Πέμπτη, 27η Ιουνίου 2024  5:56: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 14:11

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή για διάφορα επίκαιρα θέματα

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση της από 23 Νοεμβρίου 2023 Σύμβασης Υπο-Παραχώρησης μεταξύ αφενός του Ελληνικού Δημοσίου, της εταιρείας «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» και της εταιρείας «Οργανισμός Λιμένος Καβάλας Α.Ε.», και αφετέρου της εταιρείας «ΣΑΡΙΣΑ Υπο-Παραχώρηση Λιμένος Καβάλας Φίλιππος ΙΙ Ανώνυμη Εταιρεία», της εταιρείας «Blacksummit Financial Group Inc», της εταιρείας «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών Ακινήτων Κατασκευών» και της εταιρείας «Ευρωπαϊκές Επενδύσεις και Επιχειρήσεις Αεροδιαστημικής Μονοπρόσωπη Ανώνυμος Εταιρεία»».

Επειδή οφείλουμε στον Ελληνικό λαό για την στήριξη και την εμπιστοσύνη του, από εδώ και στο εξής θα κυνηγήσουμε κάθε είδους διαφθορά και θα επιβάλουμε διαφάνεια. Αυτό θα κάνουμε και στην περίπτωση της νοθείας.

Ήταν οι εκλογές αδιάβλητες; Εμείς λέμε όχι! Είναι δυνατόν η ΝΔ από το 40,17% στην επιστολική ψήφο, όταν έφτασε στην κάλπη να έπεφτε στο 28,31%. Η διαφορά είναι της τάξεως του 11,74%. Είναι ανεξήγητο!! Ουδείς έλεγξε τους σάκκους από πού ήρθαν, πώς ήρθαν.

Είναι χαώδεις οι διαφορές της ΝΔ μεταξύ επιστολικής ψήφου και κάλπης. Τα στοιχεία τα καταθέτω στα πρακτικά της Βουλής. Ακούστε: Το 54,29% της επιστολικής ψήφου στην κάλπη γίνεται 32,31%. Σε 8 περιφέρειες, η σύγκριση δημιουργεί ερωτηματικά. Π.χ. στην Α’ Ανατ. Αττικής η ΝΔ στην επιστολική ψήφο παίρνει 54,29% και στην κάλπη 23, 1% των ψήφων. Στην Εύβοια η ΝΔ στην επιστολική ψήφο παίρνει 41,50% και στην κάλπη 25,89%. Στα Χανιά στην επιστολική ψήφο η ΝΔ παίρνει 35,97% και στην κάλπη 26,85%. Στην Χαλκιδική στην επιστολική ψήφο η ΝΔ παίρνει 40,59% και στην κάλπη 27,07%. Στην Κοζάνη, στην επιστολική ψήφο η ΝΔ παίρνει 36,35% και στην κάλπη 26,62%. Στην Λευκάδα, στην επιστολική ψήφο η ΝΔ παίρνει 33,11% και στην κάλπη 26,25%.

Και ενώ  όλα τα άλλα κόμματα είναι περίπου κοντά στο εκλογικό τους αποτέλεσμα, συμβαίνει κάτι περίεργο. Η Ελληνική Λύση στην επιστολική ψήφο λαμβάνει μόλις το 2,37%, ενώ στην κάλπη σαρώνει με 9,4%. Μιλάμε για 4πλάσιο ποσοστό!

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 10/6/2024 γράφει ότι ο Γκρήνμπεργκ παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν. Ο Παύλος Μαρινάκης όμως στις 4/6/2024 είπε για τον κο. Γκρήνμπεργκ: «Ο κος Γκρήμπεργκ και όποιος έχει έναν ρόλο επικοινωνιακό, πληρώνεται με σύμβαση, η οποία είναι κατατεθειμένη και υπογεγραμμένη από τη ΝΔ και τον ίδιο, με συγκεκριμένη αμοιβή και χρονικό ορίζοντα, όπως συνέβη στις προηγούμενες εκλογές.

Και λέω το εξής ζητάτε το πόθεν έσχες του Κασσελάκη και καλά κάνετε. Ωραία. Πείτε μας πληρώνεται και από ποιόν ο Γκρήμπεργκ;

Οι δε δαπάνες της ΝΔ προς την GOOGLE είναι ιλιγγιώδεις. Βλέπουμε κόμματα χρεωμένα να πετούν χρήματα του Ελληνικού λαού. Εμείς δεν κάνουμε φιέστες!

Και ενώ η ΝΔ έχασε 1 εκατ. ψήφους, βλέπουμε υπουργούς να βγαίνουν στα κανάλια και να είναι χαρούμενοι γιατί οι ψηφοφόροι προτίμησαν να πάνε στις παραλίες παρά να ψηφίσουν.

