Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  10:54: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 14:47

Χριστίνα Σταρακά: Ομιλία στη Βουλή - Τα Τέμπη είναι μια εθνική τραγωδία που δεν πρέπει να ξεχάσουμε - Να στήσουμε ένα κράτος δικαίου για το οποίο δεν θα ντρεπόμαστε

Με μια συγκινησιακά φορτισμένη αναφορά στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών ξεκίνησε τη χθεσινή ομιλία της στο Κοινοβούλιο η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Χριστίνα Σταρακά, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του ΥπΟΙΚ για τη δημόσια περιουσία σε παραθαλάσσιες περιοχές.

«Έξω από τη Βουλή, στους δρόμους, σε όλη τη χώρα, το πάνδημο αίτημα των ανθρώπων που μας έστειλαν εδώ για να τους εκπροσωπούμε, συμπυκνώνεται σε μία λέξη:«Δικαιοσύνη», ανέφερε ξεκινώντας.

Και συνέχισε: «Το φάντασμα της ατιμωρησίας και των αναπάντητων ερωτημάτων πλανάται πάνω από όλη την κοινωνία. Έναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, να υπάρχει άραγε κάτι που θα μπορούσε να ασελγήσει περισσότερο στη μνήμη των 57 νεκρών από την παρωδία που ονομάστηκε εξεταστική επιτροπή και με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας οδηγήθηκε άρον άρον στη διακοπή σε μια ιταμή απόπειρα συγκάλυψης; Τα Τέμπη είναι μια εθνική τραγωδία που δεν πρέπει να ξεχάσουμε. Να αποδοθούν ευθύνες, για να μην την ξαναζήσουμε.»

Όσον αφορά το νομοσχέδιο, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το χαρακτήρισε αντιαυτοδιοικητικό, αντιπεριβαλλοντικό και ανεφάρμοστο. Και αυτό, γιατί αφαιρεί κρίσιμες αρμοδιότητες από τους Δήμους, περιλαμβάνει πλήθος ρυθμίσεων περιβαλλοντικής οπισθοδρόμησης και δεν θα αποδώσει λόγω της υποστελέχωσης των κτηματικών υπηρεσιών που θα κληθούν να το εφαρμόσουν.

Για τη διάταξη που προβλέπει την επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες, η Χριστίνα Σταρακά υποστήριξε πως παρότι το κόμμα της θα τη στηρίξει,  θεωρεί εμπαιγμό κάθε χρόνο να συζητείται η μερική επιστροφή ενός προπληρωμένου φόρου, αντιπαραβάλλοντας την πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ για  κατάργηση του ΕΦΚ. Τέλος, για το ζήτημα των POS, επισήμανε πως μέχρι το τέλος του μήνα είναι αδύνατον να προλάβουν οι επιχειρήσεις να τα εγκαταστήσουν, ζητώντας να δοθεί άμεσα νέα, ικανή παράταση για να γίνουν με ασφάλεια όλα όσα χρειάζονται από την αγορά.

Κλείνοντας, η βουλευτής υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί μνημείο κακής νομοθέτησης γι’ αυτό η ίδια και το κόμμα της το καταψήφισαν επί της αρχής.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ομιλία εδώ.