Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  4:40: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 12:26

Ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή για διάφορα επίκαιρα θέματα

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων και άλλες διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης».

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι ως Ελληνική Λύση έχουμε υποβάλει αίτημα για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στην βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τα αγροτικά. Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να το αγνοήσει.

Καταγγέλλω την κυβέρνηση ότι ασκείτε προσωπική αγροτική πολιτική. Παράδειγμα, όπως έχουν καταγγείλει αγρότες, υπουργοί, μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ, ξόδεψαν πάνω από 1 δις. ευρώ για γαλάζιους αγρότες. Τα χρήματα δόθηκαν σε ανύπαρκτα ΑΦΜ, σε ανύπαρκτες χορτολιβαδικές εκτάσεις, σε ανθρώπους που δήλωναν ανύπαρκτα χωράφια στη Μύκονο, στη Νίσυρο, στη Σαντορίνη. Κρατικές και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις χωρίς να πληρούν κανένα κριτήριο. Υπάρχει ένας κύριος με το ψευδώνυμο Φραπές που έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση. Αναφέρομαι σε επώνυμη καταγγελία από αγρότη. Σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτός ο κύριος είναι κουμπάρος 2 υπουργών. Στρατολογούνται διάφοροι ως μπροστινοί, παραγωγοί μαϊμού και κανονικοί, εργάτες γης από Πακιστάν, Μπαγκλαντές κλπ. Αυτούς τους ανθρώπους εισάγουν σε κομπίνες εικονικών βοσκοτόπων σε όλη την Ελλάδα. Αυτός που τους μαζεύει παίρνει προμήθεια 50% από αυτές τις επιδοτήσεις μαϊμού ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Είναι ή δεν είναι έτσι; Είναι αλήθεια ότι υπάρχει usb με 6.000 ονόματα;;

Τι υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός στους αγρότες: «αποτελεί προτεραιότητα για εμάς να στηρίξουμε την ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα και το αγροτικό εισόδημα. Και γι’ αυτό θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού, για να μειώσουμε τους παράγοντες κόστους της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής». Όταν ο πρωθυπουργός αναφέρεται στα πλατιά λαϊκά στρώματα ξύνει τον πάτο του βαρελιού. Όταν αναφέρεται στους ολιγάρχες το βαρέλι είναι γεμάτο!

Μα δεν χρειάζεται να ξύσει κανένα πάτο κανενός βαρελιού. Θα αρκούσε απλώς να μην κάνει λάθος στην διαπραγμάτευση της ΚΑΠ, αφαιρώντας 240 εκατ. ευρώ ετήσιες άμεσες επιδοτήσεις από τους αγρότες. Εκτός αυτού μπορεί να περιορίσει την ασυδοσία των τραπεζών, που ληστεύουν τους πάντες, να φορολογήσει τα υπερκέρδη τους (3,2 δις το 2022 και περί τα 4 δις το 2023) και να μην επιτρέπει στους παραγωγούς ενέργειας να κερδίζουν τεράστια ποσά σε βάρος των πολιτών (μόνον η ΔΕΗ θα έχει κέρδη περί το 1 δις). Θα μπορούσε επίσης να καταπολεμήσει τα καρτέλ και να σταματήσει το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ο πρωθυπουργός κοροϊδεύει τους αγρότες. Δόθηκαν 2 διαφορετικά ραντεβού. Στο πρώτο θα δει συνολικά τους συνδικαλιστές και στο δεύτερο κάποιον αγρότη – συνδικαλιστή μόνο του. Κάποιος γαλάζιος θα είναι! Και τώρα ευελπιστεί ότι σε 1 ώρα θα λύσει όσα δεν έλυσε σε 5 χρόνια. Εμείς λέμε στους αγρότες: δεσμοί που δεν λύνονται, κόβονται. Έρχονται ευρωεκλογές και θα απογοητευτείτε οικτρά στην κυβέρνηση.

