Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  11:08: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024 17:53

Ανησυχητική για τους Πράσινους – Οικολογία, η επίθεση Μητσοτάκη στο ΑΣΕΠ

Άκρως ανησυχητική αισθάνονται οι Πράσινοι - Οικολογία την επίθεση αμέσως μετά τις εκλογές, του πρωθυπουργού κ Κ. Μητσοτάκης για τις καθυστερήσεις των διαδικασιών πρόσληψης στο ΑΣΕΠ. Καθυστερήσεις που οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στον ίδιο, ο οποίος αρνείται πεισματικά να στελεχώσει επαρκώς την Ανεξάρτητη Αρχή και να την κάνει γρήγορη και αποτελεσματική.

Οι Πράσινοι - Οικολογία υποψιάζονται ότι η ανεξήγητη αυτή επίθεση, εντάσσεται σε μια γενικότερη μέθοδο που ακολουθεί η κυβέρνηση από την πρώτη μέρα της θητείας της όπου οι δημόσιες υπηρεσίες αποστελεχώνονται για να απαξιωθούν ως αναποτελεσματικές στην συνείδηση της κοινωνίας και στην συνέχεια να ιδιωτικοποιηθούν ή να καταργηθούν.
Η ίδια ακριβώς μέθοδος που εφαρμόστηκε στις πολεοδομίες, στους δήμους και στην υγεία όπου λειτουργίες τους ανατέθηκαν σε ιδιώτες και στα σώματα επιθεωρητών εργασίας, δημοσίων έργων και δημόσιας διοίκησης που καταργήθηκαν.

Ειδικά το ΑΣΕΠ επιφορτίστηκε με πολλές συμπληρωματικές αρμοδιότητες και ευθύνες χωρίς καμία πρόσληψη και αποτέλεσε βασικό εργαλείο καθυστερήσεων ακόμη και για αυτήν την ισχνή  στελέχωση του δημοσίου τομέα που ήταν προγραμματισμένη.

Οι Πράσινοι - Οικολογία απαιτούν:

•      Πλήρη στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών
•      Άμεση ψηφιοποίηση και αυτοματοποίηση χωρίς παρεμβάσεις και αλλοιώσεις, σε όλες τις ενέργειες που επαναλαμβάνονται στις προσλήψεις.
•      Ανοιχτά δεδομένα στην δημόσια διοίκηση έτσι ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια η αξιοκρατία και ο κοινωνικός έλεγχος.
•      Κατάργηση κάθε άλλης διαδικασίας προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ χωρίς αξιοκρατικά και κοινωνικά κριτήρια.
•      Να ολοκληρωθούν άμεσα όλες οι προσλήψεις που έχουν προκύψει από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ 
•      Να σταματήσει η απαράδεκτη και κοστοβόρα ομηρία των συμβασιούχων.

Η αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση και η δημοκρατική διαχείριση των κοινών, αποτελεί βασική προϋπόθεση δίκαιης κοινωνικής ευημερίας και διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.