Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  4:54: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 23:17

ΣΥΡΙΖΑ – Αχτσιόγλου: «Δομικό χάσμα ύφους, ήθους και πολιτικών επιλογών» με τη νέα ηγεσία

Σχεδόν αδύνατη δείχνει πλέον η συμβίωση -και- της ομάδας Αχτσιόγλου με τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη. Μετά τον Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος μίλησε για την «πολιτική που είναι η ρίζα του προβλήματος», τη σκυτάλη πήρε η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία ήταν ακόμη πιο ξεκάθαρη στην τοποθέτησή της στην πανελλαδική συνδιάσκεψη, κάνοντας λόγο για «δομικό χάσμα ύφους, ήθους και πολιτικών επιλογών» με τη νέα ηγεσία.

Όπως τόνισε, μάλιστα, η νέα ηγεσία θα μπορούσε να κινηθεί με διαφορετικό τρόπο μετά τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι δόθηκε ο απαιτούμενος χρόνος, αλλά οι επιλογές που ακολουθησαν από τη νέα ηγετική ομάδα του κόμματος, ήταν διχαστικές.

Όπως φαίνεται, η πλειοψηφία των «6+6» τάσσεται υπέρ της αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο μήκος κύματος νωρίτερα και ο Νάσος Ηλιόπουλος. Στην εισήγησή του αποτύπωσε το βαρύ κλίμα που επικρατεί, στέλνοντας, στην ουσία ένα μήνυμα αποχώρησης προς την ηγεσία του κόμματος.

«Η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει στοιχεία διάλυσης και συνεχίζει ο χώρος να κινδυνεύει με χλεύη από τους πολίτες

Η ρίζα της κρίσης είναι πολιτική και η νέα ηγετική ομάδα αρνείται να το αποδεχτεί και αναζητάει εσωτερικούς εχθρούς αντί να συζητήσει για την ουσία της πολιτικής

Προφανώς αυτό το πλαίσιο κάνει ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθεια συνεννόησης

Και οι ειδικά οι τελευταίες επιθέσεις σιγά – σιγά φτιάχνουν ένα κλίμα που μοιάζει με βούρκο», φέρεται να είπε στην ομιλία του ο Νάσος Ηλιόπουλος, αποτυπώνοντας το γενικότερο κλίμα και τη σκέψη για τις επόμενες κινήσεις των «6+6».

skai.gr