Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  10:09: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2024 18:47

Ομιλία Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή σχετικά με: «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου - Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων»

Παρέμβαση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου - Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων»

Μας είπε ο υπουργός παιδείας ότι 10 πανεπιστήμια δείχνουν ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Θέλουμε να μάθουμε ποια είναι εκείνα τα ξένα πανεπιστήμια που δείχνουν ενδιαφέρον για την χώρα μας; Ας μας πει ένα όνομα, για να πάψουμε να κρατάμε την κοιλιά μας από τα γέλια.

Ενδιαφέρεστε για τους λίγες χιλιάδες φοιτητές του εξωτερικού, αλλά όχι για τα 700 χιλιάδες Ελληνόπουλα που διώξατε! Όλοι σας τα διώξατε! Εμείς θα τα φέρουμε πίσω!!

Βλέπουμε ότι άθεοι στηλιτεύουν τον αποκλεισμό βουλευτών από ιερούς ναούς, με αφορμή την ψήφιση του νόμου για τους γάμους των ομοφυλοφίλων. Άθεος βουλευτής έφερε στη βουλή το θέμα του αποκλεισμού 2 βουλευτών από τον Μητροπολίτη Κερκύρας, ενώ άθεος υπουργός καταδίκασε το γεγονός. Αναρωτιέμαι γιατί όλοι οι άθεοι γίνεστε σε λανθάνουσα κατάσταση ένθεοι;; Γιατί ασχολείστε με τα της Εκκλησίας;

Αναφερόμενος, δε, προς τους συναδέλφους που ψήφισαν αποχή ή υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων λέμε τα εξής: Θέλει θάρρος να είσαι ορθόδοξος χριστιανός και θέλει θράσος να είσαι άθρησκος, άθεος και να απαιτείς να εκκλησιάζεσαι.

Χθες ρωτήσαμε γιατί πήγε ο πρωθυπουργός στην Ουκρανία. Εμείς σαφώς καταδικάζουμε την επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού και του προέδρου Ζελένσκι. Όμως σήμερα η φιλοκυβερνητική ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ μας έλυσε την απορία στο πρωτοσέλιδό της: Οι συνομιλίες με Ζελένσκι για συνεργασία στην ανοικοδόμηση και την ενέργεια. (κατάθεση στα πρακτικά). Δηλ. ο πρωθυπουργός πήγε να κάνει ντηλαρίσματα για τους εργολάβους; Αφού ισοπεδώθηκε η Ουκρανία, τώρα πήγε ο εργολάβος, συγγνώμη ο πρωθυπουργός, για να κλείσει δουλειές! 

Ο κος Μητσοτάκης, μιλώντας για τις μάχες στην Οδησσό είπε: «δεν μας φοβίζετε, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία»! Πώς; Αφοπλίζοντας την Ελλάδα; Στηρίζει την ειρήνη ο  πρωθυπουργός, όταν η Αμερική, που όλοι εσείς την υποστηρίζετε, έχει κάνει άνω κάτω την Ουκρανία και σκοτώνονται άνθρωποι εκεί, και η ΝΔ στέλνει όπλα για την ειρήνη; Αφήστε τα όπλα στην Ελλάδα γιατί σύντομα θα τα χρειαστούμε.

Επίσης είπε και το εξαιρετικό: «Εδώ γίνεται πόλεμος»! Ε, βέβαια γίνεται πόλεμος. Τα όπλα που στέλνει στην Ουκρανία για ποιο λόγο νόμιζε ότι τα στέλνει;;

Εμάς στην Ελληνική Λύση δεν μας ενδιαφέρει αν ο πρωθυπουργός επιχείρησε να κάνει τον dealer ελληνικών εταιρειών στην Ουκρανία. Μας ενδιαφέρει ο πρωθυπουργός να φέρει δουλειά στους Έλληνες και στην Ελλάδα. Μας ενδιαφέρει να μην πεινάει ο Έλληνας.

Και κλείνοντας θα αναφερθώ στην οικονομία. Ο πρωθυπουργός είπε ότι στην οικονομία πάμε πολύ καλά. Και είπε πάλι ψέμματα. Έχω εδώ το κεντρικό άρθρο της φιλοκυβερνητικής ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ. Λέει λοιπόν: «το άφθονο χρήμα από τα ουρανοκατέβατα κέρδη, τον αυξανόμενο κρατικό δανεισμό, τα πληθωριστικά φορολογικά έσοδα, φιλοτεχνεί μία μαγική εικόνα ανάπτυξης, παρ’ ότι το ΑΕΠ είναι μικρότερο και το χρέος πολύ υψηλότερο, απ’ όσο ήταν πριν 15 χρόνια, όταν πέσαμε στα βράχια της κρίσης. Τι γίνονται τα κέρδη πέρα από την πολυτελή κατανάλωση; Επενδύονται στο εξωτερικό. Η αυξημένη κερδοφορία που αποκτάται εδώ, χάρις στον πληθωρισμό των κερδών, φεύγει εκτός συνόρων», λέει η φιλοκυβερνητική ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ! Με απλά λόγια, τα καρτέλ θησαυρίζουν από το αίμα του Έλληνα, και βγάζουν τα κέρδη τους στο εξωτερικό. Έχετε αφήσει τον Έλληνα στα χέρια των ολιγαρχών, των πλουτοκρατών, των καρτέλ. Στο μόνο που έχετε επιτύχει είναι να βάζετε στη φυλακή τους Έλληνες για χρέη.

Η ΑΑΔΕ ζήτησε την εφαρμογή νέου Ποινικού Κώδικα. Ζήτησε να φυλακίζονται για 1 χρόνο όσοι χρωστούν πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ και 3 χρόνια όσοι χρωστούν πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ.

Εκείνοι που χρωστούν πάνω από 400 εκατ. ευρώ πόσα χρόνια θα πρέπει να φυλακίζονται; Δεν θα είναι καμμιά εκατοσταριά;

Εσείς θέλετε τη φυλάκιση της  Ελλάδας. Εμείς θα την επελευθερώσουμε από τα χρέη. Εμείς θα την απελευθερώσουμε από τη φτώχεια.