Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  8:35: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023 17:15

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού του 2024.

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού του 2024.

Πάμε στις σοβαρές εξελίξεις στο Σουέζ. Κλείνουν όλες οι εταιρείες τα τα δρομολόγια για Σουέζ από την Κίνα. Αυτό σημαίνει ότι έρχεται πείνα μεγάλη, γιατί σπάει η εφοδιαστική αλυσίδα. Μιλάμε για το 80% του παγκόσμιου εμπορίου. Κάνατε τίποτα γι’αυτό; Ή θα αρχίσουν τα προβλήματα και θα λέτε πάλι ότι είναι εξωγενείς οι παράγοντες;

Έχετε εκπονήσει έναν προϋπολογισμό αντιλαϊκό, αντιαναπτυξιακό και κομμένο & ραμμένος τα μέτρα της πλουτοκρατίας.

Για να πετύχει ο προϋπολογισμός πρέπει:

-1) να αναπτυχθεί με ρυθμό 2,9% του ΑΕΠ ώστε να προσεγγίσει τα 234 δις

-2) ο πληθωρισμός δεν θα πρέπει να επηρρεάσει την ιδιωτική κατανάλωση

-3) τα έσοδα από τον τουρισμό θα πρέπει να κάνουν νέο ρεκόρ - με την πείνα που θα πέσει στην Ευρώπη δεν νομίζω ότι αυτό είναι εφικτό.

-4) οι επενδύσεις θα πρέπει να αυξηθούν κατά 15% - από τα 10,8 δις της προηγούμενης χρονιάς θα πρέπει να πάμε στα 12,16 δις ευρώ

-5) ο πληθωρισμός θα πρέπει να συγκρατηθεί το 2024 στο 2,6%

-6) η χώρα θα πρέπει να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% του ΑΕΠ

-7) τα φορολογικά έσοδα θα πρέπει να αυξηθούν στα 63 δις ευρώ, αυξημένα δηλαδή κατά 1,6 δις σε σχέση με 2023

-8) η ανεργία θα πρέπει να μειωθεί εντός του 2024 στο 10,6%

-9) το δημόσιο χρέος θα πρέπει να μειωθεί σε απόλυτο νούμερο κατά 1 δις ευρώ τουλάχιστον

-10) η αύξηση των δαπανών του δημοσίου θα πρέπει να συγκρατηθεί στο 1,7 δις ευρώ.

Τα λέω αυτά για να καταλάβετε ότι όσα έχετε καταθέσει δεν εφαρμόζονται. Εμείς λέμε όχι για πολιτικούς, κοινωνικούς, λαϊκούς, εθνικούς λόγους.

Ο κος Μητσοτάκης είπε ότι ο νέος προϋπολογισμός ενισχύει πραγματικά το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών. Ο κος Μητσοτάκης μου φαίνεται ότι μπέρδεψε το εισόδημα των πολιτών με το εισόδημα των ολιγαρχών και των τραπεζιτών.

Πώς αποδεικνύεται η αποτυχία του προϋπολογισμού; Μα από τα στοιχεία του προϋπολογισμού που αποκαλύπτουν από πού θα αντλήσει φορολογικά έσοδα η κυβέρνηση: θα εισπράξει το 40% από τον ΦΠΑ – μα έτσι δεν μπορείς να λάβεις φιλολαϊκά μέτρα.

Ο υπουργός οικονομικών κος Χατζηδάκης έχει πει ψέμματα. Και θα σας το αποδείξω:

-Ψέμμα πρώτο: ο Υπ.Οικο. μας μίλησε για αύξηση του κατώτατου μισθού. Είπε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη 10η θέση στην ΕΕ των 27 σε κατώτατο μισθό. Μα το θέμα είναι σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα στον μέσο μισθό στην ΕΕ.

