Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  10:11: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 23:02

Νίκος Παπανδρέου από Αγρίνιο: «Θα είμαστε δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές» (εικόνες – video)

Στην Αιτωλοακαρνανία βρέθηκε τις τελευταίες ώρες ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος για την ευρωβουλή Νίκος Παπανδρέου.

Η πρώτη του επίσημη συνάντηση έγινε στο Νοσοκομείο Αγρινίου και το μεσημέρι της Δευτέρας 27/05/24 πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας Σάκη Τορουνίδη, ενώ το απόγευμα αφού παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ πραγματοποίησε συνάντηση με φίλους και στελέχη του κόμματος στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο της οποίας ο κ. Παπανδρέου μίλησε.

"Έχω κάνει απολογισμό για την δουλειά μου στην ευρωβουλή, για τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκα. Εγώ «σήκωσα» πρώτος το θέμα της φυλάκισης του Μπελέρη. Βρέθηκα τότε στην Αλβανία και πήγα να τον επισκεφτώ. Κάθε χώρα που επιθυμεί να μπει στην Ευρώπη την παρακολουθεί η Ευρώπη, όπως παρακολουθεί και την διαδικασία ένταξης. Πρέπει η χώρα να εφαρμόζει το κράτος δικαίου και εκεί η Αλβανία παρανόμησε, έκανε μεγάλο φάουλ. Το σήκωσα το θέμα στην Ευρωβουλή, αλλά η Νέα Δημοκρατία το πολιτικοποίησε. Δεν θέλω όμως να μπω σ αυτό.

Το άλλο θέμα που ήταν εξίσου σοβαρό ήταν η έκθεση για την Τουρκία, η οποία ήταν καταπέλτης. Πρώτη φορά ευρωπαϊκή βουλή φτάνει στο σημείο να λέει πως η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στην Ε.Ε, πως έχει ξεφύγει από τις αρχές της Ε.Ε. και πως πάει περισσότερο προς αλλά αυταρχικά συστήματα. Φυλακίζει δημοσιογράφους και πολίτες. Εμείς τα γνωρίζαμε αυτά, αλλά τώρα τα ξέρει και η Ε.Ε. Είναι όμως ερώτημα αν εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να πιέζουμε για τον ευρωπαϊκό δρόμο της Τουρκίας ή να τους αφήσουμε ελεύθερους, γιατί όσο πιέζουμε έχουμε το δικαίωμα να φωνάζουμε.

Το άλλα ζήτημα που δεν φαίνεται άμεσα ήταν η εισβολή του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Είναι φίλοι μας οι Αρμένιοι. Έχουν φύγει από το Ρωσικό κλοιό, αλλά εμείς θεωρούμε το θέμα αυτό σημαντικό, γιατί όπως και οι Πόντιοι έζησαν στο παρελθόν Γενοκτονία και είχαν ίδιο εχθρό, την Τουρκία. Αυτό το θέμα απασχόλησε την Ευρωβουλή και εμένα προσωπικά και γι αυτό έκανα σειρά επαφών με τους Αρμένιους που τους θεωρώ όπως προανέφερα αδέλφια. Οι Αρμένιοι θέλουν να μπουν στην Ε.Ε. που βλέπουν ως μεγάλο παράδεισο. Δεν είναι όμως παράδεισος και είναι καλύτερα εκεί που είναι.

Η προσπάθεια των Δυτικών Βαλκανίων να μπουν στην Ε.Ε. κολλάει τόσο με τις κινήσεις του Έντι Ράμα με την υπόθεση Μπελέρη, αλλά και με τις εξελίξεις με την Βόρεια Μακεδονία που θέλει να ονομαστεί αλλιώς. Διαφωνούμε κάθετα και πιστεύω αν είμαι και πάλι στην ευρωβουλή θα είναι από τα θέματα τα εθνικά που θα σηκώσουμε.

Επισκέφτηκα στο Μεσολόγγι τους αλιείς και μαζί με τους Ιταλούς σηκώσαμε στην ευρωβουλή το θέμα του παράνομου ανταγωνισμού με την Τουρκία και ζητήσαμε κυρώσεις. Αν δηλαδή η Τουρκία συνεχίσει να επιδοτεί τα δικά της ψάρια σε σχέση με τα δικά μας να έχουν μια σοβαρή κύρωση. Οι κυρώσεις που ζητάμε μαζί με τους Ιταλούς γίνεται με σκοπό να βοηθήσουμε τους δικούς μας σε σχέση με του εξωτερικούς ανταγωνιστές. Ξέρουμε για τους αγρότες ότι το πρόβλημα που υπάρχει είναι οι εισαγωγές από την Αμερική, την Αφρική και την Κίνα, οι παράνομες ελληνοποιήσεις και όχι μόνο.

Στην ευρωβουλή θα σηκώσουμε ένα τοίχο για να προστατέψουμε τα του οίκου μας. Αυτός ο τοίχος θα έχει και περιβαλλοντολογικούς κανόνες, διότι επιβάλλουμε στους αγρότες μας να εφαρμόζουν αυστηρούς κανόνες και έρχεται το ξένο προιόν με φυτοφάρμακα. Γι αυτό ζητήσαμε την αλλαγή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, κάτι που μπορεί να μην απασχολεί τόσο τους Αθηναίους και τους Θεσσαλονικείς, αλλά απασχολεί όλη την επαρχία" τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου.

Επίσης, ερωτήθηκε από το sinidisi.gr τι θα γίνει αν το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές αναδειχθεί τελικά τρίτη πολιτική δύναμη. «Στόχος, όπως έχει πει και ο Πρόεδρος, είναι να έρθουμε δεύτερο κόμμα, γιατί έτσι πιστεύουμε πως θα μπορούμε να χαράξουμε την πορεία όλης της Κεντροαριστεράς στην επόμενη φάση και τελικά μ αυτό το πρόσημο να πάμε στις επόμενες εκλογές, να είμαστε η αυριανή Κυβέρνηση. Αν είμαστε τρίτο κόμμα είμαι σίγουρος πως θα υπάρξει μια αναζήτηση γιατί είμαστε εκεί και θα πρέπει να συζητηθεί στα όργανα του κόμματος, να δούμε τι φταίει, τι δεν πήγε σωστά και γιατί δεν πείσαμε τον κόσμο να έρθει κοντά μας. Πιστεύω όμως πως θα είμαστε δεύτερο κόμμα, γατί όλοι οι υποψήφιοι «οργώνουμε» όλη την Ελλάδα για να σηκώσουμε πάλι την πράσινη σημαία και τον πράσινο ήλιο».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την συνάντησή με φίλους και στελέχη του κόμματος σε κεντρικό καφέ του Αγρινίου:

sinidisi.gr