Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  2:01: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 14:33

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή για διάφορα επίκαιρα θέματα

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις».

Για εμάς η σημερινή μέρα είναι μέρα οργής. Γιατί δύο μέρες μετά το δυστύχημα μίλησα εδώ στην βουλή και οι περισσότεροι έλλειπαν και όλα αυτά που λέτε σήμερα κάποιοι τα άκουγαν και γελούσαν. 

Τότε είχα πει ότι αγνοούνται 3 βαγόνια του εμπορικού τραίνου, ότι υπάρχουν καταγγελίες για λάθη και παραλείψεις, ότι εντοπίστηκε ξυλόλιο, ότι έγινε μπάζωμα στο σημείο του δυστυχήματος κλπ. Λέει δηλ. όλα όσα φωνάζαμε από αυτό το βήμα εδώ και ένα χρόνο!

Να μιλάνε όμως σήμερα για τα Τέμπη οι υπηρέτες των ολιγαρχών, οι υπηρέτες των εργολάβων που δεν ήθελαν σιδηρόδρομο, αυτοί που εκτροχίασαν τη χώρα και είναι ηθικοί αυτουργοί των Τεμπών, δηλ. να μιλούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, το λες και θράσος!

Αναρωτηθείτε ποιος δεν θέλει να λειτουργεί ο σιδηρόδρομος στην Ελλάδα. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει σιδηρόδρομο. Και δεν θέλουν αυτοί που ελέγχουν τις εθνικές οδούς γιατί παίρνουν τα χρήματα από τα διόδια. Τον κακό σιδηρόδρομο τον εκμεταλλεύονται λοιπόν οι λαθρέμποροι. Τότε μιλούσα για τον εκτροχιασμό στο Μπράλο και όταν τα έλεγα κανείς από εσάς δεν μίλησε, κανείς δε βοήθησε. Τα Ελληνικά hoaxes του Αλικάκου με λοιδώρησαν όταν μίλησα για όλα αυτά.

Εμείς, για το έγκλημα των Τεμπών, άμεσα, ήδη από τις 3 Μαρτίου 2023 καταθέσαμε ερώτηση για να μάθουμε τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία. Στις 25 Μαΐου 2023 (ημέρα της ορκωμοσίας της Βουλής του Μαΐου) καταθέσαμε τη μήνυση της κας Καρυστιανού και άλλων 44 συγγενών. Στις 4 Ιουλίου 2023 καταθέσαμε πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής και τις 18 Ιουλίου 2023 καταθέσαμε εκ νέου ερώτηση αναφορικά με το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας.  

Όταν εμείς τα λέγαμε όλα αυτά πού ήσασταν; Διακοπές; Και οι νεκροί δεν είναι 57. Είναι περισσότεροι. Στον σταθμό της Λάρισας ανέβηκαν στο τραίνο μετανάστες, κάποιοι άνθρωποι ανέβηκαν χωρίς εισιτήριο.

Και βγαίνει η έκθεση καταπέλτης και λέει αυτό που φώναζα τότε ότι 3 βαγόνια έχουν χαθεί! Και κανείς από εσάς δεν βοήθησε να βρεθούν οι υπεύθυνοι.

Σήμερα ο πρωθυπουργός έκανε δήλωση για την τραγωδία των Τεμπών και είπε ότι «μία τέτοια μέρα η θλίψη δεν βαπτίζεται με κομματικά χρώματα». Όταν η κυβέρνηση έχει βαμμένα τα χέρια της με αίμα από μια εγκληματική αμέλεια, δεν μπορείς να μιλάς για χρώμα και για αίμα. Έχει καταλάβει ο πρωθυπουργός τι έχει κάνει;

Σας κατηγορώ ότι είστε οι αυτουργοί της συγκάλυψης του εγκλήματος του ολιγάρχες και τους κολλητούς σας.

Και δεν θέλω να σας τρομάξω, αλλά έχω ανακοίνωση της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος, τα μέτρα ασφαλείας είναι ελλιπή, το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος είναι πολύ μικρό για τον όγκο των πτήσεων! Θα έχουμε δυστύχημα στον αέρα!