-Ψέμμα δεύτερο: είπε ότι το ιδιωτικό χρέος έχει μειωθεί στα 100,8 δις ευρώ. Όμως σε ερώτηση που κατέθεσε η Ελληνική Λύση και την οποία απάντησε και υπέγραψε ο ίδιος ο Υπ.Οικο., αναφέρει ότι το ιδιωτικό χρέος ανέρχεται σε 381,8 δις ευρώ! Καταθέτω στα πρακτικά της βουλής την απάντηση του υπουργού. Πότε έλεγε ψέμματα ο υπουργός;

-Ψέμμα τρίτο: μίλησε για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Μάλιστα είπε ότι το 2018 ανέρχονταν σε 50 δις, και σήμερα ανέρχονται σε 7,9 δις ευρώ. Εξαπατάτε τους πολίτες, γιατί απλά οι τράπεζες έδωσαν τα δάνεια στα funds!

-Ψέμμα τέταρτο: ο κος Χατζηδάκης μίλησε για το ποσό που έχει δοθεί από την πολιτεία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και είπε ότι το κόστος ανέρχεται σε 30,9 δις ευρώ. Όμως η Ελληνική Λύση κατέθεσε ερώτηση για το θέμα, στην οποία έχουμε απάντηση από τον ΟΔΔΗΧ. Καταθέτω και την απάντηση του ΟΔΔΗΧ στα πρακτικά. Σύμφωνα λοιπόν με τον ΟΔΔΗΧ, η Ελλάδα έχει δανειστεί από τον EFSF συνολικά 41 δις ευρώ. Επίσης, έχουμε δανειστεί από τον ESM 5,5 δις ευρώ. Το γενικό σύνολο ανέρχεται σε 46,4 δις ευρώ. Αν προσθέσουμε 4,7 δις ευρώ που είναι οι τόκοι, τότε το τελικό ποσό φθάνει τα 51 δις ευρώ. Αυτά δεν τα λέω εγώ. Είναι στοιχεία που μας έστειλε ο ΟΔΔΗΧ.

Όσο είναι η Ελληνική Λύση εδώ δεν θα λέτε ψέμματα εδώ μέσα. Εμείς θα σας αποκαλύπτουμε. Εμείς λέμε ότι ο υπουργός είναι είτε μη γνωρίζων είτε ψεύτης. Πώς λέγεται η κυβέρνηση αυτή που ανέχεται να λέγονται τέτοια ψέμματα εδώ μέσα; Είτε κυβέρνηση επικίνδυνων είτε κυβέρνηση ψευτών.

Και επειδή λέμε για το κράτος, ας δούμε λοιπόν τι κράτος φτιάξατε όλοι εσείς που κυβερνήσατε:

Μόνο τον Οκτώβριο του 2023 είχαμε 21 παραβιάσεις του εμπάργκο κατά της Ρωσίας, λέει το Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών Μαύρης Θάλασσας και του σχετικού παρατηρητηρίου. Αναφέρει ονόματα εφοπλιστών: Μπακολίτσας, Προκοπίου, Χατζηγιάννης, Αγγελικούσης, Διαμαντίδης, Πολέμης, Τσάκος, Οικονόμου, Ιγγλέσης, Πιστιόλης, Γουλανδρής, Μαρτίνος. Γιατί δεν τιμωρήθηκε κανένας από αυτούς, όταν ο Ελληνικός λαός πλήρωνε πανάκριβα το πετρέλαιο και τη βενζίνη ενώ αυτοί θησαύριζαν;; Καταθέτω στα πρακτικά της Βουλής τα στοιχεία για τα πλοία που παραβίασαν το εμπάργκο.

Αντί να κάνετε κάτι για το λαθρεμπόριο καυσίμων, ποτών και τσιγάρων, από το οποίο το κράτος χάνει 3 – 5 δις ευρώ το χρόνο, αντί να εισπράξετε τις οφειλές των μεγαλο-οφειλετών του δημοσίου, που ανέρχονται σε 140 δις ευρώ, αντί να ελέγξετε τις πολυεθνικές που κάνουν φορο-αποφυγή, αντί να ψάξετε αν τα τιμολόγια των επιχειρήσεων των μεγάλων, είναι πραγματικά και όχι εικονικά, για να γλιτώνουν φόρους, το μόνο που σκεφτήκατε να κάνετε είναι να φτιάξετε μια εφαρμογή για να ρουφιανεύει ο ένας Έλληνας τον άλλον, επειδή δεν κόπηκε η απόδειξη. Φτιάξατε την τηλεφωνική γραμμή για καταγγελίες. Φτιάξατε κράτος κουκολοφόρων. Ακούστε μας, βάλετε 15% οριζόντιο φόρο, επιβάλλετε τις αποδείξεις και θα λυθούν πολλά προβλήματα. Το κάνουν οι Αμερικανοί εδώ και πολλά χρόνια. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν.