Τι έχει κάνει η Ελληνική Λύση; Εμείς σε επίπεδο ΕΕ αναλάβαμε 12 πρωτοβουλίες που όμως δεν έπαιξαν ποτέ στα ΜΜΕ που ελέγχετε εσείς! Αναλάβαμε πρωτοβουλία για τους κινδύνους για την υγεία των αγροτών που σχετίζονται με το επάγγελμά τους. Για τους δασμούς που έπληξαν το ελληνικό ροδάκινο, αφού αυτό είχε αποκλειστεί από τη ρωσική αγορά λόγω του εμπορικού πολέμου, ενώ αντίθετα εκεί οι Τούρκοι ξεπούλησαν! Για τους ελέγχους που δεν γίνονται στα ελληνικά τελωνεία! Βρήκαμε πόρους από την ΕΕ που δεν παίρνει η κυβέρνηση, προκειμένου αυτοί οι έλεγχοι να εκτελούνται σωστά. Μιλήσαμε για πρωτότυπα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών, όπως η ανάπτυξη της αιγοτροφίας και η φύτευση με τροφοδάση. Κάναμε παρεμβάσεις για τη φέτα, το ελαιόλαδο, τα εσπεριδοειδή, αγωνιστήκαμε για την ελληνική κινόα, την ελληνική αλόε βέρα και τον κρόκο Κοζάνης. Καταγγείλαμε την απαράδεκτη γραφειοκρατία του ΟΠΕΚΕΠΕ, πέρα από την αφερεγγυότητα και τις αστείες πληρωμές. Καταγγείλαμε την ιδιωτικοποίηση του νερού και ιδίως της αγροτικής άρδευσης, από την κυβέρνηση με αδιαφανή τρόπο. Με παρέμβασή μας αυξήθηκαν οι εξαγωγές οίνου στις ΗΠΑ, επιτυγχάνοντας χαλάρωση των Αμερικανικών εμπορικών μέτρων. Πετύχαμε την αντιμετώπιση της παράνομης εισαγωγής και εμπορίας φέτας εκτός Ελλάδος. Ανακαλύψαμε, μάλιστα, ότι κάθε χώρα διεθνώς μπορεί να αποκαλεί τα προϊόντα της ελληνικά, καθώς η Ελλάδα δεν έχει κατοχυρώσει τον όρο «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ», ό,τι για παράδειγμα γίνεται με το ελληνικό γιαούρτι.

Οι αγρότες κατήγγειλαν στο ΟΡΕΝ ότι υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ ενέκρινε προεκλογικά και πήραν αποζημιώσεις συγκεκριμένες περιοχές, που επλήγησαν σε Γιαννιτσά, Ημαθία, Πέλλα, χωρίς όμως να γίνει πρώτα έλεγχος και όταν οι υπόλοιποι αγρότες δεν έχουν πάρει μέχρι τώρα ούτε ένα ευρώ! Στις περιοχές αυτές, εκλέγεται ο συγκριμένος βουλευτής της ΝΔ. Δηλ. ο βουλευτής δίνει χρήματα στους δικούς του και οι άλλοι πεινούν; Υπάρχει βουλευτής που ξεμπλόκαρε ΑΦΜ αγρότη στη Νίσυρο που καλλιεργεί, λέει, ρόκα στο βουνό! Στο βουνό που δεν φυτρώνει ούτε πέτρα!

Θέλετε προτάσεις για τους αγρότες; Τρία εκατ. τόνοι υπολειμματικής βιομάζας από αγροτο-κτηνοτροφικά απόβλητα παραμένουν αναξιοποίητοι ενεργειακά! Αυτοί θα μπορούσαν να καλύψουν το 20% των ενεργειακών αναγκών της χώρας και ταυτόχρονα αγρότες και κτηνοτρόφοι θα μπορούσαν να αυξήσουν τα έσοδά τους, πουλώντας τα οργανικά υπολείμματα σε παραγωγούς ρεύματος! Κάθε χρόνο η χώρα μας χάνει 450 εκατ. ευρώ από τις εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου, ποσό που αντιστοιχεί στην παραγωγή εγχώριων βιοκαυσίμων, για την κάλυψη της αγροτικής ενεργειακής ζήτησης! Στην Ελλάδα η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από βιοκαύσιμα είναι μικρότερη του 1% της συνολικής εθνικής ζήτησης. Αλλά βέβαια εσείς δεν θέλετε τέτοιες λύσεις. Εσείς θέλετε να στηθούν παντού ανεμογεννήτριες. Εσείς δεν θέλετε να κάνουμε εξορύξεις και έτσι τα καύσιμα είναι πανάκριβα.

