Σάββατο, 4η Μαίου 2024  12:15: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 14:47

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή για διάφορα επίκαιρα θέματα

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Δάνεια: Διαφάνεια, ανταγωνισμός, προστασία των ευάλωτων - Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2167, επανεισαγωγή του προγράμματος «ΗΡΑΚΛΗΣ» και άλλες επείγουσες διατάξεις»

Τα μάθατε τα νέα; Διαβάσατε τον ECONOMIST; Πολιτική σημαίνει πρόβλεψη. Και σε αυτό τον τομέα εσείς είστε εκτός τόπου και χρόνου! Πάει η σωστή πλευρά της ιστορίας! Ανήκει στην ιστορία! Τίτλος του άρθρου του: «Μήπως κερδίζει ο Πούτιν;». (κατάθεση στα πρακτικά) Η απόφασή σας να ταχθείτε στη «σωστή πλευρά της ιστορίας» έχει κάνει ζημιά και γεωπολιτική και διπλωματική και οικονομική.

Από Δευτέρα έχουμε αύξηση στις τιμές των διοδίων. Νέες αυξήσεις Πιο πολλά θα πληρώνει ο οδηγός στα διόδια, παρά στα καύσιμα για Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Έχουμε τα πιο ακριβά καύσιμα στην Ευρώπη, τα πιο ακριβά διόδια, τα πιο ακριβά τρόφιμα. Είστε πρωταθλήτρια κυβέρνηση της ακρίβειας, των καρτέλ και της ασυδοσίας.

Απορώ με την αντίληψή της κυβέρνησης για την ακρίβεια. Θα δώσω μερικά παραδείγματα. Η Ιταλική Μοτσαρέλλα (τα 125 γραμ.) στο Βέλγιο στοιχίζουν 1,39 ευρώ και στην Ελλάδα 2,15 ευρώ. Το απολυμαντικό σπρέΪ στο Βέλγιο στοιχίζει 1,98 ευρώ και εδώ 4,27 ευρώ. Τα επιτραπέζια χαρτομάντηλα στο Βέλγιο 0,95 ευρώ και στην Ελλάδα 2,70 ευρώ. Το καθαριστικό μπάνιο στο Βέλγιο 1,48 ευρώ, στην Ελλάδα 3,91 ευρώ. Το μαλακτικό ρούχων (55 μεζούρες) στην Ελλάδα στοιχίζει 6,40 ευρώ, στο Βέλγιο 7,80 και στην Γερμανία 3,75! Την ίδια ώρα ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι 758 ευρώ, στο Βέλγιο 1.594 ευρώ και στη Γερμανία 1.584 ευρώ!  Έχετε κάνει την Ελλάδα πτωχευμένη, τους Έλληνες πτωχούς και θησαυρίζουν οι κολλητοί και φίλοι σας. Τα προϊόντα είναι ακριβά γιατί καμμία κυβέρνηση δεν έκανε το αυτονόητο εδώ και χρόνια: να παράγει πλούτο.

Σε ό,τι αφορά το φορολογικό νομοσχέδιο, έχω να πω ότι με αυτό δημιουργείτε επαγγελματίες 2 ταχυτήτων από το τέλος επιτηδεύματος. Το τέλος επιτηδεύματος θα είναι στα 400 – 500 ευρώ για τους εργαζόμενους που πληρώνονται με μπλοκάκι, χωρίς όμως την οριζόντια μείωση 50% που ισχύει για τους άλλους αυτοαπασχολούμενους.

Τα ίδια κάνετε και την εκτός σχεδίου δόμηση. Πρώτα την απαγορεύσατε και τώρα την επιτρέπετε αλλά αυξάνετε το κόστος της οικοδομικής άδειας.

Αυτό δεν είναι σωστή διακυβέρνηση αλλά διακυβέρνηση χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα.

Έχετε εκμαυλίσει την Ελλάδα. Μου λέει ένας φίλους δες τώρα τηλεόραση. Αλλάζω κανάλι και βλέπω τον γνωστό τηλεστάρ τον κο. Κοκλώνη να παρουσιάζει ένα ριάλιτυ, στο οποίο εκείνος που θα τραγουδούσε έπρεπε να φορέσει κοντή φούστα. Και επειδή ο παίκτης του ριάλιτυ αρνήθηκε τον πέταξαν έξω από το παιχνίδι. Αν δεν βάλεις φούστα σήμερα είσαι μονοδιάστατος. Όλοι αυτοί που μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα επιβάλλουν ό,τι θέλουν. Πού είναι το ανθρώπινο δικαίωμα;; καλώ το ΕΣΡ να επιβάλει πρόστιμο και στο κανάλι και στον κο. Κοκλώνη για να σωφρονιστούν κάποιοι.