Έχετε κάνει την Ελλάδα μια απέραντη ESCOBAR AREA με τις απ’ ευθείας αναθέσεις της ΝΔ. Το ποσοστό διαγωνισμών με υποβολή μιας προσφοράς ανέρχεται σε 42,4%, ενώ το ποσοστό των συμβάσεων όπου έγινε κατάτμηση φθάνει το 39,2%. Έχετε γίνει πρωταθλητές της κατάτμησης. Φτιάξατε ένα κράτος – καρτέλ που πρέπει να σταματήσεις. Εξυπηρετείτε 5-6 πολυεθνικές που δεν είναι παραγωγικές για τη χώρα. Οι ολιγάρχες είναι παράσιτα. Δεν επενδύουν στη χώρα.

Δεν κάνετε τίποτα για την φούσκα των ακινήτων. Η ΤτΕ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου με πρόσφατη έκθεσή της, σύμφωνα με την οποία το κόστος στέγασης το 2022 διαμορφώθηκε στο 34,2% του μισθούς.

Δεν κάνετε τίποτα για το δημογραφικό. Δεν δίνετε κίνητρα για να γεννηθούν Έλληνες. Θα είμαστε φιλοξενούμενοι εμείς στη χώρα μας. Θα γίνουμε φιλοξενούμενοι στα σπίτια μας. Δώστε τέλος τώρα στην φούσκα με την GOLDEN VISA. Η Πορτογαλία την καταργεί! Και αυτό είναι ακόμα μία δικαίωση για την Ελληνική Λύση.

Δεν χρηματοδοτείτε τον τομέα της έρευνας. Ο πρωθυπουργός μίλησε για την τεχνητή νοημοσύνη την ώρα που η Ελλάδα είναι τελευταία σε ποσοστό του ΑΕΠ για την έρευνα και την τεχνολογία. Είμαστε στο 0,6%. Μαζί με την Ουγκάντα!

Πάτε να ξεπουλήσετε το πιο πολύτιμο αγαθό: το νερό! Δεν το είπατε όμως στους πολίτες προεκλογικά. Μην το πουλάτε σε ιδιώτες. Ευρωπαϊκές χώρες που το πούλησαν τώρα το ξανακκάνουν δημόσιο!

Όλοι σας αποβιομηχανοποιήσατε τη χώρα. Ο πρόεδρος των βιομηχάνων ο κος Στασινόπουλος είπε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει τουλάχιστον 100 δις από τη βιομηχανία και έχουμε 18 δις! Είμαστε η μόνη χώρα χωρίς υπουργείο βιομηχανίας! Έχουμε υπουργεία οικογένειας, μεταναστευτικής πολιτικής, υπουργείο βιομηχανίας όμως όχι.

Προκαλούν γέλιο οι αποφάσεις σας. Ο πρωθυπουργός λέει κλείνει τα γήπεδα για να καταπολεμήσει την οπαδική βία. Ωραία, ας κλείσει και τα σούπερ μάρκετ για να καταπολεμήσει την ακρίβεια! Και εκεί βία ασκείται εναντίον των Ελλήνων.

Στην πάταξη των εγκλημάτων είστε ανύπαρκτοι. Κάθε μέρα έχουμε δολοφονίες, κάθε μέρα έχουμε κλοπές, κάθε μέρα έχουμε βιασμούς. Πού είναι ο νόμος και η τάξη; Έγινε ανομία και αταξία επί Νέας Δημοκρατίας. Πού είναι οι δολοφόνοι του Καραϊβάζ, η απόπειρα που σημειώθηκε κατά του Στέφανου Χίου, τίποτα δεν έγινε με τις βομβιστικές επιθέσεις σε Παλαιό Φάληρο και Πειραιά.

