Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  4:13: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 09:30

Χαμάς: Πάνω από 60 νεκροί από ισραηλινά στρατιωτικά πλήγματα τη νύχτα στη Γάζα

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα ανέφερε νωρίς τη Δευτέρα ότι περισσότεροι από 60 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά στρατιωτικά πλήγματα σε όλη την επικράτεια κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Είπε ότι δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης σε αυτό που το γραφείο Μέσων Ενημέρωσης της μαχητικής οργάνωσης περιέγραψε ως “έντονα” ισραηλινά πλήγματα και βομβαρδισμούς πυροβολικού σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας.

Τα πλήγματα έπληξαν τις νότιες πόλεις Χαν Γιούνις και Ράφα, καθώς και περιοχές γύρω από την πόλη της Γάζας, ανέφερε το γραφείο Μέσων Ενημέρωσης. Είπε ότι δύο νοσοκομεία, ένα σχολείο θηλέων και “δεκάδες” σπίτια ήταν μεταξύ των στόχων.

Τα νοσοκομεία, που προστατεύονται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, έχουν πληγεί επανειλημμένα από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος. Ο ισραηλινός στρατός κατηγορεί τη Χαμάς ότι διαθέτει σήραγγες κάτω από τα νοσοκομεία και τα χρησιμοποιεί ως κέντρα διοίκησης, καθώς και ότι εκμεταλλεύεται γενικά τις μη στρατιωτικές υποδομές για να θωρακίσει τις δραστηριότητές της – κατηγορία που η ισλαμιστική οργάνωση αρνείται.

Το Ισραήλ ορκίστηκε να καταστρέψει τη Χαμάς και ξεκίνησε μια ανελέητη στρατιωτική εκστρατεία που έχει σκοτώσει τουλάχιστον 23.968 ανθρώπους στο παλαιστινιακό έδαφος, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Πηγή: AFP

Πηγή: ertnews.gr