Διαβάζω στο βιβλίο της ιστορίας της Δ’ δημοτικού: «οι ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΕΣ ήταν "κάποιοι που είχαν πολλά κτήματα, οι άριστοι όπως τους έλεγαν, παραμέρισαν τον βασιλιά και πήραν την εξουσία στα χέρια τους. Το πολίτευμα τότε έγινε αριστοκρατικό".  Επίσης " οι πλούσιοι, νιώθοντας πιο ισχυροί, πέτυχαν να πάρουν την εξουσία από τους ευγενείς"». Ποιος είπε ότι αριστοκρατία είναι οι πλούσιοι. Αριστοκρατία είναι οι άριστοι κατά τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη.

Αναφορικά με την επιστολική ψήφο, μέσα σε ένα βράδυ αποφάσισε η κυβέρνηση και εσείς δεν μιλάτε! Και πάμε στου εκλογικούς καταλόγους: Στις προηγούμενες εκλογές υπήρχαν 190.796 εγγεγραμμένοι άνω των 100 ετών! Επίσης υπήρχαν άλλοι 302.977 μεταξύ 90 και 100 ετών! Σύνολο 493.773. Πώς γίνεται ο πρωθυπουργός να αποφασίζει μόνος του χωρίς να ενημερώνει κανέναν; Έχετε καταλάβει ότι πάνε να κλέψουν και να κάνουν νοθεία; Έχουμε θέματα με τη φερεγγυότητα των εκλογών. Αν όμως επιτρέψετε να περάσει αυτό χωρίς αντίδραση, θα έχουμε βεβαιωμένη νοθεία στις επόμενες εκλογές. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε την χάλκευση των εκλογών από τη ΝΔ. Όταν στους εκλογικούς καταλόγους δεν έχει γίνει εκκαθάριση και υπάρχουν μισό εκατομμύριο ψηφοφόροι άνω των 100 ετών, πώς είναι δυνατόν να το επιτρέψετε αυτό;  

Η ΝΔ λειτουργεί πραξικοπηματικά. Και χθες το βράδυ είχαμε μία «πραξικοπηματική» απόφαση της κυβέρνησης, η οποία εξαίρεσε το ΤΑΙΠΕΔ από τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Τους δίνετε πάλι ακαταδίωκτο, εσείς στη ΝΔ. Όπως έχετε κάνει στους πολιτικούς, στου τραπεζίτες, στους γιατρούς. Τα μέλη του ΔΣ και του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων δεν θα έχουν αστική ευθύνη έναντι τρίτων. Πού το έχετε δει αυτό, να αποφασίζει κάποιος για λεφτά και να μην φέρει καμμία ευθύνη; Η τροπολογία κατετέθη χθες στις 11 παρά 5 το βράδυ, όταν η βουλή είχε κλείσει. Η τροπολογία εντάχθηκε στο ν/σ για τα κόκκινα δάνεια που ψηφίζεται σήμερα στην ολομέλεια.

Όμως η επικοινωνία στην εξουσία δεν είναι σύνθημα αλλά πραγματικότητα επί κυβερνήσεων Μητσοτάκη. Χρησιμοποιεί 2.249 άτομα στην προεδρία της κυβέρνησης!! Οι αμοιβές τρίτων στη ΝΔ το 2021 ανήλθαν στις 145.673 ευρώ. Μιλάμε για μια διαφορά που ξεπερνά τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Αλλά δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός. Από την προηγούμενη 4ετία έλεγα ότι οι σάπιες εταιρείες δημοσκοπήσεων πρέπει να κλείσουν. Τι θα κάνουν τώρα δηλαδή αυτές οι εταιρείες, θα παίρνουν τηλέφωνο τους ψηφοφόρους στο  Κάνσας, τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον για να κάνουν δημοσκοπήσεις; Σας τα λέω αυτά για να δείτε πόσο σαθρή είναι η δημοκρατία που έφτιαξαν.