Και σταματώ γιατί οι νεοδημοκράτες θα πουν αμέσως τι είναι αυτά που λες, έχουμε τουρισμό, αυτά που λες είναι επικίνδυνα. Όμως αυτά δεν είναι σημερινά. Είναι πράγματα που ισχύουν εδώ και 3 χρόνια.

Έχουμε λοιπόν ένα κόμμα που είναι υπόλογο για 102 νεκρούς στο Μάτι και άλλο ένα κόμμα που είναι υπόλογο για 57 νεκρούς! Και αυτά τα δύο κόμματα ερίζουν ως προς το ποιος είναι ο καλύτερος για να μας κυβερνήσει!

Γι’ αυτό λέμε ότι 9 Ιουνίου είναι  η μέρα που θα ανατραπεί το υπόλογο σάπιο σύστημα της χώρας.

Εμείς είμαστε εναντίον του νόμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και το λέμε. Γιατί αυτός ο νόμος δεν αποτρέπει την ίδρυση τουρκικού πανεπιστημίου στην Θράκη, πίσω από το νόμο αυτό κρύβεται η CVC. Γιατί δεν μιλά κανείς για τη CVC, την εταιρεία που λεηλατεί τη χώρα; Αυτούς υπηρετεί η ΝΔ, τα κοράκια που λεηλατούν τη χώρα. Και αφού θέλετε να φτιάξετε ιδιωτικά πανεπιστήμια, πρώτα φτιάξτε τα δημόσια πανεπιστήμια για τους φτωχούς και μετά από διάλογο κάντε και τα ιδιωτικά για τους πλούσιους φίλους σας. Γιατί στην Κύπρο, που ο κος Πιερρακάκης λέει ότι ζήλεψε το παράδειγμα της Κύπρου με τα ιδιωτικά ΑΕΙ, έκαναν για 2 χρόνια διάλογο για την παιδεία. Εσείς κάνατε διάλογο; Όχι! Εσεί ςείστε αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Εμείς σας λέμε φτιάξτε πρώτα τη βάση και μετά πηγαίνετε στο ρετιρέ. Πρώτα πρέπει να φτιαχτεί το δημόσιο πανεπιστήμιο και μετά το ιδιωτικό. Αλλά εσείς έχετε μάθει να κοιτάτε τον λαό από το ρετιρέ!

Πριν δύο μέρες εστάλη ένα email, ήταν μία ΚΑΠ 450 σελίδων, που την έστειλε η ΕΕ. Αυτό είναι ένα κείμενο που πρέπει να το διαβάσεις και μετά να στείλεις την δική σου έκθεση με τις προτάσεις. Την δική μας έκθεση ξέρετε ποιος την συνέταξε; Ένας πολιτικός μηχανικός! Εμείς σας φωνάζουμε από το 2019, να καθήσουμε οι πολιτικοί αρχηγοί και να καταθέσουμε προτάσεις για την αγροτική οικονομία και εσείς δεν μας ακούσατε ποτέ. Και τώρα έρχεστε και μας ζητάτε προτάσεις για τη νέα ΚΑΠ. Αφού πρώτα πήγατε το καράβι στα βράχια.

Εν τω μεταξύ, ο υπ.εξ. της Γαλλίας είπε ότι θα δοθούν λεφτά στους αγρότες, αλλά για μία φορά! Γιατί για μία φορά; Μα λόγω των ευρωεκλογών. Γιατί περιμένουν ότι θα έρθουν οι πατριωτικές παρατάξεις και θα αλλάξουν τα πράγματα.