Αφήνετε τη μαφία των καρτέλ να αλωνίζει στα σούπερ μάρκετ. Κάνουν ειδικές συμβάσεις με τους προμηθευτές, οι προμηθευτές εκδίδουν τιμολόγια με αυξημένες τιμές, έπειτα ο παραγωγός εκδίδει πιστωτικά τιμολόγια με αστείες δικαιολογίες. Στα ιδιωτικά συμφωνητικά των σούπερ μάρκετ με τους προμηθευτές υπάρχουν συμφωνίες για επιστροφές, όπως η βασική έκπτωση, η φύρα, η προβολή, η προώθηση στο ράφι! Αυτά είναι μαφιόζικες πρακτικές. Ορίστε τα έχω εδώ και τα καταθέτω στα πρακτικά. Ορίστε, αποδείξεις με τιμολόγια. Επί δεκαετίες γίνονται αυτά. Όμως εσείς κυβερνάτε τώρα 5 χρόνια. Πόσο καιρό θέλετε για να διορθώσετε αυτά τα προβλήματα;

Τι θα κάνουμε εμείς για τις τιμές; Εδώ καταθέτω στα πρακτικά τον «δεκάλογο της ανάπτυξης».

Πάμε στην Γεωργία, την Κτηνοτροφία και την Αλιεία. Οι αγρότες πληρώνουν πανάκριβα τα καύσιμα. Πείτε μας πώς θα παράξουν όταν είναι ακριβά τα καύσιμα; Πώς θα φτιάξουμε ανταγωνιστική οικονομία;

Κλείσατε την βιομηχανία ζάχαρης και τώρα βγήκε το Bloomberg και είπε ότι η τιμή της θα ανέβει 1000% λόγω του φαινομένου Ελ Νίνιο έχει επηρεάσει την παραγωγή της.

Αφήσατε τους ελαιοπαραγωγούς στη μοίρα τους. Τώρα το λάδι στοιχίζει χρυσάφι!

Με ΦΕΚ έχετε απαγορεύσει για τα επόμενα 20 χρόνια τις μέλισσες σε περιοχές του Άργους!

Πετάτε στη χωματερή τα ροδάκινα και την ίδια ώρα επιβάλλετε εμπάργκο στη Ρωσία, όταν το ροδάκινο Νάουσας είναι το καλύτερο φρούτο στον κόσμο.

Καταδικάσατε σε αργό θάνατο την κτηνοτροφία. Οι κτηνοτρόφοι στην πλειοψηφία τους παραδίδουν γάλα χωρίς τιμή. Οι μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες και σε δεύτερο βαθμό οι μικροί και μεσαίοι τυροκόμοι καθυστερούν τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή των συμβολαίων, ώστε να μειώσουν τις τιμές. Έτσι, σχεδόν 10.000 αιγο-προβατοτρόφοι και 300 αγελαδοτρόφοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν κάθε δραστηριότητα.

Δεν καθιερώσατε, εδώ και 25 χρόνια, αλιευτικές ζώνες. Και τώρα οι Τούρκοι ψαρεύουν στο Αιγαίο αλλά οι Έλληνες απαγορεύεται να ψαρέψουν!

Οι μελισσοκόμοι ενώ πλήρωναν μέχρι τώρα φόρο 650 ευρώ τώρα, με το νέο φορολογικό, για το 2023 θα πληρώσουν 4.000 ευρώ φόρο! Μα δεν μπορούν! Αδυνατούν να το πληρώσουν! Και αυτά τα κάνετε γιατί οι μελισσοκόμοι τολμούν να πουλούν μόνοι το μέλι που παράγουν. Έτσι οι Κινέζοι φέρνουν γλυκόζη.

