Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  5:05: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 19:30

Ανατροπή στην υπόθεση του Κολωνού: Έφεση από την Εισαγγελία Εφετών για την αθώωση της μητέρας της 13χρονης

Έφεση ασκήθηκε σήμερα από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την αθώωση της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό για το αδίκημα της μαστροπείας, καθώς κρίθηκε ότι δεν αξιολογήθηκαν επαρκώς τα αποδεικτικά στοιχεία της δικογραφίας.

Υπενθυμίζεται ότι η αθώωσή της ήταν οριακή (4-3) με τις ψήφους των 4 ενόρκων.

Αντίθετα, δεν ασκήθηκε έφεση για την ομόφωνη αθώωσή της για την πορνογραφία.

Αποφυλακίστηκε την περασμένη Τρίτη η μητέρα της 12χρονης

Η μητέρα του κοριτσιού από τον Κολωνό είχε αποφυλακιστεί το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, μετά τη σχετική απόφαση του δικαστηρίου.

Η νεαρή γυναίκα είχε βγει από τις φυλακές Κορυδαλλού, συνοδευόμενη από τον συνήγορό της, Απόστολο Λύτρα, ενώ την περίμενε συγγενής της, που έπεσε στην αγκαλιά της. Παράλληλα, απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο στους δημοσιογράφους που την περίμεναν.

Στους εκπροσώπους του Τύπου, μίλησε ο κ. Λύτρας, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως η μητέρα αισθάνεται δικαιωμένη και είναι έτοιμη να κάνει μια νέα αρχή με τα παιδιά της. «Όταν παραμένει ένας άνθρωπος 18 μήνες στη φυλακή είναι πολύ δύσκολα, ειδικά οταν δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όσα κατηγορήθηκε. Το θέμα είνα πως η γυναίκα επιστρέφει στην οικογένειά της, μακάρι η οικογένεια αυτή να έχει ένα νέο ξεκίνημα. Το παιδί θέλει μεγάλη βοήθεια, πρέπει να συνεχίσει το σχολείο στο μέρος που κατοικεί, η μητέρα θα πηγαινοέρχεται συχνά να το βλέπει. Αισθάνεται δικαιωμένη, την πίστεψαν, έσκυψαν πανω σε εκείνη και το παιδί. Είχε χάσει την επιμέλεια του παιδιού επειδή ήταν έγκλειστη, είνα διαδικαστικο το θέμα να την ξαναπάρει» σημείωσε ο κ. Λύτρας.

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, το 14χρόνο, πλέον, κορίτσι επικοινώνησε αμέσως με τη μητέρα του, η οποία θα το επισκέπτεται στον τόπο διαμονής του, καθώς προέχει η ψυχολογική προστασιά του και η ολοκλήρωση των σπουδών του. «Θέλει να επιστρέψει στο σπίτι της. Το παιδί ήταν πολύ χαρούμενο, είχε άγχοςγιατί ένιωθε πως δεν το πιστεύουν» είπε μεταξύ άλλων ο συνήγορος της μητέρας.

Την προηγούμενη Δευτέρα Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ένοχη την 38χρονη μητέρα μόνο για το πλημμέλημα της εκβίασης σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλία Μίχου και αθωώθηκε από την πλειοψηφία των ενόρκων για τα κακουργήματα της μαστροπείας σε βάρος της ίδιας της κόρης της αλλά και για πορνογραφία. Της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 20 μηνών, όμως είχε ήδη παραμείνει στη φυλακή προσωρινά κρατούμενη 18 μήνες. Είχε εκτίσει δηλαδή το σύνολο της ποινής που απαιτεί ο νόμος για να αποφυλακιστεί.

Έτσι ο Ηλίας Μίχος και ο «Μιχάλης» είναι μόνοι από τους 20 συνολικά καταδικασθέντες που θα βρεθούν στις φυλακές.

Πηγή: protothema.gr