Τελευταία ο πρωθυπουργός όπου σταθεί και όπου βρεθεί λέει ότι η Ουκρανία πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ. Τι σημαίνει αυτό για τους αγρότες μας; Σημαίνει καταστροφή! Γιατί; Γιατί ο προϋπολογισμός της ΕΕ για την ΚΑΠ είναι 58 δισ. ευρώ και κατανέμεται ανάλογα με το μέγεθος και την γεωργική αξία των κρατών μελών. Άρα με την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, η Ελλάδα θα χάσει το 64,7% των επιδοτήσεων. Το ξέρετε αυτό; Το έχετε ψάξει; Η έκθεση της Κομισιόν τα λέει αυτά. Τα ουκρανικά προϊόντα είναι σαφέστατα περισσότερα και πιο φθηνά. Δηλ. ο πρωθυπουργός της Ελλάδα ζητάει την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα του Έλληνα αγρότη. Σε όλο το διάστημα της θητείας σας αυτό κάνετε. Ροκανίζετε την Ελλάδα, ροκανίζετε τους Έλληνες, την Ελληνική Οικονομία και την Ελληνική Άμυνα. Εμείς λέμε όχι η Ουκρανία στην ΕΕ, όχι λιγότερα χρήματα στην Ελλάδα.

Ο κος  Αυγενάκης ασκεί πιέσεις για να πληρωθούν τα δεσμευμένα ΑΦΜ, δεν πήγε στις Βρυξέλλες για να βοηθήσει τους αγρότες. Πήγε για να βοηθήσει τους δικούς του κολλητούς.  Τι μου είπε αγρότης; Ακούστε: ρώτησε σε αντιπροσωπεία για τρακτέρ LABORGINI 60 HP, πόσο κάνει με πρόγραμμα επιδότησης και του απάντησαν: 55.000 ευρώ. Ρώτησε πόσο κάνει χωρίς επιδότηση και του είπαν 38.000 ευρώ. Πλήρωσε ο άνθρωπος 38.000 ευρώ μετρητά και το πήρε. Και ρωτάμε τώρα: ποιος θα «έτρωγε» την επιδότηση;

Κάτι παρόμοιο γίνεται και με το πρόγραμμα για την επιδότηση στους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Όταν πήγαινε κάποιος για να αγοράσει ηλιακό θερμοσίφωνα με το πρόγραμμα που τρέχει, του ζητούσαν 900 ευρώ μετρητά, χωρίς το πρόγραμμα έδινε 500 ευρώ! Μα αυτό δεν είναι παράνομο;;; Ποιους κοροΪδεύετε; Οι απατεώνες βγάζουν λεφτά στην πλάτη του ελληνικού λαού;

Έχετε μια μανία με την Μακεδονία. Η κυβέρνηση σκοτώνει την Θεσσαλονίκη με το FLY OVER είναι κίνδυνος – θάνατος για την Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα συζητά για την δημιουργία τερματικού σταθμού LNG στον Θερμαϊκό, ενώ έχετε ανάψει το πράσινο φως για την δημιουργία γιγάντιου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Περαία, μέσα στην θάλασσα! Εκεί που κάνει μπάνιο ο κόσμος! Μόνο εμείς θα κατεδαφίσουμε αυτά τα σχέδια. Οι βορειο-ελλαδίτες βουλευτές όμως δεν μιλούν, δεν διαμαρτύρονται, γιατί το fly over το έχει αναλάβει ο Μυτιληναίος, το LNG ο Βαρδινογιάννης και τα φωτοβολταϊκά ο Κοπελούζος!

Και πάμε στα πράσινα παραμύθια. Παράδειγμα; η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που πουλιέται σε Άραβες, έναντι 2,5 δισ. Αφού έγιναν στάχτη τα ελληνικά βουνά, αφού πήραν τα σπίτια των Ελλήνων για να αγοράσουν γερμανικές ανεμογεννήτριες, τώρα η ΤΕΡΝΑ πουλιέται σε Καταριανούς για μια εταιρεία που δεν έβαλε χρήματα από την τσέπη της για την επένδυση. Ωραίες μπίζνες!

Όμως οφείλω να παραδεχτώ ότι σε ένα πράγμα έχετε πετύχει: Κυκλοφόρησαν ήδη τα έντυπα ληξιαρχικών πράξεων γέννησης και γάμου για ομόφυλα ζευγάρια. (δείχνει φωτοτυπίες). Ορίστε εδώ είναι τα διαφορετικά έντυπα ανά περίπτωση. Τώρα μπορούν να γεννήσουν παιδιά δύο πατέρες ή δύο μητέρες.

