέρος μας, αυτά τα αποτελέσματα έχει: δεν θες με τίποτε να πέσει η πρώτη μπαταριά γιατί μπορεί να χρειαστεί να πολεμήσεις!

Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 245 φορές