Έχω κουραστεί να ακούω ότι ο αγρότης δεν γίνεται να έχει αφορολόγητο πετρέλαιο. Όμως ο εφοπλιστής μπορεί να έχει αφορολόγητο πετρέλαιο. Το αντέχει το δημοσιονομικό ταμείο. Ο αγρότης δεν μπορεί να έχει κατώτερες εγγυημένες τιμές. Ο πάροχος ενέργειας όμως και ο εργολάβος μπορούν να έχουν κατώτερα εγγυημένα κέρδη. Αυτό είναι κράτος μη δίκαιης συμπεριφοράς γιατί εξυπηρετείτε μόνον τους εφοπλιστές.

Έλληνες εφοπλιστές! Βγήκαν τα κανάλια και είπαν ότι κτυπήθηκε ελληνικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα. Ελληνικό πλοίο, που έχει 100% ξένο πλήρωμα, είναι υπό ξένη σημαία, έχει ξένη εξωχώρια έδρα, γραφεία στο Λονδίνο και το μόνο ελληνικό που έχει είναι ο εφοπλιστής ιδιοκτήτης του!

Φτάσαμε εδώ και φταίτε όλοι! Και ξέρετε γιατί; Πείτε μας ποιος ψήφισε στην ευρωβουλή προκειμένου να μειωθεί η παραγωγή; ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ! Ποιος ψήφισε για να μειωθεί η κτηνοτροφική παραγωγή; ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ! Ποιος ψήφισε για να μειωθεί η αλιευτική και η μελισσοκομική παραγωγή; ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ!

Ξέρετε ότι στη Γερμανία, ο υπουργός γεωργίας ανακοίνωσε σχέδιο, για την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρέας από τον επόμενο μήνα. Ορίστε το δημοσίευμα στον γερμανικό τύπο (δείχνει φωτο)!

Ποιος ψήφισε για να αντικαταστήσουμε την τροφή με σκουλήκια. Πείτε της αλήθεια στους αγρότες. Πείτε τους ότι αυτή η απόφαση σημαίνει ότι τους τελειώνετε τους αγρότες. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ! Ποιος ψήφισε ώστε η Τουρκία να φέρνει ανεξέλεγκτα μέλι στην Ελλάδα μη επιβάλλοντας δασμούς; ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ! Ποιος ψήφισε ώστε να μην γίνονται πραγματικοί ποιοτικοί έλεγχοι στα σύνορα για το γάλα; ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ!

Σε ό,τι αφορά στις τράπεζες, θα ήθελα να ρωτήσω τους βουλευτές τι έρχεστε να κάνετε; Γιατί έρχεστε, δεν μπορώ να καταλάβω. Αφού δεν μπορείτε να πείτε ονόματα και να υπερασπιστείτε τον ελληνικό λαό και όσους χάνουν τα σπίτια τους.

Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες υπέγραψαν συμβάσεις πώλησης και μεταβίβασης επιχειρηματικών απαιτήσεων, προς εταιρείες ειδικού σκοπού με έδρα την Ιρλανδία, όπου πούλησαν ενυπόθηκα δάνεια των σπιτιών των Ελλήνων. Οι εταιρείες αυτές τα τιτλοποιούν και τα παίζουν στο χρηματιστήριο. Ψάξαμε να βρούμε τις εταιρείες στην Ιρλανδία και είναι ανύπαρκτες. Είναι εταιρείες – φαντάσματα! Ορίστε καταθέτω στα πρακτικά τις συμβάσεις με τις εταιρείες; Οι εταιρείες αυτές σύμφωνα με την ΑΑΔΕ οφείλουν να έχουν ΑΦΜ. Πώς θα προστατευτεί ο Έλληνας; Όλα τα προηγούμενα χρόνια όταν φωνάζαμε για την αρπαγή των περιουσιών των Ελλήνων από τα κοράκια μας λέγατε υπερβολικούς. Λέγατε σιγά μην πάρουν τα σπίτια και τι θα τα κάνουν οι ξένοι τα σπίτια των Ελλήνων. Σήμερα αποδεικνύεται πως πήραν τα δάνεια, τα μόχλευσαν, τα έκαναν τίτλους και τώρα τζογάρουν στο χρηματιστήριο! Ακούστε ποιοι είναι αυτοί:

-PHOENIX MEZZ – ιδρύθηκε το 2022 – αφορά τιτλοποιήσεις phoenix και vega της Τράπεζας Πειραιώς, ύψους 7 δις.