Φτάσατε τη χώρα στην παράνοια! Μισείται ο,τιδήποτε ετεροφυλόφιλο. Διαπομπεύεται κάθε μέρα. Κάποιοι ομοφυλόφιλοι εκφράζουν ρητορική μίσους. Έχω εδώ το tweet του δικηγόρου των ΛΟΑΤΚΙ, του κου Σωτηρόπουλου, δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, συγγραφέα επιστημονικών συγγραμμάτων, ο οποίος έχει τιμηθεί με το βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 2021. Λέει λοιπόν ο κος Σωτηρόπουλος: «Οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες πλέον έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι ομοφοβικοί άνδρες είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για την σωματική τους ακεραιότητα και τους αποφεύγουν. Επιπλέον τους αποφεύγουν και επειδή μπορεί να είναι ομοφυλόφιλοι σε άρνηση». Είναι δυνατόν; Δηλ. γι’ αυτόν όλοι όσοι είναι ετεροφυλόφιλοι είναι ομοφοβικοί και επικίνδυνοι για τις γυναίκες; Και το καλύτερο: είναι κρυφο-ομοφυλόφιλοι; Ένας εισαγγελέας δεν μπορεί να παρέμβει; Αυτό δεν είναι ρατσισμός; Αυτό δεν είναι ρητορική μίσους; Βγάζει χολή ο άνθρωπος. Το καταθέτω στα πρακτικά της βουλής, γιατί δεν πρόκειται για τυχαίο πρόσωπο!

Το χειρότερο από όλα είναι ότι ποινικοποιείτε την διαφορετική άποψη. Επεβλήθη, λέει, 3ετής αργία στον ιερέα Στυλιανό Καρπάθιο, επειδή μίλησε για «άκαρπη συκιά» επικαλούμενος εδάφιο της Βίβλου. Εκείνος ο Βολταίρος είναι κατακρεουργηθεί. Αν κάποιος δεν συμφωνεί με εσάς είναι απέναντί σας και γι’ αυτό θα τον βάλετε ακόμα και φυλακή. Ο συγκεκριμένος ιερέας είναι και ψυχίατρος. Και το εντυπωσιακό είναι ότι δεν τον εγκαλεί ο ιατρικός σύλλογος, αλλά η ιεραρχία!

Οι βουλευτές, κύριοι, είτε είναι με τον Θεό είτε δεν είναι. Δεν υπάρχει πίστη αλά καρτ. Κάποιοι διαμαρτύρονται γιατί ένας ιερέας δεν ήθελε μέσα στην εκκλησία βουλευτή που ψήφισε υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων. Εμείς διαμαρτυρόμαστε γιατί αυτός ο ιερέας δεν έβγαλε έξω από την εκκλησία άλλον βουλευτή που απείχε από την ψηφοφορία. Γιατί αυτός που απείχε ήταν νεοδημοκράτης ενώ ο άλλος που ψήφισε ήταν από άλλο κόμμα. Πόσο ΝΔ πια;;

Η ΝΔ δεν μετατοπίστηκε απλά ιδεολογικά από δεξιά σε κεντροαριστερά. Εκφυλίστηκε ραγδαία και μεταλλάχθηκε από κόμμα αρχών που εξέφραζε τον συντηρητικό νοικοκύρη, τον πατριώτη σε κόμμα woke αρχών, κύριο εκφραστή κάθε πικραμένου ταλιμπάν του δικαιωματισμού. Η κατηφόρα σας δεν έχει σταματημό. Θα τα δείτε τα αποτελέσματα σε λίγο καιρό.

Εσείς και οι τρεις, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, είστε με τον ΜπάΪντεν. Ο Τραμπ μίλησε για ολική επαναφορά του χριστιανισμού στις ΗΠΑ: «Πρέπει να επαναφέρουμε την θρησκεία μας. Πρέπει να επαναφέρουμε τον χριστιανισμό σε αυτή τη χώρα». Στην Ελλάδα αυτό θα γίνει μόνο με την Ελληνική Λύση. Εμείς είμαστε με τον Θεό και τον λαό. Εσείς όλοι είστε με τον ΜπάΪντεν και τους Δημοκρατικούς που μακελεύουν τον πλανήτη.