Και πώς να πιστέψουμε την κυβέρνηση όταν στους εκλογικούς καταλόγους υπάρχουν ακόμα 600 χιλιάδες νεκροί; Πώς να σας πιστέψουμε όταν έχετε πει ψέμματα για το μεταναστευτικό, για το εμβόλιο, για τις Πρέσπες, για τους φόρους, για τις υποκλοπές, για τα ελληνο-τουρκικά, για τα Τέμπη. Γιατί να πιστέψουμε ότι λέτε την αλήθεια για την επιστολική ψήφο;

Όλα αυτά έχουν έναν κοινό παρονομαστή, που αποκάλυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική συνέντευξή του; Είπε λοιπόν μεταξύ άλλων: «ο κος Βελόπουλος υπήρχε περίοδος που ήταν σταθερά στο 12% και στο 13%». Οι δημοσκόποι γιατί δεν μας έδωσαν ποτέ ποσοστό 12% και 13%; Και συνεχίζει ο κος Γεωργιάδης: «Ο Βελόπουλος δεν πήρε το δημοσκοπικό υψηλό του ποσοστό. Πήρε κάτω από 10%. Για να είμαι ειλικρινής, ο εκλογικός μας στόχος για την Ελληνική Λύση ήταν να μην πάρει διψήφιο ποσοστό. Και δεν πήρε! Αυτό επετεύχθη»! Αντί να είναι στόχος σας ο Βελόπουλος θα έπρεπε να έχετε στόχο να προσλάβετε ανθρώπους που θα οργανώσουν την πολιτική σας πορεία.

Ο πρωθυπουργός δεν έχει πλέον λαϊκή νομιμοποίηση. Η παραίτηση της κυβέρνησης και η προσφυγή στις κάλπες είναι μονόδρομος. Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να δώσει συνέντευξη λίγες ώρες μετά την εκλογική συντριβή του, φανερώνει τον πανικό και το σοκ που υπέστη. Οι ισχυρισμοί του όμως αποδεικνύουν ότι δεν είναι απλά εκτός πραγματικότητα, αλλά παραμένει ασύδοτος και αμετανόητος για τα ληστρικά τεκμήρια στους ελεύθερους επαγγελματίες, τους οποίους εκβιάζει με 5ετή φορολογικό έλεγχο αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν. Αμετανόητος για τον γάμο των ομοφυλοφίλων, ενώ την ίδια ώρα ψεύδεται για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Αν οι άνθρωποι αυτοί πάνε στα δικαστήρια θα δικαιωθούν και θα υιοθετήσουν παιδιά. Αμετανόητος για το έγκλημα των Τεμπών. Δεν τολμά ακόμα και να προφέρει την λέξη «Τέμπη» και ενδιαφέρεται μόνο για τα συμφέροντα των ολιγαρχών, με μόνο άγχος του το πότε θα παραλειφθούν τα ηλεκτρικά λεωφορεία! Πανηγυρίζει επειδή οδήγησε το κόμμα του στην χειρότερη εκλογική επίδοση, αγνοώντας το τεράστιο ποσοστό αποχή και λησμονώντας ότι η συμμετοχή στις εκλογές είναι δική του ευθύνη. Ενώ το κράτος καταρρέει αυτός στοχοποιεί το ΑΣΕΠ, δείχνοντας πως έχει σκοπό να αλώσει ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο, όπως ακριβώς έπραξε και με την επιστολική ψήφο, με τον «πόθεν έσχες» του, που ακόμα δεν το έχει δώσει στην δημοσιότητα, με τα κολοσσιαία σκάνδαλα που πλέον απασχολούν την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη. Ο κος Μητσοτάκης έχει χάσει τη λαϊκή νομιμοποίηση και το γνωρίζει. Η παραμονή του στην εξουσία θέτει σε κίνδυνο την Ελλάδα, την Κοινωνία, τη Δημοκρατία. Η Ελληνική Λύση απαιτεί την παραίτησή του και την άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Πάμε και στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων…..

Θα ήθελα να μου απαντήσετε σε ένα ερώτημα: πού πάνε τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις; Το Υπερταμείο απάντησε σε ερώτηση του κου. Βιλιάρδου, με την υπ. αριθμόν 3560/6.3.24 απάντηση, ότι το διάστημα από 2011 έως 2023,  τα έσοδα ήταν 8,79 δις ευρώ από «ιδιωτικοποιήσεις» , από τα οποία τα 8,54 δις δόθηκαν για την αποπληρωμή του χρέους. Δηλαδή ξεπουλάμε τα πάντα για να πληρώνουμε χρέη! Το Υπερταμείο δηλ. είναι ζημιογόνο για το δημόσιο, αφού έχει καταβάλει σε εταιρείες που ελέγχει πολύ περισσότερα από ό,τι έχει εισπράξει.

