Κυριακή, 8η Σεπτεμβρίου 2024  2:35: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 13:24

2ο Τακτικό Συνέδριο Πράσινων- Οικολογίας στις 30 Νοεμβρίου με 1 Δεκεμβρίου του 2024

2Ο Τακτικό Συνέδριο Πράσινων- Οικολογίας

Το 2ο τακτικό Συνέδριο των Πράσινων-Οικολογία θα διεξαχθεί, στις 30 Νοεμβρίου με 1 Δεκεμβρίου του 2024 (Νοέμβριος-Δεκέμβριος) στην Αθήνα. Θα διερευνηθούν τρόποι μετακίνησης ή παράλληλων τηλεδιασκέψεων.  
 
Τα θέματα του συνεδρίου, σύμφωνα με την απόφαση του Ιδρυτικού Συνεδρίου είναι τα εξής:
1.         Απολογισμός / Προγραμματισμός
2.         Αλλαγή του Καταστατικού
3.         Επικαιροποίηση Προγραμματικών Θέσεων
4.         Πολιτική Απόφαση
5.         Εκλογή Οργάνων
 
Την διοργάνωση του Συνεδρίου αναλαμβάνει Οργανωτική Επιτροπή γι’ αυτό καλούνται όλα τα μέλη να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή (στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), ώστε να συγκροτηθεί από το προσεχές Πανελλαδικό Συμβούλιο.
 
Η Πολιτική Γραμματεία εκτίμησε ότι τα μέλη που θα συμμετάσχουν στην Ο.Ε. θα πρέπει να έχουν εμπειρία συνεδρίων και ικανότητα στη  σύνταξη, σύνθεση και κωδικοποίηση κειμένων.
 
Για τον ακριβή χώρο και το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου θα ενημερωθείτε περίπου 4 βδομάδες πριν το συνέδριο. Το ίδιο ισχύει και για τα προσυνεδριακά κείμενα.
 
Η συμβολή όλων με στόχο να διαμορφωθούν επίκαιρες, αξιόπιστες και ελκυστικές προτάσεις στο Συνέδριο μας είναι απαραίτητη.
 
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το καταστατικό:
  • Οι προσυνεδριακές διαδικασίες περιλαμβάνουν  σύγκληση των Πολιτικών Κινήσεων και των Περιφερειακών Συνδιασκέψεων όπου και θα συζητηθούν τα θέματα του συνεδρίου.
  • Στις Περιφερειακές Συνδιασκέψεις και στο Συνέδριο δικαίωμα εκλέγειν/ εκλέγεσθαι έχουν τα μέλη μας που είναι ταμειακά εντάξει.
  • Απαιτούμενη ταμειακή ενημερότητα μελών μας για συμμετοχή στο συνέδριο: ολόκληρο το 2024.
  • Για τις προτάσεις αλλαγής Καταστατικού θα πρέπει να έχουν κατατεθεί τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν στο συνέδριο, ώστε να κοινοποιηθούν και να συζητηθούν.  Επίσης υπενθυμίζουμε, ότι για τις προσεχείς αλλαγές του καταστατικού δεν ισχύουν αυξημένες πλειοψηφίες, παρά μόνο απλή πλειοψηφία
  • Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το καταστατικό παρ. 4.8.3 η σύνθεση του Συμβουλίου αποτελείται από εκπροσώπους των δεκατριών Περιφερειών της χώρας, εκπροσώπους του Συνεδρίου, αλλά και εκπροσώπους τεσσάρων Θ.Ο. του Κόμματος. Το Συμβούλιο έχει 35 θέσεις. Οι 20 θέσεις του ΠΣ κατανέμονται σε εκπροσώπους των Περιφερειακών Οργανώσεων που έχουν τουλάχιστον 10 πλήρη μέλη (η Αττική 6 μέλη ΠΣ, η Κ. Μακεδονία 3 μέλη ΠΣ και από οι υπόλοιπες οπό 1 μέλος ΠΣ ). Για τις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας για να ισχύει η εκπροσώπηση με 6 μέλη ΠΣ και 3 αντιστοίχως, απαιτείται να έχουν 15 μέλη ανά εκλεγόμενο μέλος στο ΠΣ. Τα 15 μέλη ανά εκλεγόμενο μέλος πρέπει να είναι ταμειακά ενήμερα και να συμμετέχουν στις αντίστοιχες προσυνεδριακές Περιφερειακές Συνδιασκέψεις. Εάν δεν συγκεντρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός μελών, τότε η εκπροσώπηση σε μέλη ΠΣ των δύο Περιφερειών θα είναι μικρότερη ( των 6 μελών ΠΣ για Αττική και των 3 για Κεντρική Μακεδονία) ήτοι θα είναι ο αριθμός των μελών διαιρούμενος με το 15. 11 θέσεις εκλέγονται από το συνέδριο  και 4 θέσεις από τις ορισμένες από το καταστατικό Θεματικές Ομάδες που είναι μέλη του κόμματος.
  • Το συνέδριο επί πλέον εκλέγει τα μέλη της ΠΓ (συμπρόεδροι, συντονιστής και μέλη).
Για τον τρόπο διεξαγωγής του προσυνεδριακού διαλόγου θα ενημερωθείτε από την Οργανωτική Επιτροπή αμέσως μετά την σύγκλισή της.
 

22/07/2024,
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
www.prasinoi-oikologia.gr
facebook.com/prasinoi.oikologia.gr  
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.