Πάλι κομπίνα ετοιμάζεται, αλλά κανείς εδώ δεν μιλάει. Στελέχη της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ προτείνουν να αυξηθούν τα τιμολόγια του νερού, για να ανέβουν τα κέρδη των εταιρειών και να «τσιμπήσουν» οι μετοχές τους και να βγάλουν λεφτά.

Δούκας και Μπακογιάννης παραχώρησαν δωρεάν έναν ολόκληρο όροφο του Φρουραρχείου Αθηνών και επιπλέον χώρους άνω των 700 τ.μ. στην ΜΚΟ Solidarity Now. Δεν το έδωσε σε φτωχούς, άστεγους, σε ανθρώπους που δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίναι. Ποιοι είναι αυτοί; Είναι παράρτημα του Open Society Foundation του Σόρος. Ο όροφος του κτηρίου είχε ήδη παραχωρηθεί από το 2013 από τον κο Καμίνη, αλλά η ΜΚΟ όμως δεν πλήρωσε ποτέ λογαριασμούς κοινής ωφελείας, δηλ. ΔΕΗ, νερό, κοινόχρηστα! Ο κος Σόρος κάνει τις δουλείες του σε βάρος των Ελλήνων και σε βάρος κατατρεγμένων ανθρώπων. Και τώρα ο κος Δούκας παρατείνει την δωρεάν χρήση του χώρου για άλλα 5 χρόνια!

Εσείς εκεί στη ΝΔ δεν βλέπετε ότι ο πρωθυπουργός απεχθάνεται τη ΝΔ; Στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ βάλατε τον σημιτικό Σωτήρη Σέρμπο και τα βάλατε με καραμανλικούς ευρωβουλευτές. Πάντα κάποιος σημιτικός κρύβεται από πίσω από κάθε ενέργειά σας.

Ο κος Κασσελάκης συνάντησε προσφάτως στα βόρεια προάστια ολιγάρχες και Αμερικανούς αξιωματούχους και τους έδωσε γη και ύδωρ! Είναι αλήθεια ότι στην συζήτηση που έγινε ο κος Κασσελάκης αναφέρθηκε σε εμάς; Ναι ή όχι;

Βγαίνει η ΕΣΤΙΑ και δημοσιεύει άρθρο στο οποίο γίνεται αναφορά του κου Κασσελάκη, ο οποίος είχε πει: «Ήμουν οδηγός του κου Μητσοτάκη στη Ν.Υόρκη πριν γίνει πρωθυπουργός».

Εδώ κολλάει και το περίφημο «ανοίγεις Κασσελάκη και βγάζεις Μητσοτάκη».

Η τραγωδία είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ερώτηση για τα δικά μου τα φορολογικά, που είναι διαυγή! Και τώρα λούζεται την off shore του κου Κασσελάκη. Έχετε πρόεδρο κάποιον που δεν ξέρετε ποιος είναι και από πού ήρθε. Έχετε πρόεδρο κάποιον που είπε «φέρτε μου αντίπαλο», όταν του έφεραν τον αντίπαλο έβαλε τους συνέδρους να τον γιουχάρουν.

Εμείς μιλάμε πολιτικά. Ο κος Κασσελάκης άραγε θα αρθρώσει ποτέ πολιτικό λόγο; Θα πει κάτι για την Ουκρανία; Για την Αρμενία; Μήπως κάτι για τα Σκόπια; Για τον Μπελέρη; Έστω κάτι για την κατοχή της Κύπρου; Ή θα μας μιλάει μόνο για τον γάμο του;

Όλοι ζείτε στον φαντασιακό σας κόσμο. Εμείς ζούμε την άλλη, την λαϊκή πραγματικότητα. Στη ΝΔ έχετε κάνει πρόβατα τους Νέο-Έλληνες με τα ΜΜΕ και πιστεύετε ότι έχετε έναν στρατηγό που ο ίδιος νομίζει ότι είναι λιοντάρι. Εμείς πάλι θέλουμε τους Έλληνες να είναι λιοντάρια και να έχουν στην ηγεσία ένα λιοντάρι.