Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  5:25: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 17 Μαρτίου 2024 23:18

Γαλλία: Ο Μακρόν επιμένει στην αποστολή ευρωπαϊκού στρατού στην Ουκρανία

O Εμανουέλ Μακρόν στη συνέντευξή του στην Παριζιέν επαναφέρει την πρότασή του για αποστολή στρατού των δυτικών στην Ουκρανία προκειμένου να ηττηθεί η Ρωσία και είναι επίσης φανερό ότι δεν βρίσκει σύμφωνους τους Ευρωπαίους.

Μετά τη συνάντηση την Παρασκευή στο Βερολίνο με τον Καγκελάριο Σολτς, ο Γάλλος Πρόεδρος αναγνώρισε σε συνέντευξή του ότι ναι μεν υπάρχει μεγάλη σύγκλιση για τους στόχους και την κατάσταση στην Ουκρανία αλλά οι δυο χώρες αποκλίνουν στρατηγικά.

Η Γερμανία διαιωνίζει την παράδοση της μη επέμβασης ενώ το γαλλικό δόγμα βασίζεται στην στρατιωτική αυτονομία, ως πυρηνική δύναμη.

Η Γαλλία προετοιμάζει διάφορα σενάρια, ο Μακρόν δεν αποκλείει ότι “θα χρειαστεί να γίνουν επιχειρήσεις στο έδαφος, όποιες κι αν είναι αυτές, για να αντιμετωπιστούν οι ρωσικές δυνάμεις” προσθέτοντας “η δύναμη της Γαλλίας είναι ότι μπορούμε να το κάνουμ ».

Στροφή 180 μοιρών της στάσης του Γάλλου Προέδρου από εκείνη στην αρχή του πολέμου τότε που δεν επιθυμούσε η Δύση να ταπεινώσει την Ρωσία. Ο Μακρόν πλέον θεωρεί το καθεστώς του Κρεμλίνου αντίπαλο που απειλεί την ασφάλεια της Ευρώπης. Δεν πρόκειται να συγχαρεί τον Βλαντίμιρ Πούτιν γιατί η εκλογή του “είναι ραμμένη”, όπως είπε χαρακτηριστικά “με το θάνατο εκείνων που μάχονται για τον πλουραλισμό στη Ρωσία.»

Πηγή: ertnews.gr

Πολυμέσα