Μέτοχοι: ΤΧΣ 27%, John Paulson 18,62%, Αριστοτέλης Μιστακίδης 5,638 (με προσωπική περιουσία 3 δις. ο ιθύνων νους της glencore, έχει πακέτο μετοχών της Πειραιώς)

Τα ΔΣ απαρτίζονται από Κύπριους δικηγόρους, έχουν διεύθυνση Βασιλίσσης Φρειδερίκης 33 στη Λευκωσία.

-SUNRISE MEZA – ιδρύθηκε το 2022 και αφορά στις τιτλοποιήσεις sunrise 1 (2 δις) και 2 (2,7 δις) της Τράπεζας Πειραιώς.

Μέτοχοι: ΤΧΣ 27%, John Paulson 18,62%, Helicon 9,98% (ιταλο-ιρλανδικό fund που κατεχει το 5%  στη ΔΕΗ), Schooner Capital 5,5%

-GALAXY MEZZ – ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2022, αφορά στις τιτλοποιήσεις από την Alpha Bank, Galaxy (10,8 δις.), Cosmos (3 δις.)

Μέτοχοι: Schooner Capital 15,32%, ΤΧΣ 8,99%, John Paulson 5,61% (μεγαλο-επενδυτής με ένα πορτοφόλιο που εκτείνεται από επενδύσεις σε εταιρείες βιοτεχνολογίας έως media. Στην Ελλάδα έγινε γνωστός από την επένδυση στην Τράπεζα Πειραιώς), Reggeborgh 5,55%

Όλοι αυτοί σορτάρουν, έκαναν τα σπίτια των Ελλήνων τίτλους και παίζουν στο χρηματιστήριο. Φούσκα είναι. Θα σκάσει κάποια στιγμή. Και τα σπίτια παίρνουν και τζογάρουν τιτλοποιώντας τα στο χρηματιστήριο και ΑΦΜ δεν έχουν! Δεν έχουν ΑΦΜ! Όταν επιβάλλετε να έχουν ΑΦΜ ακόμα και τα νεογέννητα. Φοροδιαφεύγουν νόμιμα, όταν κυνηγάτε όλους τους Έλληνες ως κυνηγοί κεφαλών. Γι’ αυτό λέω ότι είστε Νέα Σημιτοκρατία. Κάνετε ότι έκανε και ο Σημίτης. Πετύχατε αυτές οι εταιρείες να φοροδιαφεύγουν νόμιμα, να παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων και να θησαυρίζουν. 

Πείτε μας η ΑΑΔΕ, έχει μια ιστοσελίδα και έχει διαφήμιση μιας εταιρείας μηχανημάτων POS!!! Και τώρα η κυβέρνηση επιβάλλει σε όλους τους επιχειρηματίες να πάρουν POS!!

Όμως εκτός από όλα αυτά, λέτε συνεχώς ψέμματα. Παράδειγμα το σύστημα συναλλαγών IRIS. Γι’ αυτό το σύστημα ο κος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ είχε πει: «η υπηρεσία IRIS είναι μια  υπηρεσία, η οποία υπάρχει, λειτουργεί σήμερα, σας δίνει τη δυνατότητα να διακινείτε ποσά έως 500 ευρώ / ημέρα, χωρίς καμμία τραπεζική προμήθεια». Επίσης, ο κος  Χατζηδάκης από το βήμα της βουλής είχε πει: «τι είναι το σύστημα IRIS; Είναι ένα σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών χωρίς προμήθειες, ώστε όποιος θέλει να συναλλάσσεται μαζί του χωρίς προμήθειες». Τι έγινε τελικά σήμερα; Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ στις 22/1/2024 αναφέρεται: «πλέον η επιβάρυνση για τον ελεύθερο επαγγελματία μέσω της  υπηρεσίας IRIS, όπως προκύπτει από τα νέα τιμολόγια που ανακοινώνουν οι μία μετά την άλλη οι τράπεζες, είναι μεταξύ 0,5% και 1%, επί του τζίρου της συναλλαγής». Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος σας είπε χαρακτηριστικά: «είχατε άγνοια για τις χρεώσεις που θα επέβαλαν στις συναλλαγές με το σύστημα IRIS οι τράπεζες ή γνωρίζατε τα πάντα και λέγατε συνειδητά ψέμματα;».