Και γεννάται το ερώτημα: πώς κάνετε τις ιδιωτικοποιήσεις; Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας τα δώσατε στον Προκοπίου, γνωστός για την εισαγωγή πετρελαίου από την Ρωσία, στον οποίο προηγουμένως κάνατε μια διαγραφή οφειλών προς το κράτος ύψους 90%.

Το Πολεμικό Ναυτικό μας, ο μεγαλύτερος πιστωτής (150 εκατ. ευρώ), θα πληρωθεί μετά από δεκαετίες. Η μισθοδοσία των εργαζομένων (σε ποσοστό 70%) εξακολουθεί να καταβάλλεται από το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο από το 2016 πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές, μεταφορά προσωπικού με ιδιωτικά λεωφορεία και λειτουργικό κόστος ναυπηγείου. Όμως από το Νοέμβριο του 2022, το ναυπηγείο έχει εμπορική δραστηριότητα. Μέχρι σήμερα επισκεύασε πάνω 60 εμπορικά πλοία. Τα έξοδα τα πληρώνει το κράτος, αλλά τα κέρδη τα εισπράττει ο εργοδότης και επενδυτής!

Ξεπουλάτε τα ασημικά της χώρας και όμως το χρέος μας μεγαλώνει. Χρωστούσαμε 320 δις, ήρθατε εσείς ξεπουλήσατε ΔΕΗ, ΟΤΕ, λιμάνια, μαρίνες, αεροδρόμια, νοσοκομεία, αρχαιολογικούς χώρους και τώρα χρωστάμε 400 δις!

Πουλήσατε την Αλεξανδρούπολη τώρα πουλάτε και την Καβάλα. Δεν είμαι εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων αλλά αυτού του ξεπουλήματος. Και δεν ξεπουλάτε μόνο εταιρείες. Η μισή Χαλκιδική έχει ξεπουληθεί σε ξένους, κυρίως Βαλκάνιους. Το κέντρο της Θες/νίκης έχει ξεπουληθεί. Αν σκεφτεί κάποιος ότι αυτοί διεκδικούν εδάφη, τότε η κατάσταση γίνεται εφιαλτική.

Δεν είναι δυνατόν να θεωρείται άμεση ξένη επένδυση η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της χώρας. Το ξεπούλημα δηλ. της δημόσιας περιουσίας και οι πλειστηριασμοί της ιδιωτική με την εξαγορά σπιτιών των Ελλήνων από ξένους, μετά την κατάσχεσή τους από τις τράπεζες και τα κοράκια. Θα έχουμε ένα κράτος που λέγεται Ελλάδα, αλλά δεν θα έχει δημόσια περιουσία. Και οι κάτοικοι της Ελλάδας δεν θα έχουν ούτε ιδιωτική περιουσία.  Η χώρα οδηγείται ξανά σε τέλμα, μη διαθέτοντας πια τίποτα να πουλήσει.

Κάνετε εγκλήματα σε βάρος των Ελλήνων. Η παιδεία είναι ιδιωτική. Η Υγεία είναι ιδιωτική. Η Ενέργεια είναι ιδιωτική. Αλλά το χρέος δημόσιο…

Επειδή λοιπόν έγινε πολλή κουβέντα για το «πόθεν έσχες» του κου. Κασσελάκη….

Τι έκανε η κυβέρνηση; Νομιμοποίησε το μαύρο πολιτικό χρήμα με νόμο στις 28/2/2023, την ημέρα του εγκλήματος των Τεμπών, αφού ο πρωθυπουργός αγόρασε δύο οικόπεδα και ένα σπίτι στα Ζαγοροχώρια έναντι 70.000 ευρώ. Η αγορά έγινε 28/12/2022. Έκανε ο πρωθυπουργός νόμο για τον εαυτό του! Η περιοχή συμπτωματικά ετέθη υπό την προστασία της ΟΥΝΕΣΚΟ μετά την αγορά!

Και την πλατφόρμα του «πόθεν έσχες» δεν την κάνατε γιατί θέλατε να καλύψετε τον πρωθυπουργό. Έτσι νομοθετείτε; Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου ο πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί για το «πόθεν έσχες».

Αναφορικά με το ερώτημα: γιατί έχουμε ακρίβεια; Η απάντηση είναι γιατί δεν παράγουμε, γιατί έχουμε ακριβή ενέργεια, γιατί έχουμε ακριβά μεταφορικά και διόδια.

Και γιατί δεν κάνατε κακούργημα την αισχροκέρδεια; Γιατί έχετε πλαφόν στα πρόστιμα για όσους αισχροκερδούν αλλά δεν επιβάλλετε πλαφόν στις τιμές των προϊόντων; Γιατί δεν κάνετε ό,τι έκαναν στην Κύπρο με το e-cofini;

Αλλά εσείς δουλεύετε για τους ολιγάρχες. Γι’ αυτό πήγατε στο 28% και αν συνεχίσετε έτσι, θα πάτε και στο 8%! Έδυσε το άστρο Μητσοτάκη, τελείωσε ο Μωυσής!

