Κυριακή, 3η Μαρτίου 2024  1:38: μμ
  rss button fb button fb button
Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 23:03

Δ.Καιρίδης: «Συμφωνήσαμε στην χορήγηση βίζας στους Τούρκους για να έρχονται σε 10 νησιά του ανατολικού Αιγαίου»

Αδιανόητη συμφωνία που θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας

Ο υπουργός Μετανάστευσης, Δημήτρης Καιρίδης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης το πρωί της Πέμπτης (7/12), παραδέχτηκε πως κατά την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της τουρκικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα, θα υπογραφεί συμφωνία για χορήγηση βίζας στους Τούρκους πολίτες, για να πηγαίνουν σε δέκα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Πρόκειται όπως είπε για τη Λήμνο, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λέρο, την Κάλυμνο, την Κω, τη Ρόδο, τη Σύμη και το Καστελόριζο!

Είναι μία αδιανόητη συμφωνία με βάση την οποία οι Τούρκοι θα μπορούν να έρχονται στα νησιά αυτά όποτε θέλουν, να φεύγουν όποτε θέλουν και να μένουν όσο θέλουν.

Προφανώς, στην κυβέρνηση δεν έχουν κατανοήσει πως η Τουρκία είναι μία χώρα 85 εκατομμυρίων κατοίκων που στο άμεσο μέλλον θα γίνουν 100 εκατομμύρια και η Ελλάδα αντίθετα είναι μία χώρα με 8 εκατομμύρια Έλληνες εις το γένος (οι Έλληνες πολίτες είναι περί τα 10,5 εκατομμύρια αλλά δεν είναι πλέον όλοι ελληνικής εθνοτικής προέλευσης).

Εν τω μεταξύ τα νησιά που αναφέρει ο κύριος υπουργός παίζουν καίριο ρόλο για την άμυνα της χώρας!

«Είναι ένα μέτρο που φέρνει τους δύο λαούς κοντά. Είναι κάτι που το θέλουν πάρα πολύ οι ακρίτες μας, οι οποίοι έχουν σηκώσει τόσο μεγάλο βάρος στη διαχείριση του μεταναστευτικού» επισήμανε ο υπουργός Μετανάστευσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, προσθέτοντας πως πρόκειται για συμφωνία η οποία γίνεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η Ελλάδα είναι χώρα του Σένγκεν και ζητάει μια “παρέκκλιση” από το Σένγκεν, ώστε να μπορούν πιο εύκολα Τούρκοι πολίτες να επισκέπτονται τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χάρη στην πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά τα προβλήματα που είχαμε αντιμετωπίσει, λόγω Πύλου (…), η γραμμή ήταν να τα αντιμετωπίσουμε και να εμβαθύνουμε αυτή τη συνεργασία, η οποία εκφράζεται και με περισσότερο ευρωπαϊκό προσωπικό εδώ, στη Frontex, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου (…) και με πρόσθετη χρηματοδότηση και βεβαίως με το ζήτημα της βίζας.

Να θυμίσω ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι η μοναδική εξαίρεση στη ζώνη Σένγκεν, δεν υπάρχει πουθενά αλλού τέτοια διευκόλυνση. Είναι κάτι το οποίο το θέλουν πολύ οι Τούρκοι βεβαίως και το θέλουνε πάρα πολύ οι νησιώτες μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καιρίδης.

Αυτή η διευκόλυνση δεν θα αφορά μόνο τη θερινή σεζόν, θα είναι για όλο το χρόνο για πρώτη φορά, σημείωσε ο Υπουργός.

«Αφορά νησιά τα οποία δεν έχουν τον τουρισμό της Ρόδου. Και η Ρόδος θα συμπεριλαμβάνεται, αλλά νησιά που δεν έχουν τα τσάρτερς, που δεν έχουν τις διεθνείς πτήσεις, που δεν έχουν παρά μόνο έναν μικρό οικογενειακό τουρισμό τον Αύγουστο, όπως η Λέσβος για παράδειγμα, έχουν πάρα πολλά να ωφεληθούν» επισήμανε ο κ.Καιρίδης, αναφέροντας ονομαστικά τα νησιά που αφορά η συμφωνία.

Η Ελλάδα έχει διαβεβαιώσει για την ορθή εφαρμογή του μέτρου από την Ελληνική Αστυνομία, διότι, όπως εξήγησε, πάλι θα δίνεται βίζα, πάλι θα γίνεται έλεγχος, απλώς θα γίνεται επιτόπου στα ελληνικά νησιά.

pronews.gr