Πέμπτη, 9η Μαίου 2024  5:36: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 18:28

Σταρακά: «Το ΠΑΣΟΚ με πράξεις στο πλευρό των εφημερίδων της περιφέρειας»

Ερώτηση – στήριξη σε δίκαιες διεκδικήσεις του Περιφερειακού Τύπου κατέθεσε προς την κυβέρνηση η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Στην ερώτησή τους, με βάση σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς, που εκπέμπουν τελευταία αμφίσημα μηνύματα, να ξεκαθαρίσουν αν η κυβέρνηση σκοπεύει άμεσα να τιμήσει τις δεσμεύσεις της έναντι των εφημερίδων του περιφερειακού τύπου και να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα διατηρήσει και θα μονιμοποιήσει τις κρατικές δημοσιεύσεις στον έντυπο Περιφερειακό Τύπο άμεσα.

Η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Χριστίνα Σταρακά, η οποία συνυπογράφει την ερώτηση δήλωσε σχετικά τα εξής: «Για εμάς στην ελληνική περιφέρεια οι τοπικές μας εφημερίδες είναι η καθημερινή μας ενημέρωση. Συμβάλλουν στη διαφάνεια, διαφημίζουν τον τόπο και τις επιχειρήσεις του, δίνουν δουλειά σε συνανθρώπους μας. Πρέπει να στηρίξουμε τις εφημερίδες μας. Σε αυτό δεσμεύτηκα στις καθημερινές επαφές που έχω με τους ανθρώπους του τύπου στην Αιτωλοακαρνανία και αυτό κάνει το ΠΑΣΟΚ. Είμαστε στο πλευρό τους. Πρέπει να διατηρηθεί και να μονιμοποιηθεί η υποχρεωτικότητα δημοσιεύσεων του Δημοσίου στον έντυπο περιφερειακό τύπο. Είναι ζωτικός πόρος για την επιβίωση τους και γίνεται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη γιατί συμβάλλει στη διαφάνεια διαχείρισης του δημόσιου χρήματος».

Για να διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής πατήστε εδώ: «Ανάγκη μονιμοποίησης του καθεστώτος των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων δημοσίου, στον έντυπο Περιφερειακό Τύπο» – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής (pasok.gr)