Όταν έλεγα για τον αντιπυρικό υγρό στην Πάρνηθα ο πρωθυπουργός είπε ότι έλεγα σαχλαμάρες και αμέσως μετά αποδείχθηκε ότι έλεγα την αλήθεια! Σας λέμε ηθικούς αυτουργούς των πυρκαγιών. Γιατί; Γιατί είστε αμετανόητοι και κάνετε εγκληματικά λάθη. Παράδειγμα, η προμήθεια επιβραδυντικού υγρού. Στις 11/6/2024  υπεγράφη από την ΔΙΠΥΝ Πειραιά η σύμβαση για την προμήθεια επιβραδυντικού υγρού για την αεροπυρόσβεση. Χρόνος παράδοσης των ανωτέρω προμηθειών: εντός 90 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης! Δηλαδή το Σεπτέμβριο. Έτσι κυβερνάτε; Εσείς είστε άχρηστοι. Δεν μπορεί να παραγγέλνεις κάτι που θα χρειαστείς τώρα για να το πάρεις το Σεπτέμβριο;;

Θα σας διαβάσω κάτι που λέει ένας δικός σας άνθρωπος. Νεοδημοκράτης είναι! Λέει λοιπόν: «οι υψηλά ιστάμενοι μισούν ό,τι παράγεται στην Ελλάδα. Είναι πολύ ακριβές οι πρώτες ύλες. Η Ελλάδα είναι η χώρα με τους πιο φτωχούς καταναλωτές και με τις ακριβότερες τιμές. Χρόνο με το χρόνο η ποιότητα των τροφίμων αλλάζει προς το χειρότερο. Σύντομα θα υπάρξει επισιτιστική κρίση». Και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, του ομίλου Βενέτη.

Κάτι τελευταίο: γιατί μιλάτε για ψεκασμένους; Ο πρωθυπουργός ήρθε εδώ και μας αποκάλεσε ψεκασμένους. Στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ υπάρχει αναφορά για τα βατραχάκια που έχει ο πρωθυπουργός στο γραφείο του γιατί λέει έχουν καλό feng sui! Μιλήστε μας τώρα για ψεκασμένους.

Είναι όμως και κάτι ακόμα. Και αναφέρομαι στο EUROPRIDE που θα γίνει στη Θες/νίκη. Υπάρχει λοιπόν μια οδηγία του εμπορικού συλλόγου Θες/νίκης, ο οποίος καλεί τις εμπορικές επιχειρήσεις να προσελκύσουν τους επισκέπτες και καταναλωτές και να δείξουν τη φιλόξενη διάθεσή τους, προσφέροντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές και δελεαστικές προσφορές, για όλο το χρονικό διάστημα της διοργάνωσης. Δηλ. οι Έλληνες μόνιμοι κάτοικοι είναι κορόϊδα; Οι διαφορετικοί από τα Pride είναι κορόϊδα;

Εμείς είμαστε σύμφωνοι με όσα είχε πει ο Χρήστος Σιμαρδάνης: Δεν είμαι υπερήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος. Κανείς δεν μπορεί να είναι υπερήφανος για το τι κάνει στο κρεβάτι του. Ούτε εσύ πρέπει να νιώθεις υπερήφανος γιατί είσαι στρέϊτ. Να είσαι υπερήφανος γιατί είσαι τίμιος, καλός άνθρωπος ή καλός πατέρας.

Και βέβαια έχουμε και την ανακοίνωση της 3ης υγειονομικής περιφέρειας Μακεδονίας μετά από σύσκεψη με την αστυνομία Θες/νίκης, η οποία θέτει σε συναγερμό όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες για 9 ολόκληρες μέρες, για να αντιμετωπίσουν περιπτώσεις δηλητηριάσεων από αλκοόλ και οπιούχα. Ναρκωτικά δηλαδή! Επίσης για τραυματισμούς από συμπλοκές ή άλλες αιτίες, κυρίως όμως για λοιμώδη και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Ακόμα και για ευλογιά των πιθήκων! Εγώ αν έπαιρνα ένα τέτοιο χαρτί στα χέρια μου θα απαγόρευα το EUROPRIDE.

Κλείνοντας θα αναφερθώ σε μία ρήση του Αριστοτέλη από τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ: «Η επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες. Αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος, αφ’ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπουν τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων και η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων, που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά».

Αυτό κάνετε όλοι σας εκούσια ή ακούσια. Εμείς θα κάνουμε τα αντίθετα. Θα κάνουμε την Ελλάδα ισχυρή και τους Έλληνες υπερήφανους, γιατί είμαστε η λύση. Η Ελληνική Λύση.