Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  1:40: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 17:40

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή για διάφορα επίκαιρα θέματα

Ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την επιτάχυνση και την ποιοτική αναβάθμιση της ποινικής δίκης - Εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου για την πρόληψη και την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας»

Μιλάμε για την Δικαιοσύνη; Για ποια δικαιοσύνη μιλάμε; Για την διορισμένη; Αν το Ανώτατο Δικαστήριο φρόντιζε, ώστε η απονομή δικαιοσύνης στη χώρα να γίνεται με το 1/10 της εντυπωσιακής ταχύτητας, με την οποία η πρόεδρός του συγκάλεσε την ολομέλεια, που εξέδωσε ένα ψήφισμα προκάτ, (κατά τη γνώμη μου) κατά του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, δεν θα είχαμε φτάσει στην πολιτική καταδίκη της χώρας.

Εδώ δικαστικοί, μετά την συνταξιοδότησή τους επιβραβεύονται με παχυλά αμειβόμενες θέσεις σε ανεξάρτητες αρχές από τις κυβερνήσεις.

Η εισαγγελική λειτουργός της χώρας αντιμετώπισε τη δικαιολογημένη οργή της μάνας θύματος στην τραγωδία των Τεμπών με αδιανόητα λόγια υποτιθέμενης παρηγοριάς: «συμβαίνουν αυτά, πήγαινε στην Εκκλησία να ανάψεις κερί»

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να παίρνουν τα funds τα σπίτια των Ελλήνων μέσα σε 8 μέρες.

Συγγενείς, αδέλφια, γυναίκες δικαστικών διορίζονται με επετηρίδα.

Για ποια δικαιοσύνη μιλάμε, όταν 19χρονη από την Ηλιούπολη, που έπεσε θύμα trafficking από τα 16 χρόνια της, σήμερα διώκεται επειδή, λέει, δεν είχε χαρτιά  πόρνης;

Για ποια δικαιοσύνη μιλάμε; Γι’ αυτήν που νομοθετείτε για να ξεπλύνετε εγκλήματα; Εσείς είπατε ότι «Διευθυντές φυλακών έλεγαν πως αν ήξεραν οι πολίτες τι καθάρματα αποφυλακίστηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου, δεν θα έβγαιναν από τα σπίτια τους».

Κε. Φλωρίδη, νομοθετείτε κατά παραγγελία; Δεν το περίμενα από εσάς. Ελπίζω να πρόκειται για ατυχή σύμπτωση, γιατί σήμερα κάνατε κάτι ύποπτο. Υπήρξαν δημοσιεύματα (δείχνει δημοσίευμα από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ), που ήθελαν 3 εταιρείες έτοιμες να καταγγείλουν κυβερνητικό στέλεχος για μίζες. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι 2 ήταν κατασκευαστικές και η μία ήταν εταιρεία όπλων. Η μία από τις 2 κατασκευαστικές ασχολείται παράλληλα με ιατρικά μηχανήματα. Και ξαφνικά βλέπω το ν/σ του κου. Φλωρίδη για τις εταιρικές μίζες, το οποίο προβλέπει τεράστια πρόστιμα, ακόμα και λουκέτο, σε εταιρείες που δίνουν μίζες.

Προσέξτε τώρα τι περιπτώσεις φωτογραφίζονται: κατασκευαστικές εταιρείες, εταιρείες όπλων, εταιρείες ιατρικών μηχανημάτων. Μιλάμε για δημοσιεύματα που δεν διαψεύστηκαν ποτέ! Ποιους θέλετε να φιμώσετε; Ποιους πάτε να καλύψετε; (δείχνει απόσπασμα από το ν/σ) Ορίστε, άρθρα 132, 133, 134, 135, 136. Και θα σας πω ότι οι εταιρείες είναι από το Βορρά. Εγώ θα πάω στον εισαγγελέα. Είδαμε τους εισαγγελείς σας πώς ξεπλένουν τους πάντες. Φυλακίστηκε κανείς για τη Novartis ή για την Siemens; Μόνο ο Τσοχατζόπουλος πήγε φυλακή.

