Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  6:39: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 13:39

Πράσινοι - Οικολογία: Οι ουρές χιλιομέτρων στους Κήπους επιβάλουν νέες γέφυρες επικοινωνίας και φιλίας μεταξύ των λαών

Οι «Πράσινοι Οικολογία» επαναφέρουν το αίτημα δημιουργίας τρίτης πύλης εισόδου στο Σουφλί.

Το αίτημα έχει ήδη διαβιβαστεί σε 8 συναρμόδια υπουργεία.

Μετά τις συχνές καθυστερήσεις διέλευσης που παρατηρούνται στους Κήπους Έβρου, με αποκορύφωμα τη δημιουργία ουρών πολλών χιλιομέτρων των επισκεπτών που ήρθαν στη χώρα μας για ολιγοήμερες διακοπές, το κόμμα Πράσινοι Οικολογία αισθάνεται δικαίωση για την πρόταση που έχει ήδη διαβιβάσει στην κυβέρνηση για «δημιουργία τρίτης πύλης εισόδου στην περιοχή του Σουφλίου, καθώς η απόσταση μεταξύ Κήπων και Καστανιών είναι πάνω από 100 χλμ. και οι ετήσιοι επισκέπτες από την Τουρκία υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο».

Είναι προφανές ότι το κύριο βάρος διέλευσης πέφτει στους Κήπους, και η δημιουργία νέας πύλης εισόδου στο Σουφλί, στο ενδιάμεσο μεταξύ των Κήπων και των Καστανιών, που είναι αίτημα και του ίδιου του Δήμου Σουφλίου, θα διευκολύνει τις σημερινές διασυνοριακές εισόδους – εξόδους, αλλά και θα ενισχύσει σημαντικά την περιοχή. Ένα Δήμο που έχει οδηγηθεί, με τις πολιτικές που εφαρμόζονται, να έχει μείωση πληθυσμού 21,4% μεταξύ 2011-2021, και χρειάζεται ειδικά μέτρα ενίσχυσης, ιδιαίτερα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τα τελευταία χρόνια τον Έβρο.

Η πρόταση αυτή είναι μέρος ενός συνόλου 13 άμεσων μέτρων για το νομό Έβρου, που το κόμμα Πράσινοι Οικολογίαέχει διαβιβάσει σε 8 συναρμόδια υπουργεία και στην αυτοδιοίκηση του νομού Έβρου, με την επισήμανση ότι απαιτούνται άμεσα μέτρα και δράσεις για την ανόρθωση του Έβρου, που θα πρέπει να γίνουν μέσα στην επόμενη διετία από πολλούς φορείς και υπηρεσίες. Οι προτάσεις μας ακολουθούν στο τέλος του δελτίου.

Οι κάτοικοι περιμένουν την υλοποίηση των πολλών άμεσων μέτρων που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση, κάτι που επιβάλλει συντονισμό μεταξύ των υπηρεσιών και των υπουργείων.
Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι τον Σεπτέμβρη 2023 συστάθηκε Ειδική Επιτροπή για την κατάρτιση Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον Έβρο (υπ'αρ.17235/11-09-2023 Απόφαση -ΦΕΚ Β'6595), αλλά, με τους γνωστούς ρυθμούς χελώνας του δημοσίου, όχι μόνο δεν έχει συνεδριάσει, αλλά μόλις το Φεβρουάριο του 2024, πέντε μήνες μετά, έγινε ο ορισμός των μελών αυτής της επιτροπής.

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.