Τι κάναμε εμείς; Η Ελληνική Λύση έδωσε αγώνα στην Ευρώπη για τους κτηνοτρόφους, τους αγρότες και τους αλιείς. Απόδειξη; Η δικαίωσή μας για τις ελιές Καλαμών. Δεν μπορούν να αντιγράφονται από άλλες χώρες ως «ελιές Καλαμών» Άλλη απόδειξη; Υπερψηφίστηκε πανηγυρικά στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η έκθεση του ευρωβουλευτή Φράγκου για το μέλι. Για τον περιορισμό της απάτης από τις αθρόες εισαγωγές. Θα δημιουργηθεί ένα σύστημα ιχνηλάτησης της ΕΕ, ειδικά για την αλυσίδα εφοδιασμού μελιού, που θα επιτρέπει τον έλεγχο τη προέλευσης των προϊόντων.

Πριν ενάμιση μήνα που έγιναν οι καταστροφές στη Θεσσαλία έλεγα να κάνετε κάτι για να ενισχυθούν τουριστικά οι περιοχές του Πηλίου. Και χθες 10 μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, ανακοινώθηκε ότι θα κάνει ο ΕΟΤ διαφήμιση για την προβολή του Πηλίου! Πάτε καλά; Μα ήδη έχουν κλείσει τις διακοπές τους οι Έλληνες!

Πάμε και στην ακρίβεια. Πού οφείλεται το νέο κύμα ακρίβειας; Ας ψάξουμε για το αίτιο:

-α) Στα κρατικά πακέτα στήριξης, από τα οποία δίνονται χρήματα μόνο στους ολιγάρχες. Δεν παράγουμε τίποτα. Ο όγκος των εμπορευμάτων που παράγονται και πωλούνται δεν αυξάνεται αντίστοιχα.

-β) Στην υψηλή φορολογία σε είδη κατανάλωσης (τρόφιμα, καύσιμα κλπ), ώστε να απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις τα μονοπώλια.

-γ) Στην στρατηγική του «Πράσινου New Deal», που φορτώνει στις πλάτες μας το κόστος των ΑΠΕ, το κόστος ταφής και διαχείρισης των απορριμάτων.

-δ) Στην προνομιακή θέση μιας σειράς μονοπωλίων στην αγορά, όπως των πετρελαιοπαραγωγών.

Τι θα κάναμε εμείς για την ακρίβεια; Δεν ανακαλύψαμε ούτε την Αμερική ούτε τον τροχό. Απλούστατα θα κάνουμε ό,τι κάνει και η Κύπρος, που δεν το κάνει η ΝΔ:

-1) κλιμακωτή επιδότηση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος.

-2) μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης των καυσίμων κίνησης.

-3) μείωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ.

-4) σχέδιο: «φωτοβολταϊκά για όλους» στα σπίτια. Εσείς λέτε όχι σε κάτι τέτοιο, για να κερδίζουν τα καρτέλ των παρόχων. Αυτό το κάνει και για τις επιχειρήσεις.

-5) μηδενισμός του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά είδη!

Εσείς είστε στη λογική της ακινησίας. Δεν κάνετε απολύτως τίποτα. Για να σπάσεις αυγά πρέπει να έρθεις σε σύγκρουση με τα καρτέλ και εσείς δεν μπορείτε να τα βάλετε μαζί τους.

Πάμε και στην ενέργεια. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 στις 25/4/2017 μια απεριόριστη πηγή ορυκτού πλούτου περιμένει υπομονετικά στα έγκατα της ελληνικής γης, σύμφωνα. Η αξία του αγγίζει τα 2,4 τρις ευρώ. Υπάρχει μελέτη του καθηγητή γεωλογίας του ΑΠΘ Ανέστη Φιλιππίδη, σύμφωνα με την οποία το υπέδαφος της Ελλάδας κρύβει βιομηχανικά ορυκτά, μεταλλεύματα και ενεργειακά αποθέματα. Ωστόσο η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου φθάνει μόλις το 0,1%. Όπως είπε ο κος Φιλιππίδης, «από ένα βιομηχανικό ορυκτό, αν ξεκινήσουμε την εκμετάλλευση, μπορούμε να παράγουμε 50 ή 100 καινοτόμα προϊόντα στην Ελληνική και διεθνή αγορά».