Το ίδιο γίνεται και με τον πτωχευτικό νόμο. Το προηγούμενο ν/σ ήταν λάθος μας είπατε και φέρνετε καινούργιο. Όμως στην ουσία κάνετε πιο δύσκολη την όλη διαδικασία για τον δανειολήπτη. Πτωχεύετε τους απλού πολίτες σα να ήταν έμποροι, αλλά χωρίς να τους δίνετε τα δικαιώματα των εμπόρων. Δεν έχετε δημιουργήσει ακόμα τον Οργανισμό Διαχείρισης των Ακινήτων των Οφειλετών για την επαναγορά τους. Και ξέρετε γιατί; Γιατί απλά δεν βρίσκετε σε ποιόν ιδιώτη να τα δώσετε. Γιατί όλα τα έχετε δώσε στους ιδιώτες. Δεν υπάρχει τίποτα δημόσιο πλέον. Δίνετε επιπλέον εγγύηση 2 δισ. στις τράπεζες για να πωλήσουν τα κόκκινα δάνεια. Και ποιος θα πληρώσει τις εγγυήσεις αν καταπέσουν;

Καταλαβαίνω ότι η ΝΔ λόγω των δανείων που έχει πάρει από τις τράπεζες είναι με τη θηλιά στο λαιμό και γι’ αυτό τις χαϊδεύει. Γιατί όταν έχει έσοδα 15 εκατ. και έξοδα 50 εκατ. τι είδους ισολογισμό καταθέτει; Και έτσι πάει στον φτωχό και του παίρνει το σπίτι και το δίνει στην τράπεζα!

Έχετε κάνει ασύδοτες τις τράπεζες. Ας δούμε ποια είναι η αλήθεια: Οι πολίτες καλούνται να επιβιώσουν με ένα ληστρικό σύστημα, το οποίο αυξάνει συνεχώς το κόστος δανεισμού των Ελλήνων και μειώνει τα δάνεια, ενώ η διαφορά του μέσου επιτοκίου δανείων και καταθέσεων έχει αυξηθεί σχεδόν στο 6%, με την Ελλάδα να κατέχει μακράν τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη. Οι ελληνικές τράπεζες δανείζουν μόλις το 59,64% των καταθέσεών τους, ενώ οι ευρωπαϊκές το 109,3%. Δηλ. βοηθούν την οικονομία να κινηθεί. Όχι τυχοδιωκτικά και τοκογλυφικά.

89 δισ. ευρώ δανείων βρίσκονται στα χέρια των εταιρειών διαχείρισης (των κορακιών δηλαδή).  Τα είχα αποκαλύψει τα ονόματά τους εδώ μέσα. Και τι έγινε;; τίποτα δεν κάνατε!

Οι 4 συστημικές τράπεζες το πρώτο 6μηνο είχαν καθαρά έσοδα από τόκους 3,894 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 59,59%. Κυριότερη πηγή για τα υψηλά κέρδη των τραπεζών είναι οι προμήθειες. Οι τράπεζες κάνουν πάρτυ με τις προμήθειες.

Παράδειγμα: Ένα παράδειγμα – απόδειξη τραπεζικής κλοπής είναι το εξής: αν 400 χιλιάδες Έλληνες έκαναν ένα έμβασμα on line / μήνα, οι τράπεζες θα εισέπρατταν προμήθειες ύψους 92,40 ευρώ / έτος από τον καθένα. Δηλαδή συνολικά θα εισέπραττα περίπου 370.000 / χρόνο. Στην Αυστρία θα εισέπρατταν 18.240.000 / χρόνο, ενώ σε Βρετανία, Βέλγιο, Γερμανία, Ολλανδία η χρέωση είναι μηδενική! Αυτό λέγεται κλοπή! Κλέφτες είναι οι τραπεζίτες. Αυτό με τις προμήθειες είναι κλοπή κανονική!

Για έκδοση βεβαιώσεων υπολοίπων λογαριασμών (ακόμα και μηδενικών ή ανενεργών) για «πόθεν έσχες», οι τράπεζες ΠΕΙΡΑΙΩΣ και EUROBANK τις δίνουν δωρεάν. Οι άλλες τράπεζες κρατούν προμήθεια μέσω E- BANKING.

