Τρίτη, 30η Απριλίου 2024  12:49: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 14:49

Η νέα Διοίκηση στο Περιφερειακό Τμήμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Η νέα Διοίκηση του 10ου Περιφερειακού Τμήματος Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με αρμοδιότητα στους νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, που προέκυψε από τις εκλογές της 10ης Δεκεμβρίου 2023 συγκροτήθηκε σε σώμα στις 17 Ιανουαρίου 2024 και η σύνθεσή της έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Παππάς Γεώργιος

Αντιπρόεδρος: Τζιβγινίδης Στέλιος

Γεν. Γραμματέας: Βεργοπούλου Παρασκευή

Οικονομικός Επόπτης: Σταυρογιαννόπουλος Βασίλειος

Μέλη: Θεοδωρόπουλος Ηλίας, Λοτσάρης Κωνσταντίνος, Παππάς Σωτήριος

Ανακοίνωση του προεδρείου:

Κατά τη διάρκεια της τετραετίας 2019-2023, η διοίκηση του 10ου Περιφερειακού Τμήματος Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, ανέδειξε τον πολυδιάστατο ρόλο που πρέπει να υπηρετεί ο θεσμός, καθώς λειτούργησε ως οικονομικός σύμβουλος του κράτους αλλά και ως κοινωνικός φορέας με παρεμβατικότητα σε σημαντικά ζητήματα, ειδικά στην περίοδο της πανδημίας.

Τα τελευταία χρόνια ο θεσμός του Οικονομικού Επιμελητηρίου στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, απέκτησε εξωστρέφεια και δυναμισμό στις δράσεις του, προώθησε τη συνεργασία και τη συνεννόηση με άλλους φορείς της κοινωνίας και της οικονομίας, συμμετέχοντας σε δεκάδες ημερίδες και συνέδρια.

Κατέθεσε προτάσεις, έδωσε λύσεις και πάνω από όλα αγωνίστηκε και θωράκισε τα δικαιώματα των μελών του, μακριά από κάθε είδους σκοπιμότητες, διατηρώντας τον ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο χαρακτήρα του.

Αυτή η επιτυχημένη και δημιουργική θητεία ήταν αποτέλεσμα της διοίκησης που ασκήθηκε από τον Πρόεδρο Γιώργο Παππά, τον Αντιπρόεδρο Στ. Τζιβγινίδη, τη Γενική Γραμματέα Εύη Βεργοπούλου και τον Οικονομικό Επόπτη Κ. Καινούργιο (αντ’ αυτού, στη νέα διοίκηση θα συμμετέχει ο Βασίλης Σταυρογιαννόπουλος). Μιας διοίκησης που προέκυψε από τη συνεργασία δύο παρατάξεων, της Προοδευτικής Δημοκρατικής Συνεργασίας Οικονομολόγων (ΠΔΣΟ) και των Προοδευτικών Οικονομολόγων Ελλάδας (ΠΟΕ), σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι κανόνες του συστήματος κατανομής εδρών.

Οι δύο παρατάξεις, σεβόμενες τη λαϊκή εντολή που έλαβαν από τους ψηφοφόρους, ανανεώνουν τη συνεργασία τους και για την επόμενη τετραετία, με κοινό στόχο τη προάσπιση του κλάδου των Οικονομολόγων και γενικότερα των ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι δέχθηκαν πρόσφατα ένα ισχυρό και άδικο πλήγμα από τον νέο φορολογικό νόμο της κυβέρνησης. Συνεχίζουμε δημοκρατικά, προοδευτικά και δυναμικά, με σοβαρότητα και ευθύνη απέναντι στην επιστήμη μας και στην κοινωνία.

sinidisi.gr