Καταργήσατε τους λιγνίτες και η ΔΕΗ θα συνεχίζει να χαρίζει τον λιγνίτη μας στους Σκοπιανούς. Με τα φορτηγά μεταφέρεται ο λιγνίτης στα Σκόπια. (δείχνει φωτο με φορτηγό που μεταφέρει λιγνίτη) Δεκάδες τέτοια φορτηγά μεταφέρουν λιγνίτη στα Σκόπια κάθε μέρα. Τον παίρνουν οι Σκοπιανοί δωρεάν τον κάνουν ρεύμα και μας το πουλούν σε τριπλάσια τιμή! Γιατί;;

Επιβάλατε κυρώσεις στη Ρωσία, αλλά οι ολιγάρχες φέρνουν το φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

Επιμένετε στις ανεμογεννήτριες, όταν η ευρωπαϊκή βιομηχανία ανεμογεννητριών είναι σε κρίση. Το γερμανικό κράτος έδωσε ενίσχυση – μαμούθ, ύψους 16 δις ευρώ για να στηρίξει την SIEMENS ENERGY. Θα πάρει την επιδότηση ως μετοχή. Δεν θα πάρει ζεστό χρήμα στο χέρι όπως κάνατε με την AEGEAN.

Πετάξατε 1,5 δις ευρώ στον οικολογικό εκσυγχρονισμό της Πτολεμαΐδας και μετά κλείσατε το εργοστάσιο.

Το χρηματιστήριο ενέργειας που έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ κατακλέβει τους Έλληνες προς όφελος των παρόχων, με συμφωνημένες τιμές.

Εμείς μπορούμε να δώσουμε μισθό από 3.000 ευρώ σε κάθε Έλληνα! Θα κάνουμε ό,τι κάνει η Νορβηγία που συνέδεσε τις εξορύξεις με τα ασφαλιστικά ταμεία. Έχουμε πάρει τη μελέτη και μπορούμε να την εφαρμόσουμε, για να παίρνει χρήματα ο Έλληνας, γιατί τα δικαιούται!

Αναρωτιέμαι πώς γίνεται να δίνετε τα πάντα στον Ράμα, στον Ερντογάν, στα Σκόπια, στις ΗΠΑ, στη Γερμανία και να χάνουμε τη Βόρειο Ήπειρο, την Κύπρο, τη Μακεδονία, τώρα το Αιγαίο;

Καταθέτω στα πρακτικά της βουλής τη μελέτη της Ελληνικής Λύσης για την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας και το πρόγραμμα των εξοπλισμών. Και αυτό γιατί η Ελλάδα χρειάζεται εξοπλισμούς για «πόλεμο ψηφιδωτού». Εσείς δίνετε εκατομμύρια σε ξένα οπλικά συστήματα αλλά κλείνετε την ΕΑΣ. Θα ξεμείνουμε από οπλικά συστήματα. Τα παραδοσιακά οπλικά συστήματα έρχονται αντιμέτωπα με νέου τύπου απειλές, όπως μαζικές επιθέσεις από σμήνη αυτοκτονικών ρομποτικών αεροχημάτων, drones ή φθηνών πυραύλων cruise. Βασική φιλοσοφία του «πολέμου ψηφιδωτού» είναι η αποσάθρωση της μαχητικής δομής του αντιπάλου στις φασικές της «ψηφίδες». Αυτό δίνει μεγάλη έμφαση σε νέα μικρά και χαμηλού κόστους συστήματα. Ο «πόλεμος ψηφιδωτού» είναι κατά παραγγελία για την Ελλάδα!!

Κλείνοντας θα ήθελα να μιλήσω για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. Τι πρέπει να κάνουμε; Όλα είναι θέμα παιδείας. Πρέπει να επενδύσουμε στην πρόληψη. Πρέπει να προσληφθούν σεκιούριτι από τις ΠΑΕ, δεν είναι έργο της αστυνομίας να φυλάσσει ανώνυμες εταιρείες. Να θεσπιστούν ονομαστικά εισιτήρια με αριθμημένη θέση μέσα στο γήπεδο, να χρησιμοποιηθούν κάμερες για την καταγραφή των επεισοδίων. Να επιβάλλεται διακοπή των παιχνιδιών αν παρατηρηθούν επεισόδια. Χρειάζεται παιδεία – όχι μόνο εκπαίδευση. Ποιοι πρέπει να συμμετέχουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος; Το σχολείο, η οικογένεια, το κράτος. Αυτό που απαιτείται είναι παιδεία για την καλλιέργεια της αγάπης προς τον πλησίον, της αλληλεγγύης, της αυτοθυσίας, του αλτρουισμού, των αξιών του χριστιανισμού χωρίς υποκρισία. Επίσης πρέπει να συμμετέχουν τα ΜΜΕ και όχι να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων ισχυρών επιχειρηματιών. Δεν γίνεται τα συμφέροντα αυτά να καθοδηγούν την κοινή γνώμη. Όπως επίσης δεν πρέπει τα κρατικά κανάλια να συνεχίσουν τον εναγκαλισμό με την εκάστοτε κυβέρνηση.