Τι κάνετε εσείς; Εσείς χαϊδεύετε τις τράπεζες. Είστε η κυβέρνηση – υπηρέτης των τραπεζών. Η ισπανική αριστερά, η ιταλική δεξιά, επέβαλαν έκτακτη φορολογία στις τράπεζες, λόγω των υπερκερδών από τη διαφορά μεταξύ των επιτοκίων χορηγήσεων και των επιτοκίων καταθέσεων.

Για το χτίσιμο του αφορολόγητου θα πρέπει να γίνεται κατανάλωση με 30% ΜΟΝΟΝ ηλεκτρονικές αποδείξεις. Αυτό όμως ευνοεί τις τράπεζες μόνο που παίρνουν προμήθειες. Δεν ευνοεί τους πολίτες.

Η απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικία έγινε μόνο επί Καραμανλή. Γιατί δεν το κάνετε αυτό; Το 2008 η ΝΔ θέσπισε το νόμο 3714, με τον οποίο προστάτευε απόλυτα την πρώτη κατοικία. Γιατί δεν εφαρμόζετε αυτό το νόμο;

Εμείς στην Ελληνική Λύση καταθέσαμε πρόταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά όλοι την αρνηθήκατε.

Οι Έλληνες στήριξαν τις τράπεζες και τώρα αυτές τους «ανταμείβουν»!! Οι Έλληνες τις ανακεφαλαιοποίησαν με 80 δισ. ευρώ:  44 δισ. ευρώ, συν 17 δισ. ο αναβαλλόμενος φόρος, συν το πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ με 18,7 δισ. και τώρα οι τράπεζες έρχονται και τους πλειστηριάζουν τα σπίτια, τους ληστεύουν με τόκους και με προμήθειες.

Έρχεται καταιγίδα πλειστηριασμών.  Μέσα στους επόμενους 10 μήνες θα βγουν σε πλειστηριασμό 14.000 ακίνητα, ενώ τα επόμενα 5 έως 7 χρόνια θα βγουν σε πλειστηριασμό έως 250.000 ακίνητα.

Τα τελευταία 4 χρόνια έχουν βγει σε πλειστηριασμό 148.000 ακίνητα, συνολικής αξίας 18,3 δισ. ευρώ. 

Το ύψος των κόκκινων δανείων φτάνει τα 90 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 75% αφορά σε κατοικίες. Αλλάζει γρήγορα το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην Ελλάδα και δυστυχώς οι Έλληνες παραμένουν ως εξαθλιωμένοι σκλάβοι χρέους των ξένων στην ίδια τους την πατρίδα.

Η Ελληνική Λύση είχε καταθέσει πρόταση νόμου αλλά και η ΝΔ και τα άλλα κόμματα κώφευσαν. Τι λέμε στην προτασή μας:

-1) απαγόρευση κατάσχεσης και πλειστηριασμού της κύριας κατοικίας για χρέη από στεγαστικά δάνεια, καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, ή για οφειλές προς το Δημόσιο και τα ΝΠΔΔ, εφ’ όσον υπάρχει αποδεδειγμένη αδυναμία πληρωμής.

-2) δυνατότητα εξόφλησης της οφειλής στο Fund, καταβάλλοντας το τίμημα που κατέβαλε η εισπρακτική εταιρεία, συν τους νόμιμους τόκους, συν τα έξοδα στα οποία υπεβλήθη. Ό,τι δηλαδή εφαρμόζεται στην Ισπανία.

Όταν δεν βρίσκετε λύση σε ένα πρόβλημα, τότε πιθανότατα δεν έχετε ένα πρόβλημα να λύσετε, αλλά μια αλήθεια να αποδεχθείτε.

Και επειδή βλέπω ότι πηγαίνετε με ταχύτητα προς την εφαρμογή του ψηφιακού νομίσματος, πρέπει να σας πω ότι το ψηφιακό νόμισμα της ΕΚΤ κρύβει παγίδες για την ασφάλεια των συναλλαγών και των προσωπικών δεδομένων.

