Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  11:06: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2024 18:38

Ούτε ντροπή, ούτε τσίπα: Η κυβέρνηση καταθέτει ν/σ με το οποίο οι ομοφυλόφιλοι θα μπορούν να υιοθετούν παιδιά!

Η κυβέρνηση αποφάσισε εκτός από το εκτρωματικό νομοσχέδιο του γάμου των ομοφυλόφιλων να επιτρέψει και την υιοθεσία παιδιών από γκέι ζευγάρια, ανδρικά και γυναικεία, χωρίς καν επιστημονική μελέτη, η οποία να παρουσιάζει τις συνέπειες στον ψυχισμό των παιδιών απο μια τέτοια πράξη.

Ουσιαστικά, και κάνοντας καταχρηστική ερμηνεία ενός νόμου του 1946 που επιτρέπει την υιοθεσία παιδιού από έναν μόνο άνδρα (σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις έχει δοθεί έγκριση γι’ αυτό), «ανοίγει την πόρτα» ακόμη και στην παιδοφιλία, αφού κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι δεν είναι συγχρόνως και παιδόφιλο.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει την Τετάρτη στην ΕΡΤ, θα περιγράψει τους βασικούς άξονες του νομοθετήματος που θα έρθει το επόμενο διάστημα και το οποίο έχει ως κεντρική ιδέα στον πυρήνα του την επέκταση του δικαιώματος του πολιτικού γάμου για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια και τη συνακόλουθη επέκταση του δικαιώματος τεκνοθεσίας.

Όπως εξηγούν, όμως, αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, η εν λόγω ρύθμιση έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς ήδη ομοφυλόφιλα ζευγάρια που συμβιώνουν έχουν παιδιά, τα οποία, όμως, είναι «στον αέρα», αν συμβεί κάτι στον βιολογικό τους γονέα, καθώς ο/η σύντροφος του γονέα δεν μπορεί να αναγνωριστεί ως κηδεμόνας του.

Σημειωτέον, το δικαίωμα της υιοθεσίας σε μόνο άνδρα ισχύει στη χώρα μας από το 1946, έστω και αν οι δικλείδες ασφαλείας είναι αυστηρές και οι διαδικασίες κατά τεκμήριο αργές.

Υπό αυτό το πρίσμα, με βάση το νομοσχέδιο ένα ομοφυλόφιλα ζευγάρι θα μπορεί να υιοθετεί ένα παιδί από ίδρυμα, έστω και με τις δεδομένες αργές διαδικασίες, ενώ αν κάποιος εκ των δύο συζύγων έχει παιδί βιολογικά πριν τον πολιτικό γάμο, τότε ο/η σύζυγος θα μπορεί να το αναγνωρίζει.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητά την νομιμοποίηση παρένθετης μητέρας για να υιοθετούν παιδιά οι ομοφυλόφιλοι. Παιδιά κατά παραγγελία δηλαδή, όπως το είχε περιγράψει ο Στέφανος Κασσελάκης που θέλει με αυτό τον τρόπο να αποκτήσει όπως λέει δύο αγόρια.

Οι άνθρωποι με αυτό τον τρόπο είναι ξεκάθαρο ότι στήνουν μια ολόκληρη βιομηχανία γεννήσεων και εμπορευματοποίησης των παιδιών και δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι όλο αυτό είναι αποτέλεσμα αφέλειας.

Είναι τόσο καλά δομημένο νομικίστικα όλο αυτό το ειδεχθές επιχείρημα που μόνο αφελές δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις.

Εδώ τα πράγματα έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν όχι μόνο πολιτικά αλλά και κοινωνικά. Επιχειρείται διάλυση της κοινωνικής συνοχής με συγκεκριμένο σχέδιο.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά την άρση όλων των περιορισμών για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, προτείνοντας τόσο την ιατρική υποβοήθηση, με τη συναίνεση των εμπλεκομένων μερών, όσο και με την παρένθετη αναπαραγωγή.

pronews.gr

Διαβάστηκε 342 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2024 10:08