Σάββατο, 13η Ιουλίου 2024  7:13: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 19:11

Στην Ελλάδα κλείνουν τα αεροδρόμια για αθλητικές νίκες – Στην Πολωνία οι αγρότες «κατεδαφίζουν» την ΕΕ

Η ελληνική κοινωνία φαίνεται να ζει για άλλη μια φορά σε έναν φανταστικό κόσμο, κλεισμένη στον εαυτό της, γιορτάζοντας θεάματα και αθλητικές επιτυχίες.

Στην Πολωνία, χιλιάδες αγρότες κατέβηκαν στους δρόμους της Βαρσοβίας, διαμαρτυρόμενοι κατά των γεωργικών πολιτικών της ΕΕ και των εισαγωγών φθηνών τροφίμων από την Ουκρανία. 

Την ώρα που κλείνουμε τα αεροδρόμια για να υποδεχθούμε τις αθλητικές μας ομάδες, τα πραγματικά προβλήματα παραμένουν άλυτα και οι πολίτες αδρανείς.

Οι διαμαρτυρίες αυτές αποτελούν μέρος της αντίστασης προς το Ευρωπαϊκό Πράσινο Σύμφωνο (Green Deal), που στοχεύει στην «κλιματική ουδετερότητα» ως το 2050, επιβαρύνοντας τους αγρότες με αυξημένα κόστη παραγωγής και περιορισμούς​​.

Οι Πολωνοί αγρότες, με σύνθημα «Κάτω η Πράσινη Συμφωνία» απαιτούν την αποχώρηση από πολιτικές της ΕΕ που θεωρούν επιζήμιες για την οικονομία τους και την εθνική τους ανεξαρτησία.

Με πανό που καταδικάζουν την «δικτατορία της ΕΕ» και απαιτήσεις για προστασία της εγχώριας παραγωγής, δείχνουν την ανάγκη για άμεσες αλλαγές​​.

Σε πλήρη αντίθεση, στην Ελλάδα, αντί να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις και τα προβλήματα, οι ευκαιρίες για μαζικές κινητοποιήσεις αναλώνονται σε γεγονότα όπως οι αθλητικές επιτυχίες ιδιωτικών ομάδων με έσοδα εκατομμυρίων από χορηγίες και διαφημίσεις.

Οι πολίτες φαίνονται ευχαριστημένοι με μια επιφανειακή πραγματικότητα, αγνοώντας τα σοβαρά ζητήματα που τους απειλούν.

Οι αγροτικές διαμαρτυρίες στην Πολωνία δείχνουν τι μπορεί να επιτευχθεί όταν οι πολίτες ενός έθνους ενωθούν και αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους.

Είναι καιρός η ελληνική κοινωνία να επανεξετάσει τις προτεραιότητές της, να εγκαταλείψει τον εφησυχασμό και να κατευθύνει την ενέργεια και τη δράση της προς την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Η ουσιαστική πρόοδος και βελτίωση των συνθηκών ζωής μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από συνειδητή και πανεθνική προσπάθεια. 

pronews.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 208 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 19:14