Θα ήθελαν επίσης να αναφερθώ στο θέμα του σαμποτάζ στον server στο Πανεπιστήμιο. Αυτό είναι κατάλυση του κράτους. Φτιάξατε ένα κράτος – παρωδία. Αν στους υπεύθυνους του σαμποτάζ που έγινε στον server του πανεπιστημίου, λέγαμε να πάνε να τον κάνουν σε Τούρκους θα έλεγαν όχι! Και μετά μας μιλάτε για ιδιωτικά πανεπιστήμια. Μα υπάρχει απόφαση του ΣτΕ κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Σύμφωνα με το ΣτΕ ο χαρακτήρας της ανώτατης εκπαίδευσης είναι μόνον ελληνικός και μόνον δημόσιος. Δηλαδή τι έρχεστε να κάνετε εσείς; Πάτε να νομοθετήσετε υπέρ της παρανομίας;

Κλείνοντας θα ήθελα να πάμε και στο θέμα του γάμου των ομοφυλόφιλων και να σας πω ότι δεν υπάρχει καμμία νομική δέσμευση – υποχρέωση της χώρας μας να νομοθετήσει και να θεσμοθετήσει γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Το ίδιο το ευρωπαϊκό δικαστήριο των δικαιωμάτων του ανθρώπου δεν θεωρεί ότι η μη θεσμοθέτηση γάμου μεταξύ ομόφυλων αποτελεί παραβίαση ανθρωπίνου δικαιώματος. Επίσης η απόφαση 1428 του 2017 του Αρείου Πάγου καθιστά σαφές ότι δεν υπάρχει καμμία νομική δέσμευση – υποχρέωση της χώρας μας. Γιατί το κάνετε αυτό; Γιατί διχάζετε τους Έλληνες; Εμείς ζητήσαμε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία και κάθε βουλευτής θα έπρεπε να θέλει να γίνει, γιατί ο βουλευτής θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος για το «ναι» ή το «όχι» που θα πει. Γιατί κρύβεστε πίσω από τα τεχνάσματα του πρωθυπουργού;

Αναφορικά με το αίτημα του κου Μπιμπίλα, να αποκαλύψει η Εκκλησία πόσοι ιερείς είναι ομοφυλόφιλοι, θα ήθελα να τον ρωτήσω γιατί δεν ζήτησε να πουν και πόσοι βουλευτές είναι ομοφυλόφιλοι; Γιατί; Διότι οι βουλευτές δεν πρέπει να ψηφίζουν για ίδιον όφελος ούτε για τις προσωπικές τους επιθυμίες, διότι έτσι φτιάχνεται διαπλοκή προσωπικών συμφερόντων με νομοθέτηση. Αν εγώ είμαι ολιγάρχης, εφοπλιστής και ψηφίσω μαζί με όλους εδώ μέσα ατέλεια για τους εφοπλιστές, αυτό είναι διαπλοκή.  

Άκουσα τον κο Καπουτζίδη, ερμηνεύοντας με τον δικό του τρόπο την Παλαιά Διαθήκη, ανέφερε ειρωνικά: «Λένε ότι ο Θεός έφτιαξε τον Αδάμ και την Εύα. Ήσουν εκεί να το δεις;». Θα μπορούσε να το πει αυτό για τον Μωάμεθ; Όχι! Και δεν είναι σωστό να το πει. Αυτό λοιπόν είναι ελληνοφοβία και ρατσισμός κατά των Ελλήνων.