Παρασκευή, 24η Μαίου 2024  4:16: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 12 Μαϊος 2024 13:11

Εντι Ράμα: Αστακός η Αθήνα για την επίσκεψη Ράμα – Το σχέδιο της ΕΛΑΣ

Στην Αθήνα ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα και οι προετοιμασίες για την ομιλία του στο Γαλάτσι είναι πυρετώδεις.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Έντι Ράμα θα φτάσει συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο Christmas Theater στις 10:00, όπου για την υποδοχή του θα γίνει ανάκρουση των Εθνικών ύμνων Ελλάδας και Αλβανίας και θα τον καλωσορίσουν παιδιά μεταναστών 1ης και 2ης γενιάς.

Η αντιπροσωπεία του Έντι Ράμα αποτελείται από 150 άτομα, στελέχη του υπουργικού συμβουλίου, βουλευτές και περί τους 50 δημοσιογράφους όπως αναφέρει το Mega.

Πρόκειται για ιδιωτική επίσκεψη, λένε στην κυβέρνηση, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι κανένας δεν θα απαγόρευε την εκδήλωση, η οποία ωστόσο χρονικά δεν πραγματοποιείται σε κατάλληλη στιγμή. Υπενθυμίζουμε ότι πριν από έναν χρόνο, τέτοια μέρα, είχε συλληφθεί ο Φρέντι Μπελέρης.

Στο βίντεο – κάλεσμα του Ράμα για τη συγκέντρωση ακούγεται το συρτάρι του Ζορμπά και στη συνέχεια η φωτογραφία της Ακρόπολης με τις σημαίες της Ελλάδος και της Αλβανίας.

Δρακόντεια τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ

Για την επίσκεψη του Εντι Ράμα η Αστυνομία έχει θέσει σε ισχύ δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με στόχο να αποτραπεί οποιαδήποτε ένταση από άτομα αντίθετα στην επίσκεψη του αλβανού πρωθυπουργού. Το σχέδιο περιλαμβάνει:

1.000 αστυνομικούς (ΔΙ.ΑΣ. ΜΑΤ, ΟΠΚΕ)
Ελικόπτερα
Εκπαιδευμένους σκύλους
Drones
Ενίσχυση δικτύου πληροφοριών
«Ακυρη και αχρείαστη η ομιλία του»
Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πάντειο, Κώστας Λάβδας, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την επίσκεψη Ράμα στην Ελλάδα.

«Βεβαίως και θα έπρεπε να επιτρέψουμε στον κ. Ράμα να έρθει στην χώρα μας. είναι μία ιδιωτική επίσκεψη, είμαστε μία δημοκρατική χώρα, δεν μπορούμε να πούμε στον πρωθυπουργό της Αλβανίας να μην έρθει. Η ομιλία του είναι προφανώς άκυρη και αχρείαστη, το τοποθέτησαν σωστά ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΞ» είπε.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει μία σημαντική υποσημείωση. Η Αλβανία έχει μπροστά της έναν δρόμο για την ένταξή της στην ΕΕ. Πρέπει να γίνει σαφές στην αλβανική κυβέρνηση πως η Ελλάδα θα βγάζει συμπεράσματα, δεν είναι διμερές το θέμα. Βγάζει συμπεράσματα σχετικά με το κράτος δικαίου στην Αλβανία, σε σχέση με το επίπεδο καλής γειτονίας ή μη. Τα συμπεράσματα αυτά, η Ελλάδα θα τα αξιοποιήσει. Δεν είναι εύκολος ο δρόμος για την Αλβανία», σημείωσε.

sinidisi.gr