Αν κάποιος πάει να αγοράσει γάλα θα μπορούν να του πουν: «πήρες χθες γάλα. Δεν ξαναπαίρνεις». Αυτό εφαρμόζεται ήδη στην Αγγλία πιλοτικά. Δεν μπορεί κάποιος να πάει σε ειδικά μαγαζιά σούπερ μάρκετ και να πάρει παραπάνω από ένα ομοειδές προϊόν. Τον κόβουν. Έχει κόφτη! Δεν το δίνουν!!

Στο θέμα αυτό υπάρχουν ήδη αντιδράσεις από τις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, στην έκθεση της Γερουσίας αναφέρεται: «….η ανάπτυξη ενός καταναλωτικού CBDC μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο χρηματο-οικονομικής επιτήρησης από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος της FED ανέφερε: «…δεν θα θέλαμε έναν κόσμο στον οποίο η κυβέρνηση βλέπει σε πραγματικό χρόνο κάθε μεταφορά χρημάτων που κάνει οποιοσδήποτε με ένα CBDC».

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ είπε: «…το CBDC μπορεί να καθορίσει με ακρίβεια την ποσότητα  χρήματος που θα μπορούν να κατέχουν οι άνθρωποι και τι θα μπορούν να το κάνουν».

Μπορεί λοιπόν το ψηφιακό χρήμα να αποτελέσει σοβαρή απειλή για την ελευθερία και τα ατομικά δικαιώματα του πολίτη. Π.χ. η Κίνα, όπου ήδη λειτουργεί CBDC με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Τέλος, για να κάνω μια αναφορά στο φιάσκο με τον Βρετανό πρωθυπουργό, θα πω ότι δεκάδες συμφωνίες εταιρειών και επιχειρηματιών Ελλήνων με Βρετανούς ακυρώθηκαν γιατί ο κος Μητσοτάκης αντί να μιλήσει για τα γλυπτά του Παρθενών στον ίδιο τον κο Σούνακ επέλεξε να το πει από την τηλεόραση. Αυτό είναι μεγάλη οικονομική ζημία για την χώρα. Αλλά κανένα κανάλι δεν μιλά γι’ αυτά.

Δεν είναι όμως Μία εβδομάδα πριν η Βρετανία και η Τουρκία υπέγραψαν αμυντική συμφωνία. Και ο Έλληνας πρωθυπουργός, αντί να μιλήσει για το θέμα αυτό στους Βρετανούς, δεν έκανε καμμία απολύτως αναφορά. Γιατί; Γιατί θα φέρει εδώ τον Ερντογάν, που διεκδικεί τη Θεσσαλονίκη, τη Θράκη, τα Δωδεκάνησα, τη μισή Ελλάδα. Η εξωτερική πολιτική δεν είναι προσωπική πολιτική. Δεν είναι τσιφλίκι του πατέρα μας. Είναι η ίδια η Ελλάδα. Δεν ενημερώθηκε κανείς γι’ αυτό ούτε για όσα θα συζητήσει ο πρωθυπουργός με τον Ερντογάν. Δεν μπορείτε να μας φέρνετε μπροστά σε τετελεσμένα. 

Κλείνοντας θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον Ελληνικό λαό. Η χώρα αυτή έχει χάσει κάθε νόημα. Μας μιλάτε για ανάπτυξη και έχουμε πείνα. Μας λέτε ότι χτυπάτε την ακρίβεια και οι τιμές συνεχώς ανεβαίνουν. Μας λέτε ότι κάνετε καλή δουλειά και στο Παλαιό Φάληρο δολοφονήθηκε άνθρωπος στις 9 το βράδυ. Μας λέτε ότι δεν συζητάτε τίποτα με τους Τούρκους και ο Ερντογάν έρχεται εδώ με ατζέντα.

Ψευδόμενοι συνεχώς ασκείτε αντιλαϊκή, αντικοινωνική, αντεθνική πολιτική.

Έχει χαθεί κάθε νόημα πλέον. Παντού σε όλες τις πόλεις βλέπεις Χριστούγεννα με φωτάκια, Χριστούγεννα με ελαφάκια, Χριστούγεννα με δεντράκια, Χριστούγεννα με ταξιδάκια, Χριστούγεννα με εκπτώσεις, Χριστούγεννα με φωτισμένα μαγαζάκια. Χριστούγεννα με Χριστό δεν βλέπουμε πουθενά. Ας βάλουμε το Χριστό στις καρδιές μας.  Και Χριστούγεννα χωρίς Χριστό δεν υπάρχουν.