Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  12:45: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 22:17

Πως λες ό,τι να ‘ναι με μια δημοσκόπηση, με τις κατάλληλες ερωτήσεις!

Όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Μarc, η πλειοψηφία συμφωνεί και με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και στην τεκνοθεσία (δηλαδή την υιοθεσία που δεν κάνει να την λέμε έτσι!), απλά διαφωνούν με την παρένθετη μητέρα.

Αν αυτό σας φαίνεται τελείως ανάποδο από όλα τα γκάλοπ που ξέρατε μέχρι σήμερα είναι γιατί… ακριβώς έτσι είναι! Μόνο που θέλει λίγο ψάξιμο…

Από τα επιμέρους στοιχεία της μέτρησης, προκύπτει ότι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του γάμου είναι οι αριστεροί και οι κεντροαριστεροί, οι γυναίκες και οι νεότερες ηλικίες, ενώ περισσότεροι επιφυλακτικοί είναι όσοι δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη πολιτική ταύτιση, οι δεξιοί, οι ψηφοφόροι των μικρότερων κομμάτων, οι πιο ηλικιωμένοι και οι άνδρες.

Προσέξτε τώρα, υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια τάσσεται το 52,9%, ενώ αντιτίθεται το 40,9%. Πλειοψηφία μεταξύ των συμφωνούντων είναι οι γυναίκες (61,9%), οι οπαδοί του ΚΚΕ (76%, το οποίο ΔΕΝ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο όμως!), όσοι είναι μεταξύ 65 και 64 ετών (55,9%) και οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως αριστεροί (82,1%). Μεγαλύτερη αντίθεση στην υιοθεσία εκφράζουν οι άνδρες (50,5%), οι νεότερες(!) ηλικίες (42,3%), οι υποστηρίζοντες μικρότερα κόμματα (56,1%) και όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους δεξιούς (54,3%).

Δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ για να δεις την παγίδα. Στο πρώτο ερώτημα είναι πιο αρνητικοί οι άνω των 60 ενώ στο ερώτημα αν οι ομόφυλοι πρέπει να έχουν παιδιά διαφωνούν πιο πολύ οι νέοι! Πως είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Αν κάνεις την σωστή ερώτηση με τον σωστό τρόπο, όλα μπορούν να συμβούν, ακόμη και κάτι που δεν το βλέπεις πουθενά στην κοινωνία.

Και οι επίμαχες ερωτήσεις έχουν ως εξής: 

1. “Θα συμφωνούσατε τα ομόφυλα ζευγάρια να έχουν την δυνατότητα υιοθεσίας παιδιών που ζουν σήμερα σε ιδρύματα, από το να παραμένουν τα παιδιά αυτά σε κάποιο ίδρυμα;”
2 .”Ο πολιτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών ισχύει στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την νομοθέτηση του πολιτικού γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και στην Ελλάδα;”

Δεν χρειάζεται να πούμε γιατί βγήκαν τα αποτελέσματα που “έπρεπε”, έτσι δεν είναι;

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Πως λες ό,τι να 'ναι με μια δημοσκόπηση, με τις κατάλληλες ερωτήσεις!

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 309 φορές