Μετά τη μεταπολίτευση όμως και κυρίως τα τελευταία χρόνια έχουμε διαστροφή όλων των εννοιών:

-Κατ’ αρχήν έχουμε ενοχοποίηση της λέξης «εθνικό». Η υποστήριξη των εθνικών κυρίαρχων δικαιωμάτων κατηγορείται ως «μαξιμαλισμός».

-Ο δήθεν ειρηνισμός σερβίρεται ως πεμπτουσία, ενώ έχουμε την επιβολή στην «εθνική ορθότητα» του Real Politic και την καλλιέργεια της απαξίωσης των εθνικών δικαίων.

-Καλλιεργούνται μύθοι για την πράσινη ανάπτυξη μόνο και μόνο για να κερδίσει η βιομηχανία της «κλιματικής αλλαγής». Την στιγμή που η χώρα πνίγεται στα χρέη και στις δαπάνες για την ενέργεια, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τάσσονται κατά της εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με τον παραλογισμό σας, πατριωτισμός σημαίνει να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις και κόντρα στο σύστημα. Δηλαδή, ακόμα και να παραχωρείς τμήματα της εθνικής κυριαρχίας;; Δηλαδή η παραχώρηση του Αιγαίου και του ονόματος της Μακεδονίας είναι πατριωτισμός; Εγώ αντίθετα τα είχα μάθει στο σχολείο.

Αυτή η κυβέρνηση θα αφήσει πίσω της συντρίμμια. Κάνει ζημιά σε βάθος χρόνου στις επόμενες γενιές. Ακόμα και αν αλλάξει αύριο η πολιτική που εφαρμόζεται ο λογαριασμός θα είναι για χρόνια μαζί μας. Δημιουργήσατε φτωχοποίηση, ανισότητες, στηρίζετε τους ολιγάρχες, οδηγήσατες σε κατάρρευση του ΕΣΥ, υποβάθμιση της παιδείας, ερήμωση της περιφέρειας. Διαλύσατε τις βασικές υποδομές, τις δώσατε σε ιδιώτες. Έχετε αποκλείσει τους νέους από την αγορά κατοικίας με την GOLDEN VISA, διαλύσατε τον αγροτικό τομέα, τη βιομηχανία. Οδηγήσατε τα νοικοκυριά σε υπερχρέωση. Οδηγήσατε τη χώρα σε δημογραφική συρρίκνωση με το BRAIN DRAIN. Ισοπεδώσατε τα πάντα. Ντροπή! Θάψατε τις επόμενες γενιές. Θάψατε την πατρίδα.

Απευθυνόμαστε στο 61% που δεν ψηφίζουν και δηλώνουν απολιτίκ. Οι απολίτικοι λοιπόν ας καταλάβουν ότι είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται. Αυτοί που δεν πήγαν να ψηφίσουν στις προηγούμενες εκλογές, ουσιαστικά ψήφισαν Μητσοτάκη!

Ουσιαστικά οι απολίτικοι εγκρίνουν σιωπηρά την τρέχουσα πολιτική δομή. Τους καλούμε να μην παραιτηθούν από την ψήφο γιατί άθελά τους συμβάλλουν στην διαιώνιση της κοινωνικής αδικίας και της καταπίεσης. Καλούμε τους Έλληνες: εντοπίστε τις αλλαγές που θέλετε να κάνουμε και συμμετέχετε!!