Η ψήφιση του ν/σ για τους γάμου των ΛΟΑΤΚΙ απέδειξε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη δεδηλωμένη. Από τους 158 βουλευτές της ΝΔ, 107 ψήφισαν υπέρ, 31 απείχαν και 20 καταψήφισαν. Ο κος. Μητσοτάκης ηττήθηκε σε ένα προσωπικό ν/σ, διότι αν δεν είχε τα δεκανίκια που λέγονται ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περνούσε! Είστε κυβέρνηση μειοψηφίας. Η Ελλάδα δεν έχει κυβέρνηση, έχει κυβερνώσα βουλή ψευτο-δεξιών και ψευτο-αριστερών.

Και αφού ψηφίσατε το ν/σ – έκτρωμα, όλοι μαζί παρέα το γιορτάσατε! Πρώτη φορά είδα ΠτΔ να πηγαίνει να διασκεδάσει με τους κ.κ. Σκέρτσο, Πατέλη, Ντόρα Μπακογιάννη, Ζέτα Μακρή και μέλη των ΛΟΑΤΚ+ στο WINE BAR "BY THE GLASS", για να γιορτάσουν την ψήφιση του ν/σ για το γάμο των ομοφυλοφίλων! Ξέρετε τι γίνατε; Γίνατε ταλιμπάν του ΛΟΑΤΚΙσμού. Δεν το λέω εγώ, το λέει ο Αλέξης Παπαχελάς: «Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό διακρίνει κανείς και κάτι άλλο. Τη μεγάλη ζημιά που έχει γίνει με την υπερβολική πολιτική ορθότητα, που έχει ισοπεδώσει κάθε λογική. Συναντά κανείς μετριοπαθείς ανθρώπους, που είχαν ψηφίσει και τα δύο κόμματα, οι οποίοι είναι κυριολεκτικά «στα κάγκελα» με τις υπερβολές και την ημι-φασιστική νοοτροπία των Ταλιμπάν της Woke κουλτούρας». Η ΝΔ έγινε ταλιμπάν του ΛΟΑΤΚΙσμού μαζί με τους υπόλοιπους ταλιμπάν εδώ μέσα.

Και ως ταλιμπάν του ΛΟΑΤΚΙσμού έχετε επιστρατεύσει τα ΜΜΕ και τις πρωινές εκπομπές και διαφημίζουν ένα θέμα που δεν είναι μείζονος σημασίας. Ο παγκοσμίου φήμης θρησκειολόγος κος. Λιάγκας, βρήκε έναν ιερέα από τα Κύθηρα για να ασχοληθεί. Είτε τους αρέσει είτε δεν τους αρέσει, η Εκκλησία έχει κανόνες. Τα του οίκου της η ίδια τα αποφασίζει. Θέλει ανάθεμα; Λέει ανάθεμα. Θέλει αφορισμό; Λέει αφορισμό. Αυτοί είναι οι ιεροί κανόνες. Και αν δεν τα ξέρει ο κος Λιάγκας να πάει να τα μάθει στο σημιτικό ΠΑΣΟΚ.

Η Ελληνική Λύση δεσμεύεται απέναντι στους Έλληνες ορθοδόξους χριστιανούς, ότι θα καταργήσει άμεσα το νόμο για τους γάμους των ΛΟΑΤΚΙ.

Πραγματικά με την εξεταστική για τα Τέμπη δεν περίμενα τίποτα. Εσείς στη ΝΔ το μόνο που θέλατε ήταν να ξεπλύνετε το έγκλημα. Για εμάς το αίμα είναι ακόμα ζεστό. Εμείς δεν θα ξεπλύνουμε τα εγκλήματά σας. Θα πάμε στην ιστορία όσο πιο μακριά γίνεται και οι υπαίτιοι θα μπουν στην φυλακή.

Ο πρωθυπουργός στηρίζει τους αγρότες, αλλά τους στηρίζει θεωρητικά. Γιατί από τα 86 δισ. ευρώ που πήραμε για την οικονομία από το Ταμείο Ανάκαμψης, στον αγροτικό τομέα θα πάνε μόνο 300 εκατ. ευρώ! 12 δις σε ΑΠΕ, και σε λίγο καιρό θα πάμε στα 22 δις. ευρώ.

Ένα πράγμα θα πω στους αγρότες: Δεν κάνεις συμφωνία με τον δολοφόνο σου. Η ΝΔ δολοφόνησε τους αγρότες με την ΚΑΠ. Φώναζα από το 2019 και για τους αγρότες και για τα Τέμπη και εσείς όλοι εδώ μέσα γελούσατε.  

Σκοτώνετε όμως και την παράκτια αλιεία. Επιτέλους κε. Υπουργέ των Οικονομικών δώστε αναστολή στην υποχρέωση στο τέλος επιτηδεύματος.

Παραδίδετε τη χώρα σε ολιγάρχες και σε εταιρείες. Και αναφέρομαι στην CVC. Εδώ πρόκειται για διαπλοκή με το Μέγαρο Μαξίμου. Η εταιρεία αυτή έχει ήδη στην κατοχή της τη WIND, νοσοκομεία, SUPER MARKET, τη ΔΕΗ, Διαγνωστικά κέντρα, τη ΔΕΛΤΑ, ιδιωτικά πανεπιστήμια. Τώρα θέλει τον ΟΤΕ και θέλει και τηλεοπτικό κανάλι. Ο ορισμός της διαπλοκής κυβέρνησης και ολιγαρχών. Αυτό είναι η CVC.

Σκοτώνετε την υγεία. Έχω εδώ τον τιμοκατάλογο του Ά. Γεωργιάδη για τις χειρουργικές επεμβάσεις. Οι τιμές ξεκινούν από 300 ευρώ και φθάνουν τα 2.000 ευρώ! Λες και πρόκειται για χασαποταβέρνα. Την ίδια ώρα σε αναμονή για χειρουργείο βρίσκονται 102.634 ασθενείς. Και ποιος τα έκανε όλα αυτά; Έχετε τον ολετήρα, που λέγεται Άδωνις Γεωργιάδης. Όμως κύριοι, η υγεία είναι αγαθό. Δεν είναι προϊόν.

Εν τω μεταξύ, πρωταθλήτρια στις αναμονές χειρουργείων είναι η Βόρεια Ελλάδα. Η Βόρεια Ελλάδα δεν είναι μόνον πολιτικά απομονωμένη, αφού ο κος. Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε έναν άξιο Βορειο-Ελλαδίτη να τον κάνει υπουργό, είναι και πρωταθλήτρια στις αναμονές χειρουργείων, όπως γράφει ο φιλοκυβερνητικός τύπος. Η Βόρεια Ελλάδα είναι γενικώς απομονωμένη.

Και οι Έλληνες πληρώνουν εδώ και χρόνια και ξαφνικά αυξάνονται οι εισφορές. Μία ερώτηση θα ήθελα να κάνω: Γιατί δεν πληρώνουν οι λαθρομετανάστες; Αυτό δεν είναι ρατσισμός έναντι των Ελλήνων; Δηλ. αυτοί που ήρθαν παράνομα τα έχουν όλα δωρεάν και ο Έλληνας πληρώνει!

Είστε αποτυχημένοι! Ως παράδειγμα θα σας φέρω το γεγονός ότι στο Ταμείο Ανάκαμψης η κυβέρνηση ενέταξε μόνο 4 μηχανήματα ακτινοθεραπείας για όλη την χώρα, την ώρα που η Ιταλία ενέταξε 60 μηχανήματα και η Ισπανία 80!! Αυτοί αγαπούν περισσότερο τους Ισπανούς και τους Ιταλούς παρά η ΝΔ τους Έλληνες.

Κύριε Γεωργιάδη, είστε μακράν ο καλύτερος υπουργός υγείας που πέρασε ποτέ από τη χώρα. Αρκεί να σας πω ότι από 1ης Μαρτίου οι μη μισθωτοί με οφειλές στον ΕΦΚΑ θα είναι ανασφάλιστοι!! Θα πεθαίνουν στις καρότσες οι άνθρωποι! Καλά δεν υπάρχει λίγη ντροπή εδώ μέσα. Έτσι νομοθετείτε;

Είστε σε σύγχυση. Πήγαν βουλευτές της κυβέρνησης Αγαπηδάκη, Δοξιάδης, Τατσόπουλος, το αφάν γκατέ της ΝΔ, να διαμαρτυρηθούν για τον Ναβάλνι έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας και όχι έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας, ούτε έξω από την πρεσβεία της Αλβανίας, για τον Μπελέρη. Προφανώς η Τουρκία έχει σταματήσει να μας απειλεί, τα τουρκικά στρατεύματα έχουν αποχωρήσει από τον Κύπρο, οι Τούρκοι ψαράδες έχουν σταματήσει να ψαρεύουν στο Αιγαίο! Αλλά τι λέω; Εδώ ο υπουργός είπε ότι υπάρχει τουρκικό κράτος με εισαγωγικά! Στην Κύπρο γίνεται χαμός με την δήλωση αυτή. Εσείς δεν κάνετε τίποτα.

Εδώ όλα τα κράτη στην Ευρώπη προσκυνούν το Αζερμπαϊτζάν. Ίσως επειδή έχει φυσικό αέριο. Χθες ο Τατάρ ανακοίνωσε ότι θα αναγνωρίσει ως κράτος την κατεχόμενη Κύπρο. Περιμένω από τον κο. Τασούλα μια κίνηση. Εσείς, έχετε κάνει ακόμα και ομάδα φιλίας με το Αζερμπαϊτζάν. Τώρα τέλος η ομάδα φιλίας!

Εδώ όλοι ψηφίσατε στην βουλή χθες για να γίνει η Τουρκία μέλος του ΙΜΟ. Η Τουρκία, η οποία δεν αναγνωρίζει την κυπριακή σημαία στα λιμάνια! Και το ψηφίσατε εσείς χθες. Ακόμα και οι δήθεν πατριώτες. Τι είδους πατριωτισμός είναι αυτός;; 

Ο Έλληνας είναι διχασμένος. Περιμένει λύση στα προβλήματά του από τον Μητσοτάκη, από τον Ανδρουλάκη, από τον Κασσελάκη. Για τον πρωθυπουργό όλοι γνωρίζουμε ότι υπηρετεί τους ολιγάρχες. Οι άλλοι;

Εμείς δεν υιοθετήσαμε ποτέ δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο κος. Ανδρουλάκης είχε συναντήσεις με εκδότες στα Βόρεια Προάστια όταν έκανε προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Εσείς εκτοξεύετε συνεχώς ύβρεις και λάσπη. Εμείς δεν υιοθετούμε τα δημοσιεύματα που αφήνουν υπονοούμενα για τον κο. Ανδρουλάκη. Δηλ. για την συμμετοχή του σε επιτροπές της ΕΕ ως Ευρωβουλευτής. Αυτή είναι η ποιοτική μας διαφορά. Εμείς δεν υιοθετήσαμε ποτέ δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο κος. Ανδρουλάκης είχε συμμετοχή σε αρκετές επιτροπές της ΕΕ ως ευρωβουλευτής. Ούτε υιοθετήσαμε ότι ο κος. Ανδρουλάκης ήταν μέλος στην Επιτροπή για το Σκάνδαλο VOLKSWAGEN (η ΝΔ το κάλυψε), ούτε ότι μετείχε στην Επιτροπή για την Διασφάλιση της Ποιότητας και τις Προδιαγραφές ISO σε τρόφιμα, ούτε ότι μετείχε στην Επιτροπή για την Πολιτική των Χωρών της Λατινικής Αμερικής, ούτε ότι μετείχε στην Επιτροπή για την Οικονομία των Χωρών του Νότου της ΕΕ.

Επίσης ποτέ δεν υιοθετήσαμε τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στον κο. Κασσελάκη και τις κρυφές συναντήσεις με ολιγάρχες. Ούτε υιοθετήσαμε τα δημοσιεύματα ότι πριν 5 μέρες, παρευρέθη στην εβδομαδιαία σύναξη (σε στενό κύκλο) πρώην υπουργών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, CEO μεγάλων εταιρειών, νυν προέδρων τραπεζών, προέδρων ΔΣ καναλιών και στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων.

Επικρατεί τρόμος στο σύστημα. Τώρα μέσα στον πανικό τους θέλουν να επαναφέρουν εκείνον που έσκισε τα μνημόνια. Γιατί; Γιατί καλπάζει η Ελληνική Λύση.

Απευθυνόμαστε στους Έλληνες και τους λέμε: Έλληνες, επιτίθενται στα δικαιώματά σας για στέγη, για παιδεία, για υγεία, για τα εθνικά θέματα. Έλληνες, μην μένετε απαθείς. Στις ευρωεκλογές στείλτε το μήνυμα της αντεπίθεσης.

Εμείς το ξαναλέμε όπως το έλεγε Αριστοτέλης: «η ανοχή και η απάθεια είναι οι τελευταίες αρετές μιας κοινωνίας που πεθαίνει». Εμείς θα αναστήσουμε την κοινωνία, θα αναστήσουμε τους Έλληνες, για την κοινωνία και τους Έλληνες.