Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  10:05: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 18:39

ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ: Τραγική η εγκατάλειψη των ακριτικών νησιών μας

Η απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας καλά κρατεί!  Για πολλοστή φορά και (πόσο ειρωνικό!) κατά την ημέρα της εθνικής επετείου του ελληνικού κράτους ο τραγικός θάνατος ενός νησιώτη της ακριτικής και ηρωικής νήσου Κάσου, φέρνει ξανά στο προσκήνιο την εγκατάλειψη των νησιών μας. Η παντελής έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, οδηγών του ΕΚΑΒ και σωστά επανδρωμένων Κέντρων Υγείας, σε απομακρυσμένες περιοχές καταλήγουν πολλές φορές να είναι μοιραίες.  Οι διαχρονικές αυτές ελλείψεις, και εν έτει 2024, οδήγησαν σε μια συγκυριακή και πρόχειρη διάγνωση μέσω τηλεφώνου με κατάληξη το τραγικό αποτέλεσμα, να χαθεί μια ζωή. 

Πέρα από αυτό το συγκεκριμένο περιστατικό, οι πολίτες των ακριτικών νησιών βιώνουν και  διαμαρτύρονται για την ελλειμματική επάνδρωση των ιατρείων, χωρίς τις ειδικότητες που προβλέπουν τα οργανογράμματα.  Οι υποσχέσεις που δίνονται κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, γρήγορα ξεχνιούνται αφήνοντας τους πολίτες να αισθάνονται απατημένοι, παραμελημένοι και απογοητευμένοι.

Η αβεβαιότητα και η ανησυχία που προκύπτουν από τέτοιες πολιτικές αδιαφορίας είναι πλέον εμφανείς με επιπτώσεις σε πολλούς τομείς και μεγαλύτερη τη μείωση του μόνιμου πληθυσμού στις απομακρυσμένες περιοχές, γεγονός που συμβάλλει στην ερήμωσή τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

 

Οι

ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

θεωρούμε άμεση προτεραιότητά μας το ζωντάνεμα της επαρχίας και των ακριτικών περιοχών, με παράλληλα την στήριξη των τοπικών κοινωνιών και με μέτρα που βοηθούν στην πρωτογενή τοπική παραγωγή.

Καλούμε την Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και να λάβει άμεσα μέτρα βελτίωσης της περίθαλψης στα νησιά, και ειδικά στα ακριτικά, καλύπτοντας όλες τις κενές θέσεις με εξειδικευμένο προσωπικό και μόνιμες σύγχρονες διαγνωστικές υπηρεσίες που θα εξασφαλίζουν στους κατοίκους την ασφάλεια, την ευημερία και το υπέρτατο αγαθό της Υγείας. 

ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ.

ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
www.prasinoi-oikologia.gr
facebook.com/prasinoi.oikologia.gr 
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.