Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  8:11: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023 09:52

Σταρακά: «Το ΠΑΣΟΚ στο πλευρό των ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και όλης της χώρας»

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αναλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών για την διάσωση των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων της χώρας που κινδυνεύουν από την υποχρηματοδότηση και την αδιαφορία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Με πρωτοβουλία της βουλευτού Λακωνίας και υπεύθυνης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, Νάγιας Γρηγοράκου, έχει ήδη κατατεθεί σχετική ερώτηση στο εθνικό κοινοβούλιο προς τα αρμόδια υπουργεία, την οποία συνυπογράφει η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του Κινήματος, Χριστίνα Σταρακά, ενώ πραγματοποιήθηκε στην Βουλή συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και των Καλλιτεχνικών Διευθυντών των ΔΗΠΕΘΕ.

Η Χριστίνα Σταρακά δήλωσε για το θέμα των ΔΗΠΕΘΕ χαρακτηριστικά τα εξής:

«Είχα δεσμευτεί σε συναντήσεις μου με ανθρώπους του αγαπημένου μου ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου ότι το ΠΑΣΟΚ θα σταθεί στο πλευρό όλων των ΔΗΠΕΘΕ της χώρας. Κι αυτό κάνουμε ως παράταξη, με όλα τα κοινοβουλευτικά και παραταξιακά μας όργανα συντεταγμένα. Γιατί ακόμα ένας θεσμός της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ υπέρ της ελληνικής περιφέρειας, ενός θεσμός που φέρει την υπογραφή της θρυλικής Μελίνας, αργοπεθαίνει στα χέρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν θα το επιτρέψουμε». 

Υπενθυμίζεται ότι τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα (ΔΗΠΕΘΕ) δημιουργήθηκαν το 1983 από την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, με ενέργειες της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη, για να φτάσει ο πολιτισμός σε κάθε γωνιά της ελληνικής περιφέρειας. Ήταν ακόμα μία πρωτόγνωρη πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Αλλαγής, όπως ήταν για παράδειγμα και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που είχαν ως στρατηγικό στόχο να βγει η ελληνική περιφέρεια από το οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό περιθώριο και να μην αισθάνονται οι κάτοικοι της ελληνικής υπαίθρου «παιδιά ενός κατώτερου Θεού». Τα ΔΗΠΕΘΕ εξελίχτηκαν σε πραγματικούς θεσμούς των τοπικών κοινωνιών σε όλη την Περιφέρεια, συμβάλλοντας με αναντικατάστατο τρόπο στην αναβάθμιση της πολιτιστικής τους ζωής.

Για το πλήρες κείμενο της ερώτησης που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για τα ΔΗΠΕΘΕ πατήστε εδώ: “Σε κίνδυνο ο θεσμός των ΔΗΠΕΘΕ” – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής (pasok.gr)

Για τη συνάντηση των εκπροσώπων του Κινήματος με τους Καλλιτεχνικούς Διευθυντές των ΔΗΠΕΘΕ πατήστε εδώ:

«Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμιση και η οικονομική ενίσχυση του θεσμού των ΔΗΠΕΘΕ» – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής (pasok.gr).