Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  1:02: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 13 Μαϊος 2024 14:53

Πράσινοι-Οικολογία: Κανένα προνόμιο για τους κυνηγούς!

Να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση στις παράλογες απαιτήσεις των κυνηγών ζητούν οι Πράσινοι-Οικολογία, με αφορμή τη διαμαρτυρία τους μπροστά από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, προκειμένου να εξαιρεθούν από τον Νόμο 4830/21 για τα ζώα συντροφιάς.
Οι κυνηγοί ζητούν να αποφύγουν -μόνον αυτοί- τις υποχρεώσεις κάθε Έλληνα ιδιοκτήτη σκύλου. Ζητούν να μην τους αγγίζει ο νόμος του κράτους, θεωρώντας ότι πρέπει να έχουν προνομιακή μεταχείριση, διαφορετική από τους υπόλοιπους Έλληνες. Τις ίδιες αντιδράσεις είχαν αρκετά χρόνια πριν, όταν θεσπίστηκε η υποχρεωτική σήμανση των σκύλων με μικροτσίπ, που ευτυχώς δεν είχαν αποτέλεσμα. Μάλιστα, συνέχισαν να έχουν τα ζώα τους ατσιπάριστα, μέχρι που άρχισαν να γίνονται καταγγελίες από τους φιλοζωικούς συλλόγους σε όλη τη χώρα – και τελικά συμμορφώθηκαν.
Οι κυνηγοί ζητούν να εξαιρεθούν από την υποχρεωτική στείρωση των σκύλων τους και την εναλλακτική που δίδεται από τον νόμο για λήψη DNA. Την ίδια στιγμή, η συντριπτική πλειοψηφία των σκύλων που εθελοντές διασώστες ζώων εντοπίζουν εγκαταλειμμένα ή/και κακοποιημένα, είναι κυνηγόσκυλα και τσομπανόσκυλα. 
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη μη στείρωση. Ο μόνος λόγος που θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος είναι οι παράνομες γέννες και οι «μαύρες» αγοραπωλησίες σκύλων. Με την ανοχή, όμως, τέτοιων καταστάσεων έχουμε φτάσει σε τραγικά υψηλούς αριθμούς αδέσποτων ζώων – και θα πρέπει επιτέλους αυτό να σταματήσει.
Η εφαρμογή των συγκεκριμένων άρθρων του Νόμου 4830/21 είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για να γίνει εφικτή η μείωση των αδέσποτων. Δεν θα πρέπει να γίνει ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ. Αντίθετα, θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα εντατικοί έλεγχοι από το κράτος για τον εντοπισμό όσων παρανομούν.
Ευελπιστούμε πως η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει στις παράλογες απαιτήσεις των κυνηγών και πως θα πάρει ακόμη περισσότερα μέτρα για τον έλεγχο και την αποτροπή γεννήσεων ζώων που καταλήγουν στη θλιβερή, σύντομη ζωή του αδέσποτου.

ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
www.prasinoi-oikologia.gr
facebook.com/prasinoi